Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:03:44

Смачні рецепти вихідного дня

14.02.2016   11:46Агенцiя

Хрумкотливий настрій: 11 рецептів салатів із сухариками

Салати із хрусткими хлібними сухариками з’явилися на наших столах з приходом на нашої домашньої кухні  знаменитого салату «Цезар».

До речі, якщо ви думали, що ця страва названа на честь Гая Юлія Цезаря, то ви помиляєтесь. Винахід, як і ім’я, належить американському кухарю італійського походження Цезарю Кардіні, який у 20-40-х роках XX століття володів кількома ресторанами у мексиканському місті Тіхуана. За легендою, свій перший «Цезар» Кардіні приготував на на День Незалежності США, коли на кухні майже нічого не залишилося, окрім листя салату та хліба, а відвідувачі вимагали їжі, - повідомляє сайт Їсти.com.ua

Як приготувати сухарики для салатів

«Найправильніші» сухарики для салатів, особливо для «Цезаря», – приготовані в часниковій олії. Для цього часник потрібно порізати на тонкі пластинки, покласти в олію і дати настоятися 30-40 хвилин. З білого хліба зняти скоринку, м’якуш порізати кубиками. З олії дістати часник та полити нею порізані шматочки білого хліба. Викласти їх на деко, застелене пергаментом для випічки і підсушити у духовці при 180 градусах до світло-золотистого кольору. Або ж підсмажити сухарики в часниковій олії на пательні.


Якщо часу на настоювання олії немає, є ще такий варіант: хліб (чорний чи білий – лише питання смаку) порізати невеликими кубиками. У великій мисці змішати олію з подрібненим часником (можна додати подрібнені ароматні трави – кріп, петрушку, базилік). Покласти туди шматочки хліба і добре вимішати з олією. Запікати в духовці близько 10 хвилин при температурі 200 градусів, поки сухарики не підрум’яняться.

Можна також обсмажити порізаний хліб у вершковому маслі до золотистого кольору, зняти в вогню, викласти сухарики в глибоку посудину, а вже тоді додати кілька подрібнених зубців часнику і добре потрусити.

І ще один спосіб – найпростіший. Порізати хліб на дрібні кубики або брусочки і просто підсушити їх до золотистої скоринки в духовці, час від часу ворушачи, щоб сухарики зазолотилися рівномірно. Такі сухарики можна заготовити наперед і зберігати в закритій посудині до того моменту, коли вони знадобляться для приготування чергового салату.

А тепер – до роботи!


1. «Правильний Цезар» із сухариками

Інгредієнти: 200 г салату Ромен, 50-70 г пармезану: для грінок: 100 г батона, 3 ст. ложки олії, 2 зубчики часнику; для соусу: 1 яйце, 1 ч. ложка міцної столової гірчиці, 1 ст. ложка лимонного соку, 3 ст. ложки оливкової олії, 1 ч. ложка вустерського соусу, сіль, перець.

Рецепт. Приготувати сухарики на часниковій олії. Для соусу в невеликій каструльці закип’ятити воду, покласти туди сире яйце і відразу зняти з вогню. Потримати яйце у ​​гарячій воді протягом 1 хвилини, дістати, остудити протягом 15 хвилин. Яйце розбити в миску, додати гірчицю і лимонний сік. Збити у блендері. Додати олію, знову збити, додати вустерський соус, посолити, поперчити, перемішати до однорідності. Пармезан натерти на тертці. Листя салату порвати руками, додати соус. Покласти сухарики, перемішати. Салат викласти на тарілку, посипати тертим пармезаном і відразу подавати.

2. Салат із сухариками та кукурудзою

Інгредієнти: сухарики з сушеним або зеленим кропом, 300 г консервованої кукурудзи, 300 г вареної квасолі, 3 ст. ложки  майонезу.

Рецепт. Сухарики, підсмажені на олії з додаванням кропу, висипати в салатник. Додати зварену та охолоджену квасолю. З кукурудзи злити рідину і також викласти в салатник. Заправити майонезом, посолити, поперчити, добре вимішати, прикрасити гілочками петрушки.

3. Салат з помідорами та сухариками

Інгредієнти: сухарики з часником, 2 помідори, 1 болгарський перець, 200 г нежирної шинки, оливкова або соняшникова олія.

Рецепт. Помідор порізати кубиками, перець соломкою, шинку брусочками. Перемішати всі компоненти, посолити, заправити олією. Сухарики з часником викласти в салатник безпосередньо перед подачею на стіл, щоб не встигли розм’якнути.

4. Салат із сухариками «Королівський»

Інгредієнти: сухарики, 400 г курячої грудки, 200 г печериць, 100 г твердого сиру, майонез.

Рецепт. Приготувати сухарики будь-яким із вище вказаних способів. Куряче філе порізати брусочками і підсмажити на олії до готовності (можна просто відварити у підсоленій воді цілим шматком, а тоді подрібнити). М’ясо дістати і на тому ж жирі підсмажити порізані пластинками печериці до повного випарування рідини. Сир натерти на грубій тертці. З’єднати всі компоненти, додати сіль, перець на смак, заправити майонезом, зверху покласти сухарики.

5. Салат із сухариками, капустою та ковбасою

Інгредієнти: сухарики, 0,5 кг білокачанної капусти, 250 г вареної ковбаси, 150 г твердого сиру, майонез.

Рецепт. Приготувати сухарики в духовці без додавання олії. Ковбасу і капусту порізати соломкою, сир – невеликими кубиками. Перемішати всі компоненти, посолити, заправити майонезом, зверху посипати сухариками, відразу ж подавати, щоб вони не встигли розмокнути.

6. Салат із сухариками, морквою та сиром

Інгредієнти: сухарики, під смажені на олії, 200 г твердого сиру, 3 морквини, 2 зубці часнику, майонез.

Рецепт. Підсмажити на пательні сухарики з білого хліба. Сиру моркву натерти на дрібній тертці. Сир натерти на грубій тертці. Змішати моркву, сир, додати подрібнений часник, заправити майонезом. Сухарики рекомендується додавати перед подачею на стіл, щоб вони залишалися хрусткими.

7. Салат із сухариками та корейською морквою

Інгредієнти: сухарики, 200 г моркви по-корейськи, 1 банка консервованої квасолі або 200 г відвареної, майонез.

Приготувати сухарики в духовці без додавання олії. Корейську моркву та квасолю перемішати з майонезом. Викласти в салатник, зверху посипати сухариками і відразу ж подавати до столу.

8. М’ясний салат із сухариками

Інгредієнти: сухарики, 1 качан пекінської капусти, 300 г відвареного м’яса (телятина або курятина), 4 варені яйця, 1 цибулина, майонез.

Рецепт. Варене м’ясо порізати брусочками або порвати на волокна, додати порізану капусту. Цибулю та яйця порізати тонкими півкільцями. Змішати всі компоненти, посолити, поперчити, заправити майонезом. Викласти в салатник, щедро посипати сухариками на будь-який смак.

9. Салат з курятиною та сухариками

Інгредієнти: дрібні сухарики з білого хліба, 1 куряча грудка, 3 варені яйця, 2 квашені огірки, 1 маленька цибулина, майонез.

Рецепт. Приготувати сухарики в духовці. Відварену курячу грудку, цибулю, варене яйце, квашені огірки порізати соломкою, заправити майонезом. Перед подачею на стіл посипати дрібними сухариками.

10. Салат із сухариків та язика

Інгредієнти: сухарики, 0,5 кг вареного яловичого язика (можна замінити вареною яловичиною), 5 варених яєць, 2 помідори, 100 твердого сиру, майонез.

Рецепт. На дно салатника викласти сухарики, приготовані будь-яким із запропонованих способів, поверх – язик, порізаний соломкою, змастити майонезом. Другий шар – сухарики, порізані дрібно яйця, майонез. Третій шар – порізані кубиками помідори, майонез. Останній шар – сир, тертий на крупній тертці.

11. Печінковий салат із сухариками

Інгредієнти: сухарики з часником, 300 г печінки, 3 цибулини, 1 морквина, 1 квашений огірок, зелень петрушки, майонез.

Рецепт. Приготувати сухарики з часником у духовці. Печінку зварити в підсоленій воді зі спеціями (лавровий лист, духмяний перець) до готовності, охолодити. Цибулю порізати півкільцями, обсмажити в соняшниковій олії до м’якості, додати потерту на грубій тертці морквину, смажити до готовності моркви. Відварену печінку потерти на грубій тертці, додати тушковані та охолоджені моркву з цибулею, порізаний тонкою соломкою огірок. Заправити майонезом. Перед подачею на стіл додати в салат сухарики з часником і вимішати.

Нехай смакує всім!

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини