Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 13:52:32

5 способів натренувати свою пам'ять

19.07.2015   11:42Агенцiя

У повсякденному житті часто трапляються ситуації, коли ми не можемо запам'ятати навіть елементарні речі. Ім'я нового знайомого відразу ж вилітає з голови, за півгодини ми вже не пам'ятаємо, куди поклали телефон

1. Спостереження — один з кращих способів тренування. Що більше ви спостерігаєте, то корисніше для Вас. Прислухайтеся до голосу та інтонації навколишніх, аби потім з легкістю впізнавати їх. Запам'ятовуйте предмети на дотик. Під час поїздки в транспорті або коли стоїте в черзі спостерігайте скільки людей заходить і виходить. Оберіть для себе колір або марку машини і рахуйте, скільки разів на день Вам трапиться такий автомобіль.

2. Відомі всім пазли — дуже корисна іграшка. Складаючи кілька невеликих частинок в одне ціле, ви запам'ятовуєте всі складові, а також загальну картину. Також можна використовувати конструктори і головоломки.

3. Вправи на логіку відмінно тренують пам'ять. Вирішуйте логічні задачі та ребуси, читайте більше детективів і заплутаних оповідань, де читач повинен сам прийти до вирішення певного питання.

4. Промовляйте про себе нові слова, приміром, імена та прізвища людей, з якими ви щойно познайомилися, номери телефонів, назви вулиць. Прочитавши невеликий текст, перекажіть його про себе, складіть короткий план. Придумуйте дефініції речей, які вас оточують, навіть якщо це найбільш звичні предмети побуту.

5. Читайте поезію відомих класиків. Науково доведено, що вивчення віршів тренує пам'ять, а також збільшує словниковий запас.

zdorovia.com.ua

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини