Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:20:12

Страви з кабачків: 5 літніх рецептів

31.05.2015   11:45Агенцiя

Страви з кабачків завжди асоціюються з літом і здоровим харчуванням. І абсолютно виправдано, адже в них стільки вітамінів.

Пропонуємо невелику підбірку страв з кабачків, якщо тобі захочеться скуштувати щось новеньке або надихнутися перед готуванням.

Фаршировані кабачки

Цукіні, фаршировані рисом з овочами і грибами, мабуть, одна з найвідоміших страв з кабачків. Ця страва не тільки дуже смачна й корисна, але ще й приголомшливо виглядає на столі. Обов'язково приготуй цю страву з кабачків, скажімо, на недільний обід, твої близькі будуть у захваті.



Інгредієнти: цукіні або кабачки 3 шт., відварний рис ½ ст., морква 1 маленька, цибулина 1 маленька, перець солодкий болгарський ½ шт., печериці 100 гр., сіль, перець, рослинна олія, помідори 6 шт.

Як приготувати:

Цукіні поріж на 3-4 частини, видали м'якоть. Моркву натри на крупній тертці, цибулю, гриби і перець дрібно поріж. Обсмаж все разом на олії до напівготовності. Посоли і поперчи за смаком.
Обсмажені овочі з'єднай з відварним рисом і поклади цю начинку в середину цукіні. Фаршировані цукіні виклади в каструльку.
Помідори обдай окропом, зніми шкірочку і дрібно порубай.
На рослинній олії обсмаж м'якоть цукіні разом з помідорами протягом 5-7 хвилин.
Полий помідорним соусом цукіні, накрий кришкою і тушкуй на повільному вогні 20-30 хвилин з моменту закипання.

Кабачки в горіховому соусі

Кабачки в горіховому соусі - ідеальний пісний гарнір. Але, звісно, якщо тобі захочеться обмежитися тільки ним, теж буде чудово. Зверни увагу, горіхи в складі цієї страви з кабачків зроблять її пікантною і поживною.



Інгредієнти: кабачки 400 гр., горіхи волоські очищені 1/2 склянки, сіль за смаком, перець чорний мелений за смаком, петрушка ½ пучка, часник 2 зубці, олія маслинова 3 ст.л

Як приготувати:
Волоські горіхи подрібни у блендері або дуже дрібно поріж.
До волоських горіхів додай сіль, перець і роздавлений часник, перемішай. Виклади в соус дрібно посічену зелень петрушки.
Кабачки очисти від шкірки, при необхідності видали серцевину з насінням (в тому випадку, якщо насіння великі і жорсткі), наріж не дрібною і не дуже довгою соломкою.
Кабачки виклади в розігріту сковороду з рослинною олією і обсмаж до готовності.
До кабачків виклади соус з волоських горіхів, перемішай і подавай на стіл.

Кабачки по-грецьки

Ще одна страва з кабачків, яка тобі точно сподобається. На приготування кабачків по-грецьки у тебе піде зовсім небагато часу, але результат гарантовано тебе надихне.



Інгредієнти: 1 невеликий кабачок; 3-4 пера зеленої цибулі; 20 г шпинату; 3-4 великих листка свіжого салату; 2-3 невеликих болгарських перці; 1 середній помідор; трохи борошна; оливкова олія; сік половинки лимона; 3-4 гілочки кропу; сіль, цукор і перець за смаком.

Приготування

1. Молоді кабачки чистимо й нарізаємо тонкими кружальцями, обвалюємо в борошні й обсмажуємо в оливковій олії.
2. Зелену цибулю дрібненько ріжемо і злегка підсмажуємо в оливковій олії. Додаємо туди дрібно нарізане листя шпинату, салат, подрібнений болгарський перець і помідори, зелень петрушки.
3. Тушкуємо все на повільному вогні. Солимо, перчимо, додаємо кабачки й видавлюємо сік половинки лимона.
4. Ставимо в духовку на 15-20 хвилин.
5. Подаємо наші кабачки охолодженими, посипавши подрібненим кропом.

Тарт з кабачками, козячим сиром і м'ятою

Тарт - завжди вдалий вибір. Приготувавши його, легко прославитися приголомшливою господинею, хоча з цим простим рецептом впорається навіть новачок. Спробуй приготувати тарт із кабачками, козячим сиром і м'ятою.



Для одного тарта діаметром 22 см потрібно:

Для тіста: 220 г борошна, 1 щіпка солі, 150 г холодного вершкового масла (використовуйте хороше масло, оптимально з жирністю 80%), 1 жовток
Для начинки: 100 г козячого сиру, 2 невеликі кабачки, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. оливкової олії, 1 кілька гілочок м'яти (тільки листя), 2 яйця, 150 мл вершків, перець, сіль, мускатний горіх


Спочатку готуємо тісто. Борошно, сіль просіяти в миску, додати вершкове масло, перетерти до утворення крихти. Жовток трохи збити, додати в миску, вимісити тісто до отримання гладкої маси, додати холодної води, якщо тісто кришиться. Сформувати кулю, прибрати в холодильник на 30 хв. Дістати, розкачати між аркушами паперу для випічки, викласти у форму, прибрати в холодильник на 30 хв. Коли тісто буде готове, розігріти духовку до 190 С.

Починаємо робити начинку нашого тарта. Кабачки очистити і порізати кубиками, часник подрібнити. Кабачок і часник обсмажити на олії до напівготовності. М'яту порубати. Яйця, вершки, спеції, м'яту, кабачки перемішати. Основу для тарта розкачати, викласти у форму, надлишок обрізати. Випекти під вантажем протягом 10-15 хв. Вантаж видалити. Викласти начинку, додати сир. Випекти до готовності 20-25 хв.
Тарт готовий, подавати з салатом або як самостійну страву.

Крем-суп з кабачків


Ця страва з кабачків особливо підійде на наступний день після широкого застілля або якщо ти вирішила скинути кілька кілограмів перед пляжним сезоном. Хоча й без приводу такий суп здивує тебе своїм ніжним і тонким смаком.



Інгредієнти: 500 г кабачків, 1 цибулина, 2 склянки води, 1 чайна ложка борошна, 25 г вершкового масла, 1 яйце, півсклянки кислого молока, багато зелені.

Приготування

1.  Кабачки ріжемо кружечками, заливаємо водою та варимо на слабкому вогні до м'якості.
2. Протираємо кабачки через сито.
3. На вершковому маслі злегка пересмажуємо борошно. Додаємо до кабачків.
4. Розводимо суміш кип'яченою водою та варимо 4-5 хвилин.
5. Яйце збиваємо з кислим молоком, додаємо в суп.
6.  Подаємо суп із дрібно нарізаною зеленню.

http://lady.tochka.net/

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини