Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:09:59

У дитячому таборі "Юний турист" відкрилася літня школа

25.06.2014   07:24

За ініціативи облдержадміністрації на сесії обласної ради прийнято рішення про внесення змін до обласної програми оздоровлення та відпочинку дітей області «Веселкове літо», яким передбачено реалізація нової форми роботи з обдарованими дітьми – літня школа.

24 червня перша літня школа урочисто відкрилася в дитячому таборі «Юний турист». Поєднувати відпочинок з навчанням тут будуть учні 8-10 класів з міста Чернігова та районів області – переможці учнівських предметних олімпіад та Малої академії наук, лауреати конкурсів, фестивалів, оглядів, змагань з технічного та природничого напрямків.

Планується проведення двох змін по 40 учнів. Навчальний процес передбачає не лише лекції та практичні заняття, а й змістовний відпочинок: інтелектуальні ігри і творчі конкурси, спортивні змагання і зустрічі з цікавими людьми, ознайомлення з культурною та історичною спадщиною Чернігівської області та нашої держави.

Відкриваючи літню школу, голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко відзначив, що обласна літня школа – це чудова можливість зробити крок у світ науки, знайти ідеї для майбутніх дослідницьких робіт, відпочити та оздоровитись і, звичайно ж, знайти добрих друзів з різних куточків нашої області.

Табір «Юний турист», на базі якого працюватиме літня школа, засновано у 1964 році.

До 1991 року він надавав послуги з оздоровлення та відпочинку дітей, які навчалися в обласних позашкільних закладах. З 1991 року приміщення та споруди не використовувались та прийшли в непридатний стан.

З 2007 року почались ремонтно-відновлювальні роботи і до 2013 року було закінчено ремонт спального корпусу на 40 місць, їдальні, душових кімнат, заміна ліній електропостачання, що дало змогу проводити на його базі обласні заходи туристсько-краєзнавчого, спортивного та патріотичного напрямків позашкільної освіти.

У 2014 році проведено упоряджувальні роботи території табору, закінчено будівництво літнього павільйону.

Очільник області ознайомився з умовами перебування дітей та матеріально-технічною базою закладу, а також на «Алеї майстрів» відвідав майстер-класи найрізноманітніших гуртків та студій обласної станції юних натуралістів та обласного Центру науково-технічної творчості учнівської молоді, поспілкувався з дітьми.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини