Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:04:14

Новорічна красуня - ялинка. ФОТОрепортаж

24.12.2013   19:50Агенцiя

Найвідоміший новорічний символ - це звичайно ж новорічна ялинка. Звичай прикрашати це хвойне дерево з'явився в середньовічній Німеччині.

- Наші пращури щиро вірили, що в кожному дереві живуть духи. Для того, щоб утихомирити духів, на гілках дерев розвішували різні предмети. Наприклад: яйця, які вважалися символом родючості, горіхи символізували незбагненність Божого промислу, або ж яблука. Прикрашали тільки вічнозелене дерево, так як предки вірили, що воно здатне злякати різні негаразди і хвороби.



- Спочатку було прийнято в оселях вішати тільки гілки сосни або ж ялинки, а пізніше вирішили, що ціле дерево - оберіг більш надійний.



- Перша новорічна ялинка була встановлена ​​у французькій провінції Ельзас. Це було у 1600 році. Її прикрасили трояндами, зробленими з паперу.

- В Німеччині з 1737 ялинку почали прикрашати мішурою і паперовими обрізками. Минуло 38 років і новорічну ялинку вже прикрашали картоплею, яку спеціально покривализолотою або срібною фарбою. Це було досить дороге задоволення, бо в ті часи картопля в Європі була справжньою рідкістю.



- Ялинку стали прикрашати свічками з 1815 року. Більш звичні нам іграшки зі скла почали вішати в 1850 році. Хоча виготовлений першу скляну кульку на новорічну ялинку зробили ще у 16 столітті в Саксонії.

- Німці робили перші штучні різдвяні ялинки з гусячого пір'я.

- Тільки в США щорічно розсилається більше трьох мільйонів різдвяних листівок.

- У всі часи новорічне дерево встановлювали посередині вітальні - в цій кімнаті збиралося багато людей, кожен зі своєю енергетикою. А ялинка славиться як енергетичний вампір - вона все, і хороше, і погане забирає на себе. За формою ялинка нагадує антену, яка ніби з’єднує людей із космосом. Кажуть, що за допомогою цієї антени дерево посилає в космос всі ваші бажання. Напевно, саме тому багато з них має тенденцію виконуватися саме в новорічну ніч.



- За порадами біоенергетиків ялинку потрібно прикрашати за добу до настання Нового року, причому зробити це потрібно до 12 години дня. Після того, як всі іграшки будуть розвішані, потрібно обійти лісову красуню зліва направо. Добре якщо вся сім’я візьме участь у такому передноворічному хороводі.

- Для зміцнення сімейних відносин ялинку бажано встановлювати зліва при вході в кімнату.

ФОТОрепортаж Віктора Кошмала

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини