Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 21:21:56

17 листопада - День працівників сільського господарства України

17.11.2013   08:53Агенцiя

Сільськогосподарська галузь для української держави завжди була однією їх пріоритетних сфер розвитку як зовнішньої, так і внутрішньої економіки країни.

Господь наділив українську державу багатими на чорнозем, родючими землями, крім того, після розпаду старого Радянського Союзу, аграрний сектор отримав нове дихання, доступ до найбільш ефективних закордонних технологій і методів обробки землі. Це дозволило організувати агропромислову галузь, як одну з найбільш важливих стратегічних напрямів не тільки в економічному відношенні, але і активною політичною та геополітичною складовою життєдіяльності українського суспільства.

Питання організації виробництва та підтримки продовольчого забезпечення для окремої держави актуальні в усі часи. Від цього залежить не тільки життєздатність і самодостатність країни та суспільства, але й безліч найрізноманітніших напрямків людської діяльності. Важливість праці працівників сільського господарства підкреслювалася ще з часів колишнього СРСР.

На приклад це знаходить своє підтвердження і в Указах Президії Верховної Ради СРСР від 2-го жовтня 1986-го року «Про встановлення щорічного свята «Дня працівників сільського господарства і переробної промисловості агропромислового комплексу»" і № 9724 -XI, датованим 1-м листопада 1988-го року «Про внесення змін до законодавства СРСР про святкові і пам’ятні дні», в якому День працівників сільського господарства і переробної промисловості був додатково закріплений і встановлений на третю неділю листопада.

Нове українське законодавство не обійшло своєю увагою це важливе професійне свято. Згідно Указу Президента України № 428/93, датованим 7-м жовтня 1993-го року, професійне свято працівників сільськогосподарського та агропромислового комплексу, організацій і підприємств по переробці сільгосп-сировини, обслуговуючих та заготівельних підприємств і харчової промисловості, зберіг цю славну традицію і відзначається як і раніше, у третю неділю листопада.

У це професійне свято всі працівники проекту DilovaMova.com приєднуються до привітань на адресу всіх, хто так чи інакше пов’язує свою трудову діяльність з обробкой нашої землі, збиранням, переробкою та заготовленям її плодів, здійснюючи цю важливу для всіх нас роботу! Низький Вам уклін! Повага, здоров’я і благополуччя Вам і Вашим родинам! З Днем працівників сільського господарства Вас, дорогі наші земляки!

В 2013 році День працівників сільського господарства України припадає на 17 листопада.
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.