Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:27:33

7 липня – День працівників морського і річкового флоту

07.07.2013   07:48Агенцiя

Напевно, немає на світі людини, яка не дивився б з захопленням у бездонні сині морські простори, мріючи коли-небудь відправитися на білосніжному лайнері в захоплюючу подорож. Невипадково професія моряка оточена таким романтичним ореолом, і багато хлопців марять мрією стати капітаном далекого плавання.

Морський та річковий транспорт – одна з важливих і надійних галузей економіки, і в цьому велика заслуга багатьох поколінь, які присвятили своє життя нелегкій морській праці, назавжди зв’язали свою долю, долю своєї родини з річкою і морем.

Професійне свято працівників морського і річкового флоту відзначається щорічно в першу неділю липня по Указу Президії Верховної Ради СРСР від 01 жовтня 1980 року N 3018-Х “Про святкові і пам’ятні дні”, в редакції Указу Президії Верховної Ради СРСР від 01 листопада 1988 року N 9724 -XI “Про внесення змін до законодавства СРСР про святкові і пам’ятні дні”.

В Україні цей День встановлений відповідно до Указу Президента України № 1053/2008 від 18 листопада 2008 року, святкується щорічно в першу неділю липня і носить назву “День флоту України”. Дослівно з Указу Презедента: “З метою відродження та розвитку національних морських традицій постановляю:
1. Установити в Україні професійне свято працівників морського і річкового флоту та військовослужбовців Військово-Морських Сил Збройних Сил України – День флоту України, яке відзначати щорічно у першу неділю липня.

2. Визнати такими, що втратили чинність, Укази Президента України від 29 червня 1993 року №236 “Про День працівників морського та річкового флоту” та від 24 березня 2006 року №259 “Про День Військово-Морських Сил Збройних Сил України”.”

30 грудня 2011 Указ Президента України від 18 листопада 2008 року № 1053 “Про День флоту України”, визнаний новим Президентом втратившим чинність, однак подовжує відзначатися багатьма моряками та працівниками флоту.
У цей День ми приєднуємося до привітань на адресу всіх моряків, працівників флоту і бажаємо їм здоров’я та успіхів у роботі, сімейного щастя і благополуччя!

В 2013 році День працівників морського і річкового флоту припадає на 7 липня.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини