Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 20 жовтня, 23:47:49

Смачні рецепти вихідного дня.

21.04.2013   12:16Агенцiя

Вже скоро будемо пекти, варити та смажити різноманітні страви до Великоніх свят. Сьогодні пропонуємо нашим господиням рецепт сирної заварної паски, яку ще називають царською, бо дуже смачна.

Сирна паска варена або "Царська паска"

Інгредієнти: (на пластикову пасочніцу піде десь полнорми)

1,5 кг сиру (щільного, добре отвісевшегося або навіть віджатого під невеликим пресом)
5 яєць
400 г масла
300 г сметани (не менше 20%)
350 г сухофруктів
1-1,5 ст цукру

Приготування:
Масло вийняти з холодильника, щоб воно розм’якшилися.
Всі сухофрукти і цукати, які планується використовувати довести до кондиції: промити, обшпарити окропом, нарізати і т.п. в залежності від продукту.
Сир протерти через сито, особливо якщо сир крупітчатим. Але я останнім часом купую для паски м’який сир – його не потрібно протирати, просто дати отвісеться небагато.

Збити яйця з цукром, додати вершкове масло, сметану, цукор і все добре перемішати міксером. Далі нам потрібна каструлька. Обсяг з урахуванням того, що сирна маса трохи збільшиться в розмірах. Закладаємо в каструлю сир і збиту масу – перемішуємо. Ставимо каструльку на маленький вогонь, озброюємося дерев’яною ложкою і починаємо помішувати. Стежимо, щоб не пригорає. Маса буде поступово розріджуватися, ставати однорідніше, трохи збільшуватися в об’ємі. Головне – не переварити.
Як тільки вам здасться, що маса починає подавати ознаки швидкого закипання – знімаємо з вогню.

Підготовлену форму (я ставлю на друшляк і вистилають потрійний марлею або нещільної тканиною) наповнити сирною масою поперемінно з сухофруктами (у мене вони таким чином не дуже осідають – із загальною масою я не перемішую). Після того як маса остигне, зібрати кінчики марлі, щоб вони накрили майбутнє дно паски, поставити в прохолодне місце під прес годин на 12.

http://gamessub.ru/?p=2973

До теми: 9 порад для вдалого приготування сирної паски

Останні новини Чернігівщини

За минулу добу в Чернігівській області виявлено 178 нових випадків COVID-19

За минулу добу в Чернігівській області виявлено 178 нових випадків COVID-19 19:50

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА, станом на 20 жовтня в області зафіксовано 178 нових випадків COVID-19. Зокрема 118 — у Чернігівському районі (в тому числі 69 — у Чернігові), 54 — у Ніжинському, по 2 — у Новгород-Сіверському, Корюківському та Прилуцькому районах. 76 захворілих госпіталізовані

Чернігівська область залишається в «помаранчевій» зоні. Поки що

Чернігівська область залишається в «помаранчевій» зоні. Поки що 19:45

Таке рішення прийняла сьогодні Державна комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Участь у засіданні взяли заступники голови ОДА Дмитро Синенко та Жанна Шерстюк.

Через перекриття руху на вул. Івана Мазепи в роботу громадського транспорту вносяться тимчасові зміни

Через перекриття руху на вул. Івана Мазепи в роботу громадського транспорту вносяться тимчасові зміни 19:15

На період проведення ремонтних робіт, під час перекриття руху автотранспорту в м. Чернігові на ділянці вул. Івана Мазепи від Площі Перемоги до вул. Музичної з 8.00 год. 21 жовтня по 20.00 год. 23 жовтня (схема додається), вносяться наступні тимчасові зміни в роботу громадського транспорту м. Чернігова:

Початок осінніх канікул у школах Чернігова - з 25 жовтня

Початок осінніх канікул у школах Чернігова - з 25 жовтня 19:08

На виконання доручення чернігівського міського голови управління освіти міської ради проводило опитування серед батьків учнів закладів загальної середньої освіти Чернігова щодо дати осінніх канікул.

Обстановка на кордоні

Обстановка на кордоні 17:29

Протягом минулої доби змін в обстановці на державному кордоні України в межах Чернігівщини не відбулося, вона залишалася стабільною та контрольованою.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини