Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 1 травня, 13:32:53

Смачні рецепти вихідного дня.

21.04.2013   12:16Агенцiя

Вже скоро будемо пекти, варити та смажити різноманітні страви до Великоніх свят. Сьогодні пропонуємо нашим господиням рецепт сирної заварної паски, яку ще називають царською, бо дуже смачна.

Сирна паска варена або "Царська паска"

Інгредієнти: (на пластикову пасочніцу піде десь полнорми)

1,5 кг сиру (щільного, добре отвісевшегося або навіть віджатого під невеликим пресом)
5 яєць
400 г масла
300 г сметани (не менше 20%)
350 г сухофруктів
1-1,5 ст цукру

Приготування:
Масло вийняти з холодильника, щоб воно розм’якшилися.
Всі сухофрукти і цукати, які планується використовувати довести до кондиції: промити, обшпарити окропом, нарізати і т.п. в залежності від продукту.
Сир протерти через сито, особливо якщо сир крупітчатим. Але я останнім часом купую для паски м’який сир – його не потрібно протирати, просто дати отвісеться небагато.

Збити яйця з цукром, додати вершкове масло, сметану, цукор і все добре перемішати міксером. Далі нам потрібна каструлька. Обсяг з урахуванням того, що сирна маса трохи збільшиться в розмірах. Закладаємо в каструлю сир і збиту масу – перемішуємо. Ставимо каструльку на маленький вогонь, озброюємося дерев’яною ложкою і починаємо помішувати. Стежимо, щоб не пригорає. Маса буде поступово розріджуватися, ставати однорідніше, трохи збільшуватися в об’ємі. Головне – не переварити.
Як тільки вам здасться, що маса починає подавати ознаки швидкого закипання – знімаємо з вогню.

Підготовлену форму (я ставлю на друшляк і вистилають потрійний марлею або нещільної тканиною) наповнити сирною масою поперемінно з сухофруктами (у мене вони таким чином не дуже осідають – із загальною масою я не перемішую). Після того як маса остигне, зібрати кінчики марлі, щоб вони накрили майбутнє дно паски, поставити в прохолодне місце під прес годин на 12.

http://gamessub.ru/?p=2973

До теми: 9 порад для вдалого приготування сирної паски

Останні новини Чернігівщини

Засуджено мешканку м.Києва за шахрайство

Засуджено мешканку м.Києва за шахрайство 11:11

Вироком Деснянського районного суду м.Чернігова 34-річну жительку м.Києва визнано винною у заволодінні чужим майном шляхом обману, за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст.190 КК України).

1 травня: цей день в Україні і світі

1 травня: цей день в Україні і світі 08:07

ДЕНЬ 798 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 798 RUSSIAN AGRESSION

Співпраця КП «Чернігівводоканал» з GIZ: серед проєктів – реконструкція водопроводу та передача нашому КП спецавтомобіля 15:22

На щотижневій розширеній нараді у міській раді 30 квітня обговорили питання щодо результатів співпраці комунального підприємства «Чернігівводоканал» з міжнародними партнерами, зокрема з німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Поліція розслідує обставини смертельної ДТП 15:19

Сьогодні близько 7-ї години ранку до поліції надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду на автодорозі неподалік від селища Березне Чернігівського району.

 Поліцейські Ніжина вилучили у місцевого мешканця зброю та боєприпаси

Поліцейські Ніжина вилучили у місцевого мешканця зброю та боєприпаси 15:17

Оперативники Ніжинського райуправління поліції під час санкціонованого обшуку в господарстві 54-річного ніжинця вилучили пістолети, гранату та набої.