Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:20:32

У Чернігові відкриють скейт-парк

25.03.2013   12:57

У Чернігові цього року мають намір відкрити скейт-парк.

скейт-парк

скейт-парк

Як повідомив під час прес-конференції міський голова Олександр Соколов, ідея про відкриття такого парку нарешті знайде своє втілення завдяки скейтбордисту зі світовим ім'ям Нілу Мімсу.

"Незважаючи на екстремальні погодні умови, Ніл приїхав до Чернігова, адже він - один з найбільших екстремалів у світі", - пожартував О.Соколов.
Відкрити парк саме у Чернігові запропонував уродженець міста, зараз громадянин США Віталій Сєров. "Нам легко вдалося знайти спільну мову з міською владою, тож сподіваємося, що скейт-парк у Чернігові стане першим у Східній Європі", - сказав він.

Ніл Мімс є засновником і президентом компанії Neal Mims Skate Akademy. Він уже відкрив 4 скейт-парки у США, один у Голландії, ще два - плануються у Великобританії та Німеччині. Н.Мімс працює з молоддю і ставить за мету відволікти підлітків від негативних залежностей, створити всі умови для їхнього дозвілля. Тож парк не тільки включатиме екстремальні розваги, а й інфраструктуру для молодіжного відпочинку.

Для розташування парку обрано територію колишнього деревообробного підприємства, площею 2 га, що перебуває у комунальній власності. "Ми кілька разів виставляли цю територію на продаж, але охочих не знайшли", - зазначив міський голова. Зараз планується підприємство віддати в оренду громадській організації, а побудувати парк за кошти спонсорів. "Ми поки що не анонсуємо час відкриття парку, але є бажання зробити все якомога швидше", - підсумував О.Соколов.

Для оформлення скейт-парку є наміри запросити художників графіті з різних регіонів країни. Кілька майстер-класів для молоді обіцяє провести сам Н. Мімс, а також підготувати команду тренерів для Чернігова.


Довідка: Скейтбординг (англ. skateboarding) - екстремальний вид спорту, що передбачає катання та виконання різних трюків на скейтборді (спеціальній роликовій дошці з чотирма колесами).

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини