Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:36:51

Свято всіх закоханих. Цікаві факти

10.02.2013   16:08Агенцiя

Хоча жінки вважають День святого Валентина романтичним, багато чоловіків думають, що це не більше, ніж штучне свято, придумане спеціально виробниками квітів і вітальних листівок. Правда лежить десь посередині, але статистика доводить, що 14 лютого дуже популярне у закоханих.

Перша валентинка була написана самим мучеником Валентином

Коли «витівки» священика Валентина стали відомі владі кинули його у в'язницю, засудивши до страти. У в'язниці святий Валентин познайомився з прекрасною дочкою наглядача - Джулією. Закоханий священик перед смертю вилікував дівчину від сліпоти і написав їй зізнання у коханні - валентинку, а сама страта відбулася 14 лютого 269 року нашої ери.

Жінки витрачають в 2 рази менше, ніж чоловіки

Хоча жінки більше турбуються про це свято, ніж чоловіки, коли мова йде про гроші, прекрасна половина витрачає лише половину від витрат чоловіків.

У день святого Валентина продажі презервативів вище, ніж в інші дні

Згідно данних лідера в цьому бізнесі компанії Durex продаж презервативів збільшується на 25% у день всіх закоханих.

Березень і тести на вагітність йдуть нога в ногу

Цей цікавий факт, здається, природним чином витікає з попереднього пункту. За статистикою продаж тестів на вагітність досягає свого зеніту в наступному після Дня святого Валентина місяці.

Флористи отримують непоганий прибуток

Може й не дивно, що флористи піднімають ціни на 14 лютого. Однак суми вражають. В Америці у ці дні продається 108 000 000 троянд, переважно червоних, а на цукерки в ці дні витрачають 692 000 000 доларів!

Мільйони людей купують валентинки для своїх вихованців

Ви думаєте, що цей день любові тільки для романтичних відносин? Самотнім людям теж потрібна любов, і коли поруч немає підходящої кандидатури, вони знаходять їй заміну. Згідно з декількома опитуваннями 9 млн людей купують подарунки на день святого Валентина своїм домашнім улюбленцям.

У це свято чоловіки жінкам не потрібні

Якщо ви коли-небудь бачили жінок, які порівнюють розмір букетів, то ви знаєте, що розмір має значення. 15% жінок посилають самі собі букети в офіс на заздрість колегам.

Романтика лише маленька частина великого свята

Хоча здається, що валентинки в основному призначені, щоб отримати обіцянку добре провести ніч або  романтичну зустріч це ще не все. За статистикою вчителям, дітям та мамам дарують більшу частину листівок-сердечок, а потім дружинам і коханим дівчатам.

Квіти кращі друзі чоловіків, а "валентинки" - жінок

Коли приходить День святого Валентина, жінки витрачають набагато менше, ніж їхні чоловіки та парубки. Однак в сентиментальності їм не відмовиш. З 1 млрд валентинок 80% купують жінки.

Хоча жінки воліють виражати свої почуття, ретельно підбираючи листівку, чоловіки вдаються до традиційних засобів. Чоловіки та парубки купують більше 70% всіх кольорів на день святого Валентина.

В Японії проводять конкурс на найгучніше любовне послання.

Юнаки та дівчата піднімаються на поміст і по черзі кричать щосили - усе, що хочуть, - своєму коханому. Переможець отримує приз.

Таємничі шанувальники

Значна частина «валентинок» анонімна й без зворотної адреси, написана лівою рукою або зліва-направо, що надає посланню таємничість. А от після свята додається робота приватним детективам: вони одержують досить багато замовлень по встановленню особистості відправників «валентинок».

В Італії цей день вважається «солодким»

Адже саме в цей день всі італійці дарують своїм коханим солодощі. Галантні французи першими ввели у себе любовні послання - чотиривірш.

У Фінляндії та в Естонії цей день називається Днем друзів

Крім того, що свято відзначають закохані, просто друзі (незалежно від статі) дарують один одному вітальні листівки та інше.

У день всіх закоханих приходить весна

Англійці вважають, що з 14 лютого природа робить поворот до весни, і у птахів починається сезон шлюбних ігор, навіть стара англійська приказка говорить: «У день святого Валентина всі птахи в повітрі з'єднуються парами».

Наймасовіший поцілунок

Світовий рекорд з масового поцілунку був побитий в Мехіко в 2010 році. Найдивніше те, що в ньому брало участь непарну кількість (39897) людина.

Прикмети дня

У давні часи було повір'я, що дитинча, яке народилося на День Святого Валентина, буде відрізнятися велелюбністю. Але якщо курка знесе яйце на цей день, воно швидко протухне, а теля, який з'явився на світ в цей день, не буде давати потомство.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини