Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 10:18:37

«Політична шахівниця» № 6: тарифне полегшення, люди Атрошенка в «УДАРі», «Гончаренко-центр», «НАШ» в Чернігові

08.11.2021   12:03Агенцiя

Представляємо увазі наших читачів новий випуск проекту «Політична шахівниця», присвяченого ключовим подіям, явищам та тенденціям суспільно-політичного життя Чернігівщини.

Даний випуск проекту хронологічно охоплює часові проміжки минулого тижня (1 – 7 листопада).

Тарифне полегшення

На початку тижня врешті вирішилося питання щодо вірогідного підвищення тарифів на теплопостачання для населення у Чернігові. За результатами перемовин міського голови Владислава Атрошенка із керівництвом центральних органів державної влади (зокрема, секретарем РНБО України Олексієм Даніловим) сторони знайшли компроміс і тарифи для населення обласного центру протягом цього опалювального сезону залишаться незмінними. Втім, якісь більш повні деталі переговорів лишилися за лаштунками, і наразі достеменно невідомо, що ж пообіцяли у Києві міському голові у якості компенсації.

Люди Атрошенка в «УДАРі»

У середу, 3 листопада у Чернігові за участі лідерів партій «УДАР» та «Рідний дім» - Володимира Кличка та Владислава Атрошенка - відбулася обласна конференція партії «УДАР». Під час конференції очільником обласної парторганізації було обрано одного із топів «Рідного дому», секретаря Чернігівської міської ради Олександра Ломаку, його заступником – голову Чернігівської районної ради Миколу Силенка (теж представник «Рідного дому»). П’ять районних партійних організацій також очолили люди з команди Владислава Атрошенка та «Рідного дому». Дана подія дає можливість припускати, що «УДАР» на Чернігівщині буде контролюватися та підпорядковуватиметься меру Атрошенку та його людям, які і будуть готувати партійні структури до участі у наступних чергових або позачергових парламентських виборах. Проте, це не означає, що «Рідний дім» перетворився у фактично територіальний підрозділ «УДАРу», оскільки повного злиття політичних сил не відбулося, та і навряд чи відбудеться у найближчому майбутньому, враховуючи політичну вагу міського голови Чернігова. Про це свідчить те, що осередки політичних партій та їх приймальні знаходяться, хоч і поряд, але в окремих приміщеннях.
Можна говорити лише про наповнення представниками «Рідного дому» регіонального «УДАРу», який до цього в області знаходився у стані анабіозу. У контексті цього вважаємо, що першою пробою пера цих об’єднаних політичних сил стане участь у виборах нардепа по 206-му округу, де їх кандидатом з високою вірогідністю стане саме Олександр Ломако (як ми вже раніше і прогнозували).

«Гончаренко-центр» у Чернігові

Цікавою новиною стало відкриття 5 листопада у приміщенні культурно-мистецького центру «Інтермеццо» освітнього простору «Гончаренко-центр». В урочистій події взяли участь двоє народних депутатів від партії «Європейська Солідарність» – Олексій Гончаренко та Микола Величкович.
Відкриття цього центру цілком вкладається у контекст посилення активності «Європейської Солідарності» в регіоні та розбудови її партійної структури. Варто розуміти, що однією з найбільш оцінюваних виборцями сторін партійної роботи є соціальна діяльність політичної сили, якість її роботи з населенням, у тому числі шляхом реалізації різноманітних соціальних, освітніх та культурних проектів. Таким чином, шляхом реалізації гуманітарних програм зможе посилити свій вплив та впізнаваність в області і «Європейська Солідарність».

До теми «Політична шахівниця» № 5: «привіт з Києва» для Атрошенка, кисень від Ляшка, Тимошенко в Чернігові, «підігрів полів» партією Гройсмана

«НАШ» у Чернігові

6 листопада обласний центр та ряд населених пунктів області відвідали представники телеканалу «НАШ», який пов’язують із політичним діячем, нардепом минулого скликання Євгенієм Мураєвим. Що цікаво, сам візит (у тому числі, і особисто самого Мураєва) анонсувався на 7 листопада, про що свідчило активне розміщення соціальної реклами у вигляді білбордів ще за півтора місяця до цього. Проте здійснили його все ж таки 6 числа і без Мураєва, мабуть задля уникнення активної протидії з боку представників національно-патріотичних сил. Що цікаво, інтерв’ю представникам каналу дав і міський голова Чернігова, який відзначив, що використає цю можливість як майданчик задля донесення ним власної патріотичної позиції.

Андрій Подвербний, політичний аналітик

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини