Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:50:54

Сергій Березенко: "Після первинної ланки будемо працювати над вторинною, щоб у вузькопрофільних спеціалістів були гідні зарплати"

28.09.2018   09:00Агенцiя

Сергій Березенко в рамках робочого візиту до Чернігова поспілкувався з медиками 1-го поліклінічного відділення 1-ї міської лікарні, більш відомої в місті, як «поліклініка на Воровського».

Попри велику кількість інформації в мережі та реальний старт медичної реформи, чимало чернігівських лікарів і досі перебувають у полоні стереотипів і забобонів. Та найголовніший — це зарплати. Велика кількість людей і досі не вірить, що замість мізерних 4–5 тисяч грн вони отримуватимуть у 3–4 рази більше. Сергій Березенко вирішив поспілкуватися з медиками відверто й особисто відповісти на всі їхні запитання.

Попри те, що відділення невелике, тут працює лише 102 людей, на зустріч із Березенком прийшли всі, хто не був на прийомі хворих, тобто кілька десятків лікарів. На профільні запитання по галузі відповідав і керівник міського управління охорони здоров’я Владислав Кухар.

Сергій Березенко одразу зауважив: «Ми всі зараз на порозі великих змін, і я радий, що нарешті ці зміни будуть не тільки в амбулаторії в маленькій Корюківці (а там уже зарплати по 12–15 тисяч гривень), а й у великому Чернігові. Наше місто увійшло в другу хвилю закладів, які зуміли змінити свій статус на комунальне неприбуткове підприємство, укласти договір із Національною службою здоров’я і врешті-решт почати отримувати кошти на надання медичних послуг пацієнтам. Так, цей шлях неблизький. Друга хвиля завершилася тільки наприкінці серпня, а оновлені зарплати в первинної ланки будуть не раніше жовтня. Проте ми одразу зможемо говорити про збільшення доходів не на 500, 1000 чи навіть 2000 гривень, а в кілька разів».

Наступний крок медичної реформи — вторинна ланка. Тобто вже з наступного року урядники й парламентарі візьмуться за вузькопрофільників. Головним буде зрівняти доходи, наприклад, сімейного лікаря і ЛОРа. І це реально — переконаний Сергій Березенко. Бо, тільки за попередніми розрахунками, у бюджеті-2019 передбачаються видатки на всю медицину в сумі 92,3 млрд грн, що на 10% більше за фінансування попереднього року.

«Після первинної ланки ми дійсно будемо працювати над вторинною, щоб у вузькопрофільних спеціалістів були гідні зарплати. Бо виглядає це не зовсім етично, коли в сімейного лікаря буде зарплата у 15 тисяч, а в хорошого невропатолога — тільки 5», — говорить Сергій Березенко.

Окрім цього, є окрема стаття, яка передбачає фінансування матеріально-технічної бази. У сільській медицині це вже поступово відбувається — ФАПам і амбулаторіям закуповують нове оснащення, техніку, меблі, вирішують питання з Інтернетом і транспортом.

У місті є чимало проектів і від самого Сергія Березенка, ідеться про «Поліклініку без черг» у 1-й міській лікарні, про можливість реалізації цього проекту в 3-й міській лікарні, про оновлення адміністративного корпусу, дезінфекційної камери 1-ї лікарні, про створення кімнати спелеотерапії в 3-й лікарні, реконструкцію приймально-діагностичного відділення обласної лікарні тощо.


PR

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини