Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:20:10

Робочою групою обласної ради доопрацьовується проект рішення щодо створення реабілітаційного Центру

27.09.2018   09:38Агенцiя

26 вересня перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук спільно із заступником голови обласної державної адміністрації Наталією Романовою та головою Ради ветеранів АТО, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) воїнів АТО при Чернігівській міській раді Андрієм Требухом провели засідання робочою групи з питання підготовки проекту рішення обласної ради «Про створення Центру надання соціальної, медичної та психологічної допомоги учасникам бойових дій, учасникам антитерористичної операції, членам їх родин та членам сімей загиблих воїнів».

Попередньо робочою групою було визначено, що комплексне обстеження, консультації спеціалістів та необхідне лікування учасників бойових дій, членів їх родин та членів сімей загиблих воїнів здійснюватиметься на базі комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівська обласна лікарня», а реабілітаційний Центр буде створено як некомерційна комунальна установа на базі цілісного майнового комплексу державного закладу «Вузлова лікарня станції Чернігів Південно-Західної залізниці».

Але у процесі підготовки відповідного проекту рішення обласної ради виникла низка питань, які потребують уточнення. Зокрема, необхідно визначитися стосовно механізмів функціонування та фінансування установи, а також щодо того, яка організація чи департамент виконавчої влади буде визначено органом управління реабілітаційним Центром. Крім того, для створення згаданого закладу треба здійснити передачу майна вузлової лікарні та ліквідувати заборгованість і, насамперед, із заробітної плати працівникам. Ситуація ускладнена ще й тим фактом, що проведено передачу цілісного майнового комплексу державного закладу «Вузлова лікарня станції Чернігів Південно-Західної залізниці» у спільну власність територіальних громад Чернігівської області, в той же час у державному реєстрі статус цього медичного закладу як юридичної особи не змінився.

Під час засідання Наталія Романова наголосила, що коли вже і створювати Центр, як пілотний проект, то треба виважено продумати усі організаційні деталі та алгоритм залучення коштів і утворити заклад, гідний наших воїнів.

Позиція ж Валентина Мельничука була однозначною - за створення реабілітаційного закладу вже на найближчій сесії обласної ради, а майнові та організаційні питання доопрацювати і розглянути згодом на чергових пленарних засіданнях обласного представницького органу.

Роз'яснення стосовно юридичних особливостей підготовки проекту рішення щодо створення зазначеного закладу та статус цілісного майнового комплексу державного закладу «Вузлова лікарня станції Чернігів Південно-Західної залізниці» надав начальник управління комунального майна обласної ради Андрій Бунін.

Про можливі шляхи фінансового забезпечення майбутнього Центру та специфіку визначення головного розпорядника коштів на лікування та реабілітацію воїнів розповіла заступник директора Департаменту фінансів обласної державної адміністрації Любов Жукова.

Щодо особливостей діяльності реабілітаційного Центру висловилися начальник управління охорони здоров'я обласної державної адміністрації Петро Гармаш, а також директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олег Русін.

Голова Ради ветеранів АТО, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) воїнів АТО при Чернігівській міській раді Андрій Требух говорив про залучення інвестицій та можливе співфінансування новоствореного закладу, а також звернув увагу присутніх на необхідність формування наглядової ради при реабілітаційному Центрі.

В обговоренні взяли участь член Ради ветеранів АТО, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) воїнів АТО при Чернігівській міській раді Віктор Мозговий, голова комітету Громадської ради при обласній державній адміністрації з питань охорони здоров'я, представник Чернігівської міської організації Української Екологічної Асоціації «Зелений Світ» Іван Осадців та інші учасники засідання.

Визначившись із ключовими поняттями та механізмами створення закладу, члени робочої групи доручили начальнику управління комунального майна обласної ради Андрію Буніну підготувати на чергову сесію обласної ради проект рішення про створення комунальної установи «Центр надання соціальної, медичної та психологічної допомоги учасникам бойових дій, членам їх родин та членам сімей загиблих воїнів».


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини