Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:29:18

Вище командування особисто відвідало фінальний етап експериментальних тактичних навчань бригади територіальної оборони

25.06.2018   17:12

Голова РНБО Олександр Турчинов, Міністр оборони України генерал армії Степан Полторак, Начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних сил України генерал армії Віктор Муженко та Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Сергій Попко на Гончарівському полігоні, що на Чернігівщині особисто відвідали фінальний етап експериментальних тактичних навчань бригади територіальної оборони "Північа фортеця-2018", на яких були присутні також очільники обласних держадміністрацій.

Вони зустрілися з очільниками обласних держадміністацій, розповіли про значення системи територіальної оборони для підвищення обороноздатності України та етапи створення БрТрО в кожній області. Така форма організації і військової підготовки патріотично налаштованого населення дасть можливість сформувати пояс безпеки в Україні та гарантувати мирне життя і захист мирного населення.

Олександр Турчинов, говорячи до бійців бригади тероборони Чернігівщини, зазначив: "На ваших шевронах написано "Захистимо свій дім - захистимо Україну", і це гасло є визначальним для реформованої системи нашої країни". Він відзначив, що Чернігівщина зараз показала майстер-клас іншим областям в плані підготовки і проведення зборів, а також дала приклад справжнього патріотизму - дієвого, рішучого, з міцними кулаками.

Міністр оборони України Степан Полторак зазначив, що створення в областях бригад тероборони підвищить боєздатність України мінімум вдвічі.

Сергій Попко нагадав, що забезпеченням підрозділів територіальної оборони мають займатися не лише військові, а й місцеві органи влади - зокрема, обладнання складів для зберігання майна бригад, місць для розташування бійців БрТрО на час навчань та виконання задач за призначенням тощо.

Бійці бригади продемонстрували вищому командуванню та очільникам областей рівень своєї підготовки і навченості, якого вони змогли досягти за ці два тижні напружених тренувань. Гості відзначили злагодженість дій підрозділів резервістів, які в режимі реального часу відпрацьовують завдання із прикориття ділянки державного кордону, забезпечення руху військових колон, ізоляції району бойових дій, оборони важливих об'єктів.


Оперативне командування "Північ"‎

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.