Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 16:06:18

Постійна комісія облради з питань економічного розвитку, інвестиційної діяльності та здійснення державної регуляторної політики провела своє чергове засідання

28.11.2017   09:31Агенцiя

27 листопада відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань економічного розвитку, інвестиційної діяльності та здійснення державної регуляторної політики, яке провів її очільник Дмитро Іванов.

У її роботі взяли участь депутати постійної комісії Наталія Дроненко та Лариса Осадчук, голова правління ПАТ «Чернігівобленерго» Володимир Ткач, начальник Регіонального відділення Фонду державного майна України по Чернігівській області Валерій Йовенко, начальник управління інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності Департаменту економічного розвитку ОДА Юрій Сухомлин, Президент АГС "Совість" Володимир Демиденко та інші.

Насамперед, депутати розглянули звернення антикорупційної громадської спілки «Совість» шодо передачі у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області об'єктів державного майна, що входять до сфери управління Міністерства енергетики та вугільної промисловості України і розташовані на територіях населених пунктів Чернігівської області, лист Громадської ради при Чернігівській ОДА щодо передачі з державної у комунальну власність територіальних громад Чернігівської області енергетичних мереж, розташованих в межах населених пунктів Чернігівської області.

Заслухавши інформацію керівника антикорупційної громадської спілки «Совість», депутати постійної комісії вирішили прийняти її до відома, оскільки дане питання спершу потребує доопрацювання на законодавчому рівні.

Далі очільник комісії поінформував колег про хід виконання рекомендацій постійної комісії від 21 лютого 2017 року «Про стан реалізації Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду – III фаза» у Чернігівській області за підсумками 2016 року».

Як було наголошено, в області за сприяння органів виконавчої влади та місцевого самоврядування успішно завершується реалізація третьої фази Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

Важливим у просуванні сталого розвитку на основі попередніх меморандумів з 2008 року в рамках Проекту «Місцевий розвиток орієнтований на громаду», що фінансувався Європейським Союзом та впроваджувався ПРООН («Проект МРГ»), є підписання у листопаді поточного року обласною державною адміністрацією та обласною радою Меморандуму про продовження і розширення партнерства, започаткованого на цій основі.

За словами голови постійної комісії Дмитра Іванова, залишається відкритим питання запровадження конкурсу мікропроектів місцевого розвитку у Чернігівській області. Він наголосив: оскільки ця тема є актуальною на сьогодні, то комісія вважає за доцільне розробити Програму проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку у Чернігівській області на 2018-2020 роки та подати її на затвердження обласної ради.

Ця Програма надасть можливість вирішувати проблеми соціально-економічного розвитку громад шляхом підвищення ефективності використання бюджетних та позабюджетних коштів на базовому рівні.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.