Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 21:52:54

Вперше у Чернігові місцевим підприємцям компенсують витрати на виставкову діяльність

14.04.2017   10:28Агенцiя

На 25-28 квітня планується участь чернігівської делегації у бізнес-місії до міста Познань (Польща) «Бізнес з Польщею: розвиток виробничої кооперації».

У програмі перебування зустріч делегації Чернігівщини з головою Великопольського воєводства, президентом польської Торгово-промислової палати та іншими офіційними особами міста. Крім того, у рамках заходу відбудеться Українсько-польський бізнес-форум та День, присвячений Україні та Чернігівщині, що передбачає презентацію Чернігова, Ніжина та всього Чернігівського регіону, а також діяльності Чернігівської Торгово-промислової палати та підприємств-учасників форуму.

У складі делегації 10 чернігівських підприємств: ТОА «Атілос», ПрАТ «ТЕра», ТОВ «Вебпродакшн», ТОВ «ВТП Облагропостач», ФОП Цвір А.Д., ТОВ «ДП «Завод «Рапид», ТОВ «Вудворк Дизайн», КП «Чернігівводоканал» міської ради, ДП «ТК «Стиль» та ДП «Бета-сервіс». Цей перелік підприємств погоджений консультативною радою підприємців при Чернігівському міському голові. Два працюючих у Чернігові підприємства з польськими інвестиціями – це ТОВ «ТФ Кабель Україна» та ТОВ «Пласт-Бокс Україна», - теж візьмуть участь у цьому бізнес-форумі. Вони на основі свого досвіду  зможуть розповісти польському бізнесу про перспективи та можливості роботи в Україні.

Фінансування участі чернігівських підприємців у бізнес-місії до міста Познань частково компенсується з міського бюджету. Це передбачено міською Програмою підтримки малого та середнього підприємництвау м. Чернігові на 2017-2020 роки, розробленою управлінням економічного розвитку міста міської ради спільно з представниками громадських об’єднань.

Програма прийнята порівняно недавно, наприкінці минулого року, і це буде перший досвід виконання цього її пункту. Як вже повідомлялося раніше, можливість такого виду підтримки підприємництва в місті, як компенсація частини витрат на участь у виставково-ярмаркових заходах, у тому числі за кордоном, внесена до нової редакції міської програми підтримки підприємництва вперше і це зроблено на прохання самих підприємців. Компенсуватися можуть до 30% таких витрат, але на суму не більше 50 тис. грн і лиш раз на рік.

Серед інших новацій програми підтримки підприємництва в Чернігові – конкурс старт-апів серед молоді, видання інвесткаталогу, проведення періодичних телевізійних оглядів для популяризації нових зразків продукції місцевих виробників тощо.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко вважає бізнес-форум у Польщі перспективним для бізнесу Чернігова:
- Цей масштабний захід проводиться нашими друзями і партнерами. На цій виставці є можливість представити досягнення чернігівських виробників. Я вважаю, що Польща є нашим провідником у Європі. Виставкова діяльність ефективна, тому чернігівські підприємства повинні більше брати участь у подібних форумах та виставках, - сказав він на щопонеділковій нараді цього тижня.

Владислав Атрошенко також візьме участь у цьому бізнес-форумі.


Прес-служба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.