Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:38:59

ДЕПУТАТСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ: четвірка мажоритарників Чернігівщини звітує щотижня, решті нічого сказати?

21.03.2017   22:05Агенцiя

"Чернігівський монітор" продовжує збирати щотижневі дані про роботу народних обранців і інформувати про це виборців

Нагадуємо, що діяльність народних обранців у Верховній раді регламентується Конституцією та Законом України "Про статус народного депутата України". Чи готові парламентарі щотижня звітувати перед виборцями про свою діяльність показують їх звіти, які ми не правимо і розміщуємо безкоштовно.

Ми сподіваємося, що у 2017 році народні обранці знайдуть можливість розказати виборцям як вони працюють і що корисного зробили.

Березенко Сергій - ВО №205

Вівторок, 14 березня.
Жителька Чернігова Валентина Іванівна пережила інсульт. Недуг обмежив її фізичні можливості і в результаті вона стала заручницею свого помешкання. Навіть переміститись з одного краю кімнати до іншого для неї було неабияким випробуванням.
Одного разу жінка зателефонувала до громадської приймальні народного депутата України Сергія Березенка з проханням допомогти придбати візок-ходунок, адже для неї така річ не по-кишені.
Команда Сергія Івановича допомогла жінці і доставила їй цей необхідний пристрій прямо додому. Сучасний апарат має гальма, регулятор висоти та колеса, що дозволяють пройти будь-де.
Тепер завдяки новому візочку-ходункам Валентина Іванівна може не лише пересуватись по дому, а й вийти на прогулянку.

Четвер, 16 березня.
Згідно з Прикінцевими та Перехідними положеннями Закону «Про вищу освіту», прийнятим майже два роки тому, останній прийом на навчання за рівнем «молодший спеціаліст» був у 2016-му році. А нова вступна кампанія вже не за горами.
Саме тому колектив Чернігівського музичного училища імені Левка Ревуцького написав звернення до народного депутата України Сергія Березенка з проханням посприяти поверненню проекту закону на розгляд парламенту, в якому йдеться про продовження прийому документів на здобуття вищої освіти за рівнем «молодший спеціаліст» до 2020 року. Адже раніше цей законопроект не набрав необхідної кількості депутатських голосів для прийняття.
Народний депутат Сергій Березенко під час зустрічі з колективом музучилища запевнив, що зараз всі ці питання дискутуються і проговорюються в комітеті Верховної Ради з питань освіти.
«Протягом найближчого місяця доопрацюємо всі пропозиції, які були передані колективом і керівництвом та студентами музучилища імені Ревуцького і ми зможемо вийти на збалансований закон до другого читання, який буде підтриманий як нашою фракцією, так і коаліцією – більшістю парламенту, для того, щоб цей закон вступив в силу», – зазначив народний депутат.

УВАГА!
Зіткнулися з проблемами, вирішення яких потребує юридичної допомоги? Не відкладайте їх у довгу шухляду, адже це може принести за собою неприємні наслідки!
Вирішенню Ваших питань може посприяти фаховий юрист, який працює на базі громадської приймальні Сергія Березенка. Свої послуги населенню він надає безкоштовно.
Вже сотні чернігівців скористалися послугами юриста: отримали рекомендації, консультації та поради. Жителі зверталися із досить широким переліком питань. Проте, найчисельнішими серед звернень були ті, що стосуються соціальних виплат і перерахунку пенсій.
Потрапити на прийом до фахового юриста можна попередньо записавшись у громадській приймальні за адресою: вул.. Магістрацька, 19а, або ж за телефоном 0462 613 731.
Чекаємо на Вас!


Протягом тижня до громадської приймальні постійно звертались чернігівці. Загалом надійшло 108 звернень, а також було прийнято 29 заяв. Окрім юридичної допомоги, громадянам було надано вичерпні консультації. З найбільш нагальних питань було складено 3 запити від народного депутата України Сергія Березенка.

Нагадуємо, що надіслати свої запитання, звернення та пропозиції стало ще простіше! Адже відтепер, у чернігівців є можливість додаткової комунікації з приймальнею Сергія Березенка у соціальних мережах: Facebook (https://www.facebook.com/berezenko.info/) та ВКонтакті (https://vk.com/berezenko_info)!

Микитась Максим - ВО №206

П’ятниця, 17 березня.
Помічники народного депутата Максима Микитася дотримались обіцянки й повторно завітали до села Красне (Іванівська ОТГ).
Мета візиту: надати місцевим жителям консультації юристів. Фахівці допомогли розібратися з різними проблемами багатьом селянам. Вони отримали рекомендації, консультації та поради.
Питання були різного характеру. В основному, вони стосувалися передачі земельних паїв у спадщину. Окрім того, були й ті, що стосуються соціальних виплат і перерахунку пенсій.

За тиждень роботи громадської приймальні надійшло 49 звернень від громадян, а також було прийнято 32 заяви. Були надані вичерпні консультації та юридична підтримка. З приводу термінових звернень, було складено 2 звернення від народного депутата України Максима Микитася.
Також звертаємо увагу жителів 206 округу, що надіслати своє запитання, пропозицію та звернення до приймальні можна й за допомогою соціальних мереж: Facebook (https://www.facebook.com/mikitas.info/); ВКонтакті (https://vk.com/mikitas_info)!

Давиденко Валерій - ВО №208

Верховною Радою України на пленарних засіданнях  прийнято низку важливих законів, серед яких проект Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей добровільного об'єднання територіальних громад, розташованих на територіях суміжних районів (реєстр. № 5520). Законопроектом вносяться зміни до Земельного кодексу України, законів України «Про добровільне об`єднання територіальних громад», «Про місцеві державні адміністрації». Зокрема, запропоновані зміни передбачають врегулювання питання особливостей добровільного об’єднання територіальних громад, розташованих на територіях суміжних районів та територіальних громад, до складу яких входять територіальні громади міст республіканського Автономної Республіки Крим або обласного значення; порядку призначення перших місцевих виборів в об’єднаних територіальних громадах, до складу яких увійшли територіальні громади, розташовані на територіях суміжних районів; особливостей проведення чергових виборів до районних рад, у разі, якщо до призначення таких чергових виборів Верховна Рада України не прийняла рішення про зміну меж відповідних районів, території яких мають зазнати змін внаслідок утворення об’єднаної територіальної громади. Даний проект Закону вирішує низку проблем в процесі утворення об’єднаннях територіальних громад.
14 березня на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин під час розгляду питання, щодо звіту Кабінету Міністрів України про хід і результати виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України у 2016 році народний депутат України Валерій Давиденко звернув увагу керівництва Мінагрополітики України на необхідність забезпечення повноцінної роботи системи сертифікації насіння та посадкового матеріалу.
На засіданні Комітету розглянуто та підтримано проект Закону України  «Про внесення змін до Закону України «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою» (щодо уточнення деяких термінів та понять) (реєстр. № 4570 від 04.05.2016р.). Запропоновано відправити на доопрацювання законопроект  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення права власників об'єктів нерухомого майна на викуп земельних ділянок державної та комунальної власності» (реєстр. №4804 від 14.06.2016р.). Також,  було запропоновано доопрацювати Рекомендацій парламентських слухань на тему: «Регулювання обігу земель сільськогосподарського призначення: пошук української моделі».
15 березня, з метою недопущення втрат сільськогосподарських товаровиробників від недоотримання оплачених мінеральних добрив, через зупинку хімічних заводів, народний депутат України В.М. Давиденко, разом з колегами народними депутатами України - членами Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин, звернувся до Прем'єр-міністра України В.Б. Гройсмана щодо вирішення питання відновлення виробництва добрив та недопущення зриву організованого проведення весняно-польових робіт.
Цього ж дня з нагоди 30-річного ювілею Борзнянської районної організації ветеранів України у райцентрі відбулося урочисте засідання.  Від імені народного депутата України Валерія Давиденка вітання отримали ветерани війни, ветерани праці, діти війни, пенсіонери, люди похилого віку, ветерани військової служби та інших силових структур. Народний депутат побажав їм  сил, впевненості, щастя, миру та злагоди. Представникам ветеранської організації  було вручено подяки за багаторічну сумлінну працю, направлену на розбудову ветеранського руху, за активну громадську позицію і професіоналізм. Голова Борзнянської районної ветеранської організації Ворона Л.С. подякував Валерію Миколайовичу за постійну співпрацю і підтримку. Активіст ветеранського руху, член Волонтерського центру Борзнянської районної організації ветеранів України Шульга Григорій Михайлович зазначив, що завдяки Валерію Давиденку надруковано його книгу "В горнилі війни".

Програма народного депутата України Валерія Давиденка «Здоров’я жителів Чернігівщини» продовжує працювати в області. Минулого тижня завдяки цій ініціативі жителі Ічні мали можливість у своєму райцентрі обстежитись і проконсультуватись у відомого онколога-мамолога Сергія Бугайцова. А у суботу і неділю жінки Талалаївки отримали таку ж можливість запобігти онкологічним недугам. Цього разу до Талалаївки завітав відомий київський онколог Олег Козак. Жінкам 5-тисячного селища, щоб пройти обстеження в фахівця такого рівня, необхідно їхати майже за двісті кілометрів – до Києва чи Чернігова. Ініціатива ж Валерія Давиденка дала можливість удома запобігти злоякісній недузі. Адже відомо, що завчасна діагностика в рази збільшує шанси на повне одужання при онкології молочної залози. «Зараз у світі онкологія знаходиться на другому місці після серцево-судинних захворювань. А серед жінок на першому місці – рак молочної залози. Тому дуже важлива ініціатива Валерія Миколайовича, що він знайшов час і кошти для того, щоб допомогти жінкам на периферії», — розповів онколог-мамолог, м. Київ Олег Козак. Вояж лікарів до Талалаївки – це черговий і далеко не останній крок сприяння народного депутата у підвищенні рівня медичного обслуговування області. Програма «Здоров’я жителів Чернігівщини» тільки набирає обертів. Уже в рамках цієї ініціативи в Ічні реалізовується унікальний для області проект «Дитячий ортопед», що невдовзі охопить й інші райони Чернігівщини.

Кодола Олександр - ВО №209

 Минулий тиждень у Верховній Раді був сесійним і діяльність народного депутата Олександра Кодоли проходила в стінах парламенту.

Олександр Кодола не пропустив жодного засідання взяв у часть у обговореннях та голосуванні цілої низки важливих законопроектів. Особливо важливим був день 16 березня, коли на голосування у парламенті було винесено низку законів, що стосувалися сфери ЖКГ та містобудування. Олександр Кодола, як заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства, взяв активну участь у підготовці законопроектів , їх обговоренні та голосуванні.  Зокрема 16 березня проголосовано законопрект,співавтором якого є Олександр Кодола, який дасть змогу отримати компенсацію до 50 відсотків вартості житла для учасників АТО і вимушених переселенців. Прийнятий у другому читанні та в цілому законопроект про внесення змін до статті 4 Закону України "Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва" (щодо реалізації державних житлових програм) дозволить забезпечити доступним житлом учасників АТО і вимушених переселенців, збільшивши для цих категорій громадян компенсацію вартості будівництва (придбання) доступного житла або пільгового іпотечного кредиту з 30 до 50%. Законопроект спрямовано на ефективну реалізацію державних житлових програм із забезпечення населення доступним житлом. Він визначає порядок надання Державної підтримки у розмірі 50 % вартості будівництва (придбання) доступного житла та/або пільгового іпотечного житлового кредиту особам, на яких поширюється дія пунктів 19 і 20 частини першої статті 6 та абзаців четвертого, шостого і восьмого пункту 1 статті 10 ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (учасники АТО та їх сім’ї), а також внутрішньо переміщеним особам, на яких поширюється дія Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб”.

«Прийнятий законопроект перш за все спрямований для людей, які найбільше потерпіли від російської агресії і конфлікту на Донбасі. Це наші воїни захисники та їх родини, а також вимушені переселенці. Держава про них не забуває. І прийнятий нами закон – цьому підтвердження», - так прокоментував рішення парламенту співавтор законопроекту Олександр Кодола.

У пятницю 17 березня народний депутат Олександр Кодола під час години запитань до Уряду у Верховній Раді України звернувся до Віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка із запитання, чи отримають жителі села користь від програми енеоргезбереження, яка зараз впроваджується Урядом.

«Другий рік поспіль успішно діє програма «теплих кредитів», якою передбачене фінансування напряму в тому числі і для власників індивідуальних домогосподарств в сільській місцевості, зокрема на встановлення негазових котлів. Адже в програмі теплих кредитів запроваджена компенсація придбання негазових котлів», — відповів Геннадій Зубко .

Урядовець висловив надію, що саме за допомогою народних депутатів можна збільшити фінансування цієї програми. Адже закладаючи 52 мільярди на покриття субсидій, а і всього по 400 мільйонів на фінансування «теплих кредитів» та програми енергоефективноссті, неможливо вийти із енергозалежності у державі

Також Віце-прем’єр звернув увагу на необхідності прийняття необхідних закони з енергоефективності, а також монетизувати субсидії для можливості реінвестування в енергоефективні заходи.

До відома: Фонд енергоефективності, який має розпочати свою діяльність з квітня поточного року, дозволить Україні наблизитися до європейської моделі споживання та обліку енергоресурсів. Головне завдання Фонду - провести модернізацію житлового фонду і зекономити енергоресурси. Фонд наповнюватимуть бюджетними грошима і коштами міжнародних фінансових організацій. В 2017 році з бюджету у Фонд буде направлено 400 млн грн. Ще 3 млрд грн (до 100 млн євро) Фонд зможе залучити від МФО.

Також минулої п’ятниці оголошено у залі ВРУ оголошено два депутатські запити Олександра Кодоли до Прем’єр-міністра України Володимира

Гройсмана  щодо забезпечення соціальних прав громадян України, які стали усиновлювачами, а також щодо створення в місті Ніжин Чернігівської області історико-архітектурного заповідника національного значення. Це питання Олександ Кодола з початку своєї депутатської каденції піднімав вже неодноразово. На його думку, Ніжин, як історична та архітектурна «перлина» Лівобережжя України, повинен мати такий заповідник для збереження своєї культурної спадщини.

Також протягом тижня народний депутат дав низку коментарів для ЗМІ і взяв участь у ефірах на загальнодержавних телеканалах Рада, 112, NewsOne та інших.

Нагадаємо, що інформагенція "Чернігівський монітор" для покращення комунікацій парламентарів з виборцями започаткувала нову інформаційну послугу – тижневі звіти народних обранців.

Ми звертаємося до народних депутатів, які обрані у шести мажоритарних округах або за списками партій, та пов’язують свою діяльність з Чернігівщиною, з пропозицією інформувати виборців про їхню діяльність.

Тижневі звіти Ви можете надсилати на електронну адресу cg.monitor@gmail.com.

До теми:
ДЕПУТАТСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ: про роботу народних депутатів


Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини