Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:44:04

ДЕПУТАТСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ: про роботу народних депутатів

13.03.2017   21:42Агенцiя

"Чернігівський монітор" продовжує збирати щотижневі дані про роботу народних обранців і інформувати про це виборців

Нагадуємо, що діяльність народних обранців у Верховній раді регламентується Конституцією та Законом України "Про статус народного депутата України". Чи готові парламентарі щотижня звітувати перед виборцями про свою діяльність показують їх звіти, які ми не правимо і розміщуємо безкоштовно.

Ми сподіваємося, що у березні 2017 році народні обранці знайдуть можливість розказати виборцям як вони працюють і що корисного зробили.

Сергій Березенко - ВО №205

Понеділок, 6 березня.
Папір ріжеться, стрічки в’яжуться… Зосереджений погляд та ще тремтячі рученята, немов хвилюючись, щоб зробити все якомога красивіше та якісніше, виготовляли святкові листівки. Адже потім результат своєї роботи вони подарують своїм мамам на 8 березня.
Сьогодні у громадській приймальні народного депутата України Сергія Березенка пройшов майстер-клас для дітей з виготовлення вітальних листівок для мам до Міжнародного жіночого дня.
Майстер Юлія не лише покроково пояснювала дітлахам, як робити листівки, а й забезпечила невимушену творчу атмосферу. Саме тому тривалий процес виготовлення пройшов цікаво і весело. А головне – результат! Кожен з дітлахів створив неповторну листівку для своєї матусі.
Загалом такі зворушливі подарунки для своїх мам під час майстер-класів виготовили близько 80 чернігівських дітей.

Вівторок, 7 березня.
Свято краси і жіночності відзначили в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм.
За ініціативи та підтримки народного депутата України Сергія Березенка у філармонії зібралися близько півтисячі жінок, які попередньо отримали запрошення на захід. У холі філармонії на них очікував приємний сюрприз: біля входу їх зустрічали юні джентльмени, які дарували весняні квіти.
Але на цьому презенти не закінчились: у подарунок жінкам в залі лунали пісні від артистів філармонійного центру.

Також приймав вітання й Дитячий садочок №4.
В той час, як вихованці садочка вітали з 8 березня своїх мам та бабусь, до закладу несподівано завітав народний депутат України Сергій Березенко з квітами всьому педагогічному колективу і поздоровленнями зі святом.
Колектив був приємно вражений таким привітанням. Завідувач ДНЗ Олена Луговська подякувала Сергію Березенку за вітання й допомогу в минулому році, яка складалась з будівельних матеріалів й сантехнічного обладнання, що дозволило зробити ремонт у двох групах. Окрім того, частково були замінені вікна.
Окремо Сергій Березенко привітав дівчаток, мам та бабусь.

Четвер, 9 березня.
За сприяння народного депутата Сергія Березенка було організовано відео-флешмоб до дня народження Тараса Шевченка.
Чернігівці привітали видатного українського поета, прозаїка, драматурга, художника, політичного і громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка з 203-м днем народження! У підготовленому відеоролику, вони зачитували по одному рядку з вірша «Чи ми ще зійдемося знову?..», котрий дуже актуальний для України сьогодні. Участь взяли пересічні чернігівці, котрі працюють у різних сферах, а також особисто Сергій Березенко.
Переглянути ролик можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=wQglgV003dA.

Протягом тижня до громадської приймальні постійно звертались чернігівці. Загалом надійшло 124 звернення, а також було прийнято 28 заяв. Окрім юридичної допомоги, громадянам було надано вичерпні консультації. З найбільш нагальних питань було складено 2 запити від народного депутата України Сергія Березенка.

Нагадуємо, щонадіслати свої запитання, звернення та пропозиції стало ще простіше! Адже відтепер, у чернігівців є можливість додаткової комунікації з приймалнею Сергія Березенка у соціальних мережах: Facebook (https://www.facebook.com/berezenko.info/) таВКонтакті (https://vk.com/berezenko_info)!



Максим Микитась - ВО №206

Вівторок, 7 березня.
Кожна жінка заслуговує на те, щоб їй дарували квіти. Особливо у свято весни та краси. Напередодні Міжнародного жіночого дня помічники громадської приймальні народного депутата Максима Микитася розділили свято з представницями прекрасної половини людства та зробили їм приємний сюрприз від нардепа.
Кількасот букетів тюльпанів представники приймальні подарували прекрасним, чарівним і активним жінкам. Це ті, хто не тільки прикрашає світ своєю красою та чарівністю, а й своїми благими ділами у різних закладах і установах.

Середа, 8 березня.
Неочікуваний сюрприз до свята отримали чернігівські жінки та дівчата.
На Алеї Героїв помічники народного депутата України Максима Микитася дарували усім представницям прекрасної статі, які проходили повз, весняні квіти.
Спочатку дехто дивувався від несподіванки, інші – не могли стримати сліз радості, треті запитували, чи це не розіграш. Дізнавшись, що таким чином Максим Микитась вітає чернігівських жінок, висловлювали вдячність за приємний сюрприз і увагу нардепа до жіноцтва.
Загалом, під час цієї акції сотні тюльпанів отримали від зовсім маленьких дівчат до бабусь.

Четвер, 9 березня.
Проблеми села Ладинка – на контролі у команди нардепа.
Сьогодні помічники народного депутата Максима Микитася під час робочої поїздки побували на сході жителів с. Ладинка Чернігівського району. Участь у цьому заході також взяли староста села і голова Іванівської об’єднаної громади, до якої входить Ладинка. Загалом на зібрання прийшло близько сотні громадян.
Селяни піднімали найболючіші для них питання, зокрема, очищення місцевих криниць, освітлення вулиць та ремонт доріг. Також піднімалися питання стосовно проектної документації села.
Разом з тим люди зверталися за допомогою юриста, адже мають чимало особистих питань, які потребують допомоги саме цього фахівця. Тож, вже на наступний день, юрист громадської приймальні Максима Микитася відправився до Ладинки для надання селянам юридичної допомоги і роз’яснень.
По завершенню зборів, місцеві жителі дякували за увагу та небайдужість представників нардепа до їхніх проблем.

П’ятниця, 10 березня.
Помічники депутата взяли участь у чергових зборах селян.
10 березня відбувся схід села у Красному Чернігівського району. Участь у ньому взяли більше півсотні місцевих жителів, староста села, депутати і голова Іванівської ОТГ, до якої входить Красне. Були також присутні й помічники народного депутата Максима Микитася.
Під час зборів було підбито підсумки роботи за минулий рік та заслухано звіти про річну роботу старости, місцевої амбулаторії, бібліотеки, школи села. У звіті, зокрема, згадали про допомогу Максима Микитася місцевому навчальному закладу. Також помічники наголосили, що наступної п’ятниці вони приїдуть ще раз до Красного з юристом для надання селянам фахової допомоги.


За тиждень роботи громадської приймальні надійшло 46 звернень від громадян, а також було прийнято 29 заяв. Були надані вичерпні консультації та надана юридична підтримка. З приводу термінових звернень, було складено 4 звернення від народного депутата України Максима Микитася.

Також звертаємо увагу жителів 206 округу, що надіслати своє запитання, пропозицію та звернення до приймальні можна й за допомогою соціальних мереж:Facebook (https://www.facebook.com/mikitas.info/); ВКонтакті (https://vk.com/mikitas_info)!

Олександр Кодола - ВО №209

Діяльність народного депутата Олександра Кодоли минулого тижня була присвячена роботі з виборцями. Олександр Кодола проводив прийом громадян у Чернігові, Ніжині, та Ніжинському районі.

Під час робочої поїздки до Ніжинського району народний депутат України Олександр Кодола передав сільським аудиторіям і ФАПам обладнання на 254 тисяч гривень. Зустріч з медиками відбулася у Центрі первинної медико-санітарної допомоги у селищі Лосинівка, який очолює головний лікар Іван Бондар.

Олександр Кодола разом із головою Ніжинської РДА Вячеславом Івашиним зокрема передали 2 кардіографи для Лосинівської амбулаторії, кардіограф для Центру первинної медико-санітарної допомоги,  комплект для обробки та зберігання медичного інструментарію для Галицької амбулаторії, сухожарову шафу для Вертіївської амбулаторії, УФО-камери – для Талалаївської та Крутівсьої амбулаторій; а також сумки-вкладки з необхідним обладнанням та медикаментами для кожного ФАПу та амбулаторії

Нагадаємо, що Олександр Кодола залучив у 2016 році для медичної галузі в районах свого округу майже три мільйони гривень. Сучасне обладнання завдяки народному депутату змогли отримати усі районні лікарні, усі районні Центри первинної медико-санітарної допомоги, медичні заклади міста Ніжина,  а також обласні медичні заклади. За словами народного депутата у 2017 році планує не зменшувати темп і обсяг допомоги медикам, адже це один із його пріоритетів у роботі в окрузі.

Також у Лосинівці відбулася ще одна приємна для депутата зустріч. Він поспілкувався з наймолодшими жителя селища - школярами початкових класів. Наприкінці минулого року лосинівські дітлахи отримали від депутата чудовий подарунок - новенький великий дитячий майданчик, встановлений неподалік місцевої середньої школи в рамках його програми захисту дітей. Всього за цією програмою у 2016 році в окрузі Олександра Кодоли встановлено 37 сучасних майданчиків. Подарунок припав малечі до душі і вони з радістю гралися на майданчику цього погожого весняного дня.

Також народний депутат поспілкувався із жителями селища, які звернулися до нього з проханням допомогти вирішити проблему виплати в повному коштів за оренду майнових паїв місцевим сільгосппідприємством.

Також під час робочої поїздки до Ніжинського району Олександр Кодола разом і В’ячеслав Івашин завітали до Світанківської загальноосвітньої школи. Невелика, але дуже затишна школа відрізняється тим, що діти тут поглиблено вивчають природничі науки і навіть мають своє невеличке навчальне лісництво, де вирощують туї, ялини, ялівець, самшит та інші дерева і кущі.

Привід для візиту був приємний - народний депутат приїхав вручити школі новий сучасний холодильник та проінспектувати, як облаштовано сучасними меблями одну з класних кімнат.  І холодильник і меблі були придбані за рахунок коштів, залучених народним депутатом  в округ у 2016 році. Нагадаємо, що тоді завдяки Олександру Кодоли його округ отримав 20 мільйонів гривень, усі вони були направлені на розвиток освітньої та медичної галузі. Зокрема лише Ніжинський район отримав 4,5 мільйони гривень.

Зустріч вийшла дружньою та дуже теплою, діти та педагоги школи щиро подякували народному депутату за такий подарунок. Кабінет математики, де і були встановлені отримані меблі, вийшов дуже затишним і охайним.  Сучасний ремонт, виконаний силами батьків, сучасні меблі від депутата, теплі сучасні склопакети на вікнах, роблять його не гіршим ніж кабінети у престижних столичних школах.

Також Олександр Кодола та В’ячеслав Івашин ознайомилися і з шкільним лісництвом, яке займає площу майже 2 гектари, побували у теплиці, де вирощуються саджанці, на ділянках, де ростуть вже дорослі дерева.  Лісництво, яке є окрасою та «родзинкою» навчального закладу, не тільки допомагає дітям вивчати природу та вчитися працювати на землі, але й трохи вирішувати матеріальні проблеми школи.

А в п’ятницю 10 нардеп взяв участь в урочистостях Народний депутат України Олександр Кодола привітав  військовослужбовців Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України з 85 річницею з дня заснування.

«Три роки тому почалися події, які назавжди змінили історію сучасної України, відбулася Революція Гідності і майже одночасно агресія Російської Федерації. Російська армія анексувала Крим. Нажаль, так сталося що, дехто із військовослужбовців підрозділів, які дислокувалися у Криму, забули про свою присягу народу України і перейшли на сторону агресора. Але було багато тих, хто залишився вірним попри все і поїхав на велику Україну, будучи вірним військовій присязі. Такими і були військовослужбовці Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України. Вони не тільки залишилися вірними присязі, але й зуміли зберегти науковий потенціал свого підрозділу», - сказав  у своєму вітальному слові під час урочистостей у обласному музично-драматичному театрі ім. Т. Шевченка народний депутат.

Олександр Кодола висловив надію, що наступним кроком у розвитку Центру буде створення на базі підрозділу потужного науково-дослідного інституту, який би працював на нашу оборону та на розвиток Чернігова - міста, де зараз дислокується Центр. І таку роботу вже розпочато.

Депутат привітав військовослужбовців Державного науково-випробувального центру зі святом і висловив подяку за патріотизм, вірність українському народу, мужність та відданість справі захисту України, а також віру, що вітчизняний науковий потенціал тільки посилюватиметься, а оборона нашої держави - міцнішатиме.

Також протягом тижня народний депутат дав низку коментарів з актуальних питань для телеканалів: 112, NewsOne, та інших.

***

Нагадаємо, що інформагенція "Чернігівський монітор" для покращення комунікацій парламентарів з виборцями започаткувала нову інформаційну послугу – тижневі звіти народних обранців.

Ми звертаємося до народних депутатів, які обрані у шести мажоритарних округах або за списками партій, та пов’язують свою діяльність з Чернігівщиною, з пропозицією інформувати виборців про їхню діяльність.

Тижневі звіти Ви можете надсилати на електронну адресу cg.monitor@gmail.com.

До теми: ДЕПУТАТСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ: про роботу приймалень та депутатів

ДЕПУТАТСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ: про роботу приймалень та роботу депутатів у парламенті


Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини