Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:19:28

ДЕПУТАТСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ: про роботу приймалень та роботу депутатів у парламенті

27.02.2017   22:23Агенцiя

"Чернігівський монітор" продовжує збирати щотижневі дані про роботу народних обранців і інформувати про це виборців.

Нагадуємо, що діяльність народних обранців у Верховній раді регламентується Конституцією та Законом України "Про статус народного депутата України". Чи готові парламентарі щотижня звітувати перед виборцями про свою діяльність показують їх звіти, які ми не правимо і розміщуємо безкоштовно.

Ми сподіваємося, що у 2017 році народні обранці знайдуть можливість розказати виборцям як вони працюють і що корисного зробили.

Сергій Березенко - ВО №205

Вівторок, 21 лютого.
«Мова, якою звучить колискова», - під таким гаслом у громадській приймальні народного депутата України Сергія Березенка у Чернігові проходить конкурс творів серед старшокласників загальноосвітніх шкіл.
Діти у своїх оповіданнях описують всю велич нашої мови, висловлюють свою гордість за її милозвучність та красу.
Деякі учні підійшли до цього конкурсу досить креативно: вони не тільки написали хороші твори, а й оформили за допомогою малюнків.
Триватиме конкурс до кінця лютого. Кращі твори будуть опубліковані в ЗМІ.

Четвер, 23 лютого.
«Меседж», «фейк», - до цих англомовних слів ми звикли настільки, що вони не потребують перекладу.
Проте для того, щоб розуміти, про що пишуть чи говорять іноземці, треба знати більше, аніж те, що ми черпаємо з буденного життя.
Саме тому за сприяння народного депутата України Сергія Березенка вже другий рік поспіль діє програма «Доступна англійська». Щосереди у приміщенні громадської приймальні проходять безкоштовні заняття з англійської мови для дітей 5-7 класів пільгових категорій.
Діти вивчають нові слова за допомогою пісень чи віршів. Також за допомогою них формулюють короткі розповіді англійською.
«Доступна англійська» відкрита і для Вас! Запрошуємо усіх, хто жадає поринути у світ англійської!

П’ятниця, 24 лютого.
Життя після 60-ти тільки починається, - у цьому переконані члени клубу «Від щирого серця», що діє при громадській приймальні народного депутата України Сергія Березенка.
Близько шістдесяти учасниць зібралися на чергову зустріч. За чашкою чаю та солодощами жінки досить активно спілкувались, ділилися між собою досвідом у вирішенні різних життєвих проблем. Деякі учасниці виявились напрочуд талановитими: вони зачитали власні вірші.
Додали піднесеного настрою народні пісні у виконанні артистів.

Протягом тижня до громадської приймальні постійно звертались чернігівці. Загалом надійшло 186 звернень, а також було прийнято 97 заяв. Окрім юридичної допомоги, громадянам було надано вичерпні консультації. З найбільш нагальних питань було складено 5 запитів від народного депутата України Сергія Березенка.

Увага! Надіслати свої запитання, звернення та пропозиції стало ще простіше! Адже відтепер, у чернігівців є можливість додаткової комунікації з приймальнею Сергія Березенка у соціальній мережі "Вконтакті" (https://vk.com/berezenko_info)!


Максим Микитась - ВО №206

Центр надання адміністративних послуг буде в Іванівці
Більше п’яти тисяч людей проживає в Іванівській об’єднаній територіальній громаді. Для того, щоб їм було комфортно та швидко отримувати адміністративні послуги, за ініціативи Максима Микитася та Офісу реформ в Іванівці створять центр надання адміністративних послуг «Разом у майбутнє».
Відтак, отримати певні довідки, зустрітися з дільничним інспектором або ж оплатити банківські послуги місцеві жителі зможуть в одному приміщенні – ЦНАПі. Нині для його будівництва вже виділено землю та розроблено проект.
Загалом у Чернігівському та Ріпкинському районах планується звести чотири таких центри.

За тиждень роботи громадської приймальні надійшло 71 звернення від громадян, а також було прийнято 39 заяв. Були надані вичерпні консультації та надана юридична підтримка. З приводу термінових звернень, було складено 4 звернення від Народного депутата України Максима Микитася.

Також звертаємо увагу жителів 206 округу, що звернутись до приймальні стало ще простіше. Достатньо підписатись на сторінку у соціальній мережі ВКонтакті (https://vk.com/mikitas_info) та надіслати своє запитання, пропозицію та звернення!

Валерій Давиденко - ВО №208

На засіданні Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин 21 лютого  2017 року було розглянуто та рекомендовано Верховній Раді України у першому читанні прийняти за основу  проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо негайного подолання кризової ситуації, що склалася у зв'язку із масовим знищенням полезахисних смуг» (реєстр. № 4657 від 12.05.2016), який був  внесений народним депутатом України Валерієм Давиденком разом іншими народними депутатами. Законопроектом пропонується внести зміни до Земельного кодексу України та Закону України "Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)" з метою визначити чіткий порядок передачі у власність і користування земельних ділянок, на яких розміщені полезахисні лісосмуги та інші захисні насадження, що перебувають у державній, комунальній та колективній власності. Також передбачається посилення санкцій за знищення або пошкодження полезахисних лісових смуг та захисних лісових насаджень.

На розгляд Верховної Ради України внесено два законопроекти співавтором яких є Валерій Давиденко. Зокрема, внесено проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляції) в аграрному секторі економіки» (реєстр. № 6113 від 22.02.2017). Завданнями законопроекту є дерегуляція господарської діяльності та зменшення точок дотику держави та суб'єктів господарювання, а також спрощення започаткування та ведення господарської діяльності, скорочення дозвільних і погоджувальних процедур, зменшення впливу державних органів на діяльність суб’єктів господарювання.

  Другий проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні» (реєстр. № 6049-1 від 23.02.2017). Основною метою законопроекту є комплексне вирішення питання використання масивів земель сільськогосподарського призначення та ряду пов’язаних з цим проблем. Проект пропонує дієвий механізм вирішення питання оптимізації землекористування в межах масиву, запобігання рейдерству, усунення «шахматки» та сприяння розвитку зрошення.

 Також минулого тижня Валерієм Давиденком направлено депутатські запити до Голови державної служби України з надзвичайних ситуацій, Голови Чернігівської обласної державної адміністрації щодо  сприяння у забезпеченні спеціалізованими пожежними машинами пожежно-сторожової охорони при Височанській сільській раді, яка  обслуговує й села Новомлинівської, Носелівської, Головеньківської, Тростянської, Великодочської, Миколаївської, Шаповалівської, Прачівської сільських рад, та  Курінської територіальної громади, до якої входять населені пункти: с.Українське, с.Шумейків, с. Ополонське.

Минулого тижня в області успішно стартувала комплексна програма «Здоров’я жителів Чернігівщини». В Ічні організовано дводенний профілактичний прийом відомого українського науковця, лікаря мамолога-онколога Сергія Бугайцова. На першому етапі програми він консультуватиме місцевих жінок щодо проблеми раку молочної залози. Каже, тема дуже актуальна, адже рівень онкозахворюваності як в Україні, так і у світі зростає. До громадської приймальні нардепа Валерія Давиденка постійно звертаються жителі Чернігівщини по допомогу у лікуванні і з проблемами відсутності необхідних медичних фахівців. Тому з ініціативи нардепа і створено комплексну медичну програму. Жителів Чернігівщини прийматимуть світила української медицини.Вже у перший день на прийом до професора Сергія Бугайцова записалося понад 100 жінок з Ічні.

Олександр Кодола - ВО №209

Минулий робочий тиждень народного депутата був сесійним, тому Олександр Кодола працював у стінах парламенту. Як зажди нардеп не простив жодного пленарного засідання, брав участь у всіх важливих голосуваннях.

На засіданні Комітету ВРУ з питань будівництва, містобудування та ЖКГ 22 лютого за участі Олександра Кодоли, як заступника голови Комітету розглянуто низку законопроектів, а також, заслухано підготовлений міжнародними експертами проект Національної стратегії поводження з відходами та розглянуто питання щодо формування заробітної плати в будівельній галузі і обговорено питання встановлення тарифів на нестандартне підключення до електромереж.

Протягом тижня народний депутат подав до різних органів влади та місцевого самоврядування 14 депутатських звернень з актуальних питань, з якими до нього зветались виборці.

Також минулої пятниці у Верховній Раді оголошено два депутатських запити Олександра Кодоли до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Перший стосується фінансування реконструкції приміщення Ніжинської ЗОШ І-ІІІ №14 Чернігівської області з метою відкриття дошкільного навчального закладу і створити на базі школи навчапльно виховний комплекс. І наступний, щодо фінансування завершення реконструкції навчального корпусу відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України "Ніжинський агротехнічний інститут".

Протягом тижня Олександр Кодола, взяв участь у низці прямих ефірів та записах телепередач. Зокрема, телканалі Рада, 112, NewsOne, Чернігівському обласному телебаченні.

***

Нагадаємо, що інформагенція "Чернігівський монітор" для покращення комунікацій парламентарів з виборцями започаткувала нову інформаційну послугу – тижневі звіти народних обранців.

Ми звертаємося до народних депутатів, які обрані у шести мажоритарних округах або за списками партій, та пов’язують свою діяльність з Чернігівщиною, з пропозицією інформувати виборців про їхню діяльність.

Тижневі звіти Ви можете надсилати на електронну адресу cg.monitor@gmail.com.

До теми:Депутатський тиждень: селфі із студентами, проекти для чернігівців та жителів області, подарунки до Дня всіх закоханих?

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини