Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 19:50:20

Депутатський тиждень: селфі із студентами, проекти для чернігівців та жителів області, подарунки до Дня всіх закоханих?

20.02.2017   23:04Агенцiя

"Чернігівський монітор" продовжує збирати щотижневі дані про роботу народних обранців і інформувати про це виборців.

Нагадуємо, що діяльність народних обранців у Верховній раді регламентується Конституцією та Законом України "Про статус народного депутата України". Чи готові парламентарі щотижня звітувати перед виборцями про свою діяльність показують їх звіти, які ми не правимо і розміщуємо безкоштовно.

Ми сподіваємося, що у 2017 році народні обранці знайдуть можливість розказати виборцям як вони працюють і що корисного зробили.

Сергій Березенко - ВО №205

Понеділок, 13 лютого.
Чернігів стане комфортним містом для людей з обмеженими можливостями.
У рамках конкурсу проектів з розвитку міста, організованого за ініціативи народного депутата України Сергія Березенка, у Чернігові світлофори адаптують для людей із вадами зору. Зокрема, проект-переможець, під назвою «Вільне місто», передбачає встановлення звукових сигналів на світлофорах Чернігова.
«Як на мене, зміни в Чернігові почнуться зі змін, які запропонує кожен конкретний чернігівець», - зазначив Сергій Березенко, пояснюючи лейтмотив конкурсу.
Фінансування проектів-переможців здійснюється за рахунок депутатської заробітної плати Сергія Березенка.

Вівторок, 14 лютого.
Проект Закону про Конституційний Суд є невід’ємною частиною судової реформи – Сергій Березенко
Заступник голови фракції Партії “Блок Петра Порошенка” Сергій Березенко підкреслив, що проект Закону про Конституційний Суд України № 5336-1, прийнятий 14 лютого Верховною Радою у першому читанні, є невід’ємною частиною судової реформи.
“Конституційний Суд, як гарант дотримання Основного закону України, повинен мати достатні повноваження для того, щоб на його рішення не могла впливати жодна гілка влади: ні Президент, ні Уряд, ні парламент. Ми маємо слідувати європейським традиціям і законам. І це – один з них”, – сказав народний депутат.
Він зазначив, що “тільки високий рівень матеріального забезпечення суддів КСУ дозволить очікувати від них об’єктивності і непідкупності. При цьому їх відповідальність перед законом і суспільством тільки зросте”.

Чимало містян віддали перевагу перегляду вінтажних фільмів у романтичній атмосфері кінотеатру на День Святого Валентина.
За сприяння народного депутата України Сергія Березенка у Кіно-культурному мистецькому центрі з національно-патріотичного виховання дітей та молоді (колишньому кінотеатрі ім. Щорса) у святковий вечір відбувся показ фільму «Приборкання норовливого». На перегляд стрічки завітало близько трьохсот людей. Серед них – і учасники АТО зі своїми родинами. Ця італійська комедія 1980 року із романтичним змістом не залишила байдужим нікого з глядачів.

Середа, 15 лютого.
Кохання, загартоване роками.
Так можна охарактеризувати тематику вечора, який відбувся у громадській приймальні народного депутата України Сергія Березенка до Дня Святого Валентина.
Адже головними героями цього дійства стало подружжя, яке нещодавно відзначило рубінове весілля, тобто 40 років спільного життя. За чашкою чаю та солодощами Валентина Павлівна і Володимир Ілліч розповіли іншим учасникам вечора про свої сімейні цінності. Як долали негаразди та пишалися досягненнями один одного. Як протягом сорока років берегли спільне кохання. Як виростили двох чудових дітей, а нині тішаться своєю онучкою. І як їхні три покоління живуть у злагоді та взаєморозумінні.
Святково-піднесеного настрою усім присутнім додав виступ відомого українського гурту «Верес».
Наостанок Валентина Павлівна і Володимир Ілліч отримали від народного депутата Сергія Березенка подарунок – романтичну вечерю на двох в одному із ресторанів Чернігова.

Протягом тижня до громадської приймальні постійно звертались чернігівці. Загалом надійшло 104 звернення, а також було прийнято 61 заяву. Окрім юридичної допомоги, громадянам було надано вичерпні консультації. З найбільш нагальних питань було складено 2 запити від народного депутата України Сергія Березенка.

Максим Микитась - ВО №206

Понеділок, 13 лютого.
Крок до мрії за підтримки Максима Микитася.
Нещодавно до громадської приймальні народного депутата України Максима Микитася за допомогою звернулися прихожани Покровської церкви, що у Михайло-Коцюбинському Чернігівського району. Вони хочуть відкрити недільну школу при церкві. Тож їм потрібна матеріальна підтримка.
13 лютого 2017 року, під час виїзду до районів, помічники народного депутата побували і у Михайло-Коцюбинському. Вони вручили ініціаторам створення недільної школи при Покровському храмі усі необхідні будматеріали.
Представники громадської приймальні Максима Микитася переконані, що невдовзі у Михайло-Коцюбинському буде урочисте відкриття нового закладу!

Вівторок, 14 лютого.
Святкове дійство до Дня закоханих пройшло сьогодні у Чернігівському ліцеї №32.
Участь у ньому взяли учні 9-11 класів. У романтично-змагальницькій атмосфері кожна з восьми пар учасників намагалися проявити себе якнайкраще у різних конкурсах.
За ініціативи та спонсорської допомоги народного депутата України Максима Микитася його помічник Ірина Примера вручила усім учасникам солодкі подарунки та побажала всім зустріти своє кохання.
Переможцями стали дев’ятикласники Катя Шкаборницька та Ваня Баранов, які у якості головного призу отримали романтичну вечерю у ресторані «Amore Mio».

Четвер, 16 лютого.
За підтримки Максима Микитася станцію швидкої допомоги у центрі новоствореної Михайло-Коцюбинської громади вдалося відстояти.
Коли постало питання закриття станції швидкої допомоги, жителі громади почали бити на сполох. Шукаючи допомоги вони звернулись до народного депутата України Максима Микитася. Завдяки його діям, станцію відстояли.
«Ми дуже раді, що вдалося вирішити проблему із закриттям станції швидкої допомоги. Адже це так потрібно людям, які тут живуть. Швидка є і буде у Михайло-Коцюбинській громаді», - зауважила помічник народного депутата Ірина Примера.
Окрім того, під час зустрічі з громадою, представники громадської приймальні Максима Микитася почули про інші нагальні проблеми.

За тиждень роботи громадської приймальні надійшло 46 звернень від громадян, а також було прийнято 21 заяву. Були надані вичерпні консультації та надана юридична підтримка. З приводу термінових звернень, було складено 4 звернення від Народного депутата України Максима Микитася

Валерій Давиденко - ВО № 208

Минулого тижня, 17 лютого, НДУ Валерій Давиденко перебував із робочим візитом у Борзнянському районі. Зустрівся із педколективами Борзнянської, Комарівської, Берестовецької, Оленівської, Кинашівської та Ядутинської ЗОШ, а також завітав до гімназії ім. П. Куліша. Обговорили питання освітньої реформи, заробітної плати педагогів, якості освіти тощо.
Кожному закладу було вручено мультимедійне обладнання та ноутбуки. Директори, батьки і педагоги висловили свою вдячність Валерію Давиденку за те, що завдяки його сприянню у школах було зроблено капітальні ремонти, замінено вікна, двері, в деяких – встановлене котельне обладнання. Зі свого боку депутат підкреслив, що завжди приділяв і надалі буде приділяти особливу увагу дітям і якості їхньої освіти.

Після зустрічі з освітянами депутат побував у районній ЦРЛ. Цей заклад під постійною опікою депутата. У рамках проекту "Мобільна медицина" в ЦРЛ було надане новітнє переносне медичне обладнання. Придбано медичне лікарське устаткування, комп‘ютерна техніка. Крім того подібне обладнання отримала і ЦПМСД Борзнянського району. Під час спілкування з медичними працівниками піднімалося гостре питання медичної реформи у тому числі створення госпітальних округів.
 
«Я глибоко переконаний, що реформа не має бути заради реформи. Головна мета будь-яких змін – це покращення рівня медичного обслуговування населення. Задля втілення реформи потрібно у першу чергу дослухатися до потреб і побажань людей. І якщо не почути їхню думку, реформа матиме негативні наслідки», - підкреслив Валерій Давиденко.

Олександр Кодола - ВО №209

Тиждень 13-17 лютого відповідно до розкладу роботи Верховної Ради Україні був присвячений роботі у комітетах та фракціях. Водночас народний депутат віднайшов час, щоб провести і прийом громадян, і побувати на зустрічах з виборцями у Ніжині та Ніжинському районі.

Зокрема 14 лютого під час його робочої поїздки до Галиці  Ніжинського району разом із головою Ніжинської РДА Вячеславом Івашиним нардеп передав працівникам Галицької ЗОШ І-ІІІ Ніжинського району комплект меблів для класної кімнати, ноутбук, морозильну камера загальною вартістю понад 40 тисяч гривень

Приїзд рародого депутата та керівника району став неабиякою подією для школи. У селі звикли бачити депутатів або перед виборами, або з екранів телевізора, але щоб так серед каденції... Такого не було за всю історію школи, тому і розмова депутата із вийшла цікавою і безпосередньою. Народний депутат розповів про свою діяльність у парламенті, про роботу в окрузі. А зроблено за два роки немало. Наприклад, за цей час на розвиток району депутатом було залучено 4, 5 мільйони гривень. Нові меблі та обладнання для школи були придбані  за рахунок залучених народним депутатом   коштів з фонду соціально-економічного розвитку минулого року.  А всього на закупівлю обладнання для шкіл району тільки минулого року  виділено 100 тисяч гривень.

“Я сьогодні приїхав не агітувати, не розказувати який я хороший, а відзвітувати перед вами, показати, що ми робимо реальні справи. Залучаємо кошти, ремонтуємо дитячі садочки та школи, передаємо школам та лікарням сучасне обладнання. Звісно за один раз ми не вирішим усіх проблем конкретної школи, села та району. Але крок за кроком, разом із сільською громадою, керівництвом району, депутатами різних рівнів, мною, як народним депутатом, ми  зможемо змінити наше життя на краще. Ми зробили перші крокі на цьому шляху і не будемо зупинятися”, - наголосив депутат під час зустрічі в Галицькій школі.

Разом із Вячеславом Івашиним  Олександр Кодола познайомилися із умовами, в яких працює педколектив та вчаться учні Галицької ЗОШ, завітали до класу, який повністю обладнаний новими меблями: партами, стільцями, шафами. Як розповіла директор школи Наталія Федоренко, ще ніхто за останні  25 років не зробив такого подарунка школі.

Також депутат і голова Ніжинської РДА того дня побували у Переможській ЗОШ І-ІІІ ступеню Ніжинського району. Гості перерізали червону стрічку  на відкритті лінгафонного та хіміко-біологічного кабінетів, відкрили новий дитячий майданчик на території школи, та передали для школи спортінвентар та пральну машинку.

Школа у селі із красномовною назвою Перемога не найбільша за кількістю учнів у районі, але одна з найкращих. Тут дуже велику увагу приділяють рівню навчання, а нові кабінети, обладнані сучасною комп’ютерною технікою, ставлять її на рівень із школами у районному чи навіть обласному центрах. Кошти на облаштування кабінетів були виділені РДА за рахунок державної субвенції. А народний депутат України Олександр Кодола залучив кошти на встановлення дитячого майданчику, придбання спортінвентарю вартістю 30 тисяч гривень (тенісні столи, тренажери, шведські стінки, набір гантель)  та пральної машини для навчально-виховного комплексу на базі школи із фонду соціально-економічного розвитку.

«Я прагну зробити так, щоб усі діти мого округу мали змогу навчатись на сучасній комп’ютерній техніці, розвиватися і відпочивати на нових безпечних і зручних дитячих та спортивних майданчиках. Крок за кроком ми йдемо до цієї цілі. Минулого року ми встановили в селах та містах мого 209 виборчого округу 37 дитячих майданчиків, школи у Ніжині та Носівці,  отримали нові комп’ютерні класи. Думаю, що спільно із місцевою владою, нам під силу досягти цієї мети», - наголосив депутат під час спілкування із колективом Переможської ЗОШ.

А 16 лютого Олександр Кодола працював у центрі свого виборчого округу місті Ніжині. Зокрема у місті він зустрівся і із колективом та батьками вихованців дошкільного навчального закладу №16. У дитячому садочку народний депутат побував із приємної нагоди. Він передав ДНЗ комплект меблів, закуплених за рахунок коштів залучених ним для соціально-економічного розвитку округу у 2016 році.  Садочок отримав дитячі шафи для одягу, дитячі столики, вішалки для рушничків із натуральної деревини всього на суму  50 тисяч гривень.

Разом із депутатом на свято до садочка завітали депутат Чернігівської обласної ради Наталія Копиця, помічник народного депутата Тамара Стратілат заступник міського голови Ігор Алєксєєнко.

Вихованці садочка влаштували справжнє свято для поважних гостей із піснями танцями та навіть грою на фортепіано.

Народний депутат подякував за теплий прийом і наголосив, що не збирається зменшувати своєї роботи щодо допомоги школам, садочкам, закладам охорони здоров’я.

“Минулий рік, я визначив для себе роком допомоги дітям та молоді. Нам багато чого вдалося зробити, це і реконструкція дитячих садочків у Ніжинському та Носівському районах, це і початок реконструкції плавального басейну в Ніжині на базі гімназії №16,це і допомога всім навчальним закладам у всіх районах мого округу, це і встановлення сорока дитячих майданчиків. Темп добрих справ на благо наших дітей та молоді у 2016 році ми взяли добрий. Я думаю, що ми не знижуватимемо його і в році поточному”, - підкреслив нардеп, виступаючи перед педколективом та батьками вихованців дитячого садочка.

Також під час роботи в Ніжині того дня народний депутат зустрівся із студентами Ніжинського медичного коледжу. Зустріч відбулася у нещодавно відремонтованій актовій залі закладу, в яку органічно вписалися новенькі стільці, закуплені за рахунок коштів, залучених депутатом із фонду соціально-економічного розвитку. Крім того за рахунок коштів від народного депутата коледж поповнився новеньким ноутбуком.

Зустріч вийшла цікавою і безпосередньою, такою, як і має бути із молодіжною аудиторією.  Олександр Кодола розповів про себе, свою діяльність у Верховній Раді, депутатську роботу в окрузі, зупинившись окремо на своїх програмах допомоги молоді, закладам освіти та охорони здоров’я.

Студенти у свою чергу запитували, чому Олександр Кодола вирішив стати народним депутатом, як йому працюється у парламенті та які його плани на майбутнє.

Наприкінці розмови парламентар  запросив студентів на екскурсію до себе на роботу у Верховну Раду України. А закінчилась зустріч фотоселфі студентів із народним депутатом.

Нагадаємо, що напередодні другої річниці роботи нової ради інформагенція "Чернігівський монітор" для покращення комунікацій парламентарів з виборцями започаткувала нову інформаційну послугу – тижневі звіти народних обранців.

Ми звертаємося до народних депутатів, які обрані у шести мажоритарних округах або за списками партій, але пов’язують свою діяльність з Чернігівщиною, з пропозицією інформувати виборців про їхню діяльність.

Тижневі звіти Ви можете надсилати на електронну адресу cg.monitor@gmail.com.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини