Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 13:56:34

Чернігівське земляцтво вчергове зібралося у столиці

23.01.2017   08:27Агенцiя

Вже традиційно, на запрошення товариства "Чернігівське земляцтво", у столиці зібралися уродженці Придесення. Цьогоріч – із нагоди 21-ї річниці утворення об’єднання.

Делегацію Чернігівщини очолили голова обласної ради Ігор Вдовенко і перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич.

До участі в святкуванні долучилися також відомі політичні, культурні та громадські діячі, депутати обласної ради.

Учасники урочистостей ознайомилися з міні-виставками провідних музеїв і митців, творами народних майстрів та аматорів мистецтва Чернігівщини, переглянули документальний фільм «Наш час», який продемонстрував діяльність земляцтва та його осередків протягом минулого року й розповів про вихідців із Чернігівської області, які волею долі вкоренилися у столиці, але продовжували і продовжують сприяти духовному і культурному розвитку своєї малої батьківщини.

Також земляки-чернігівці вшанували світлу пам'ять тих, хто поклав своє життя на вівтар боротьби за волю і незалежність рідного краю та соборність Української держави.

З вітальним словом виступили, зокрема, голова товариства «Чернігівське земляцтво» Віктор Ткаченко, голова обласної ради Ігор Вдовенко й перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич.

Вони ж, за доброю традицією, урочисто підписали угоду, засвідчивши своє прагнення й надалі поглиблювати тристоронню співпрацю для розв’язання актуальних питань економічного й соціально-культурного життя області, пропагування духовних надбань Сіверського краю.

Після цього тепле й дружнє спілкування земляків продовжилося у символічних куренях.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.