Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:11:52

ОВК виборчого округу № 206 корегує вже прийняті постанови без розгляду на засіданні

15.07.2016   17:26Агенцiя

Засідання окружної виборчої комісії щодо аналізу проміжних фінансових звітів кандидатів у народні депутати України у виборчому окрузі №206 відбувалося 13 липня.

Попередньо розгляд питання було призначено на 12 липня, однак його перенесли на 13 липня у зв’язку з потребою членів комісії ознайомитися з фінансовими звітами та проектом їх аналізу. Однак вже 14 липня комісія з'ясувала, що помилилась у аналізі.

13 липня під час розгляду питання щодо проміжних фінансових звітів комісія встановила: 15 кандидатів подали фінансові звіти, не подали звіти 49 кандидатів, 5 кандидатів відкрили поточні рахунки з порушенням строків.

У результаті ОВК прийняла Постанову № 40 від 13 липня 2016 року “Про розгляд аналізу проміжних фінансових звітів про надходження та використання коштів виборчих фондів кандидатів у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі № 206”, відповідно до якої затвердила аналіз фінансових звітів, а також постановила надіслати  аналіз до ЦВК, повідомити НАЗК і правоохоронні органи про неподані звіти.

Як з’ясувалося вже 14 липня, комісія, складаючи проект постанови, як пояснили заступник голови і секретар комісії, через “технічну помилку” назвала список 49 осіб, які не відкрили рахунки виборчих фондів - списком осіб, які не подали виборчі звіти, таким чином 10 осіб, що відкрили рахунки виборчих фондів, проте не подали фінансові звіти взагалі не були включені до додатків до постанови.

Внаслідок цього до НАЗК та правоохоронних органів для перевірки і реагування згідно із законом було скеровано текст постанови з додатками без 10 прізвищ  кандидатів (Аскеров Юніс Рагімович, Грищенко Оксана Костянтинівна, Дубіль Валерій Володимирович, Коробов Іван Вікторович, Моришев Юрій Юрійович, Разумовський Сергій Аркадійович, Скварський Олег Віталійович, Сокол Марія Юріївна, Становой Григорій Григорович, Чемериський Павло Максимович).

Виявивши свою помилку, комісія вирішила вважати її технічною. Змінила в тексті постанови загальну кількість осіб, які не подали фінансові звіти з “49” на “59”, внесла до додатку 2 Постанови прізвища ще 10 кандидатів, без голосування за зміни до постанови на засіданні комісії.

Окрім того, комісія створила новий додаток 4 (Список кандидатів у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 206, які не подали інформації про відкриття рахунків виборчих фондів) з прізвищами 49 кандидатів, котрий не оголошувався та не голосувався на засіданні комісії.

Слід відзначити також, що попри те, що ОВК формально виконала вимоги закону, спостерігачі зафіксували, що до здійснення аналізу фінансових звітів ОВК підійшла формально, при їх затвердженні не врахована низка моментів:
    подання неповних звітів (наприклад, відсутність певних додатків);
    технічні помилки у звітах (наприклад, наявність розбіжності між різними пунктами звіту та додатками до них);
    невідповідність вказаних кандидатом витрат на агітацію з реальними витратами, які спостерігачі фіксували на окрузі (наприклад, проведення певних агітаційних заходів із залученням товарів чи обладнання, необхідністю оренди приміщення чи оплати послуг).

Разом всі кандидати у виборчому окрузі № 206, які подали  проміжні фінансові звіти, витратили 4 421 046 грн. Найбільше коштів виборчого фонду використано кандидатом Максимом Микитасем - 1452816.37 грн (32,8% від загальної витраченої з виборчих фондів кандидатів сум), на другому місці - Юрій Власенко - 1144252 грн (25,88%), на третьому - Дмитро Блауш - 723213.8 грн (16.3%). Нульові витрати у надходженні та використанні виборчих фондів показали Володимир Вінниченко та Світлана Буніна. Найменше коштів - до 6000 грн -  витратили  Сергій Гарус, Михайло Кононович та Василь Позняк.

Для забезпечення невідворотності покарання кандидатів у народні депутати, якими не подано фінансових звітів, Громадянська мережа ОПОРА звертатиметься до Центральної виборчої комісії, Національного агентства з питань запобігання корупції та Чернігівського міського відділу поліції для привернення уваги цих органів до існування двох редакцій Постанови ОВК ВО № 206 “Про розгляд аналізу проміжних фінансових звітів про надходження та використання коштів виборчих фондів кандидатів у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі № 206”. За остаточною редакцією проміжні фінансові звіти не подано 59 кандидатами у народні депутати України.


Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради 2016 року, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.



https://www.oporaua.org/novyny/42963-ovk-vyborchoho-okruhu-206-korehuie-vzhe-pryiniati-postanovy-bez-rozhliadu-na-zasidanni

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини