Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:52:46

Голова місії USAID в Україні відвідав Чернігів

21.09.2015   13:58Агенцiя

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) 19 вересня презентувало головні напрямки своєї роботи у Чернігові.

Впродовж дня на Алеї Героїв працювало «Містечко USAID», де були представлені громадські організації, які співпрацюють з Агентством та втілюють проекти у Чернігові і навколишніх територіальних громадах.

З цієї нагоди до міста прибув голова місії USAID в Україні Джед Бартон, який взяв участь у роботі містечка та поспілкувався з чернігівськими журналістами.

— Україна має чудовий народ, дуже високоосвічене населення, дуже чудові ресурси і дуже яскраве майбутнє. Але для того, щоб воно стало реальністю, є певні елементи розвитку, яких зараз в Україні не вистачає, — зазначив пан Бартон.

Як два найбільш пріоритетні напрями роботи місії USAID її очільник виокремив покращення економічної ситуації та боротьбу з корупцією.

— Власне, всі наші проекти у той чи інший спосіб передбачають чи включають вирішення цих питань, — наголосив він.

Серед напрямів програм, які Агентство США з міжнародного розвитку реалізовує на Чернігівщині, — допомога у сфері розвитку верховенства права та зміцнення демократії, сприяння стабілізації фінансового сектору та розвитку сільського господарства, збереження репродуктивного здоров’я тощо.

Як підкреслив Джед Бартон, практично всі програми USAID працюють як на національному рівні, так і на місцевому. Саме для того, аби привернути увагу людей на місцях до проектів та програм, від яких вони можуть отримати користь, і призначені такі заходи як «Містечко USAID».

— Якщо у людей буде терпіння для того, щоб перенести ті складнощі і негаразди, які зараз існують в Україні, і водночас, якщо існуватиме політична воля для того, щоб вирішувати ті питання реформ, які зараз мають бути вирішені, то, я думаю, що через 5 років ми можемо побачити зовсім іншу країну, — підсумував Джед Бартон.

***
Довідка про USAID

Починаючи з 1992 року, для покращення соціальної та економічної безпеки, а також на потреби розвитку, Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) надало Україні допомогу на суму 1,8 мільярда доларів США. Сьогодні до основних напрямів реалізації програм USAID належать розбудова самоврядування, економічний розвиток та покращення стану охорони здоров’я. Робота Агентства спрямована на вдосконалення виборчого процесу в Україні, підтримку судової та конституційної реформ, зміцнення громадянського суспільства та ЗМІ. Агентство працює над реформуванням фінансового і аграрного секторів, над покращенням умов ведення бізнесу та рівня енергоефективності. У центрі уваги програм Агентства також перебувають реформа системи охорони здоров’я, забезпечення контролю над інфекційними захворюваннями (такими, як ВІЛ/СНІД та туберкульоз), покращення репродуктивного здоров’я та протидія торгівлі людьми.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини