Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:52:38

Березенко: Громада Чернігівщини має спільно подбати про своїх захисників

18.05.2015   09:26Агенцiя

Посилення обороноздатності військових частин, які розташовані на теренах області, є важливою задачею для всієї громади Чернігівщини.

Адже від забезпеченості наших захисників залежить безпека кожного чернігівця. Про це заявив голова Ради регіонального розвитку Чернігівської області Сергій Березенко під час зустрічі з командувачем оперативного командування «Північ» генерал-майором Олександром Локотою.

Наразі в цій військовій структурі, розміщеній у Чернігові, є низка питань, які потрібно вирішувати.

– Є проблеми з матеріально-технічним забезпеченням. Упевнений, що це справа не тільки моя, а й усієї області: і громадських організацій, і місцевих бізнесменів, і влади. Треба підключитися і забезпечити військових, не чекаючи підтримки з боку Міноборони. Треба зі свого боку зробити конкретні речі, щоб умови їх роботи були комфортними і ефективними. Я думаю, що найближчим часом деякі роботи ми зможемо виконати. Це важливо, оскільки Чернігівщина має майже 200 км кордону з державою-агресором. І у разі наступу ворога на столицю, чернігівські військові першими прийматимуть бій. Окрім того, підрозділи ОК «Північ» беруть участь в АТО в одному із секторів, отже від оснащення армії залежить життя наших хлопців, – наголосив Сергій Березенко.

Голова Ради регіонального розвитку Чернігівщини зауважив, що він також готовий на рівні держави лобіювати збільшення обсягів підтримки військових області.

Сергій Березенко зустрівся з командуванням ОК «Північ» після відвідування підприємств області, що займаються матеріально-технічним забезпеченням української армії.

– Переконаний, що за результатами приїзду разом зі мною і керівника «Укроборонпрому», і першого заступника секретаря РНБО пожвавиться ситуація на оборонних підприємствах Чернігівщини. І безумовно це автоматично стане елементом підтримки і полегшення роботи ОК «Північ». Я зі свого боку готовий організувати і налагодити діалог між цими підприємствами та військовими, – запевнив Сергій Березенко.

Нагадаємо, що оперативне командування «Північ» сформоване у лютому 2015 року із розташуванням у Чернігові. Військове управління здійснюється на теренах Київської, Черкаської, Житомирської, Полтавської, Чернігівської областей та міста Києва. Оперативному командуванню підпорядковується 41 військова частина.

Командуючий ОК «Північ» – генерал-майор Олександр Локота – брав участь у миротворчих місіях ООН UNPROFOR і IFOR у Боснії та Герцеговині.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.