Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:18:53

Миргородський знайшов скарби Соколова?

29.04.2015   19:01Агенцiя

Імідж. Чергова сесія міськради Чернігова вкотре показала, що в нашому місті зв’язка команди мера-господарника та екс-депутата Валерія Дубіля нічого позитивного для чернігівців не несе.

Нас, городян, відверто дурять, залишаючи замість хліба лише видовища, а ми, як дурники, лише за цим мовчки спостерігаємо.

Багато з болісних для наших гаманців питань: незаконне підвищення вартості проїзду, дерибан землі, розбазарювання коштів міської скарбниці, надмірне підвищення комунальних тарифів тощо — відбувається через «весільний контракт» Соколова та Дубіля в лютому минулого року, коли в команду до мера пішли працювати Микола Миргородскьий та Владислав Кухар. Якби Дубіль тоді не став захищати Соколова, відразу після Майдану чернігівці могли б обрати іншу людину на цю посаду, можливо, когось із активістів Революції. Але сталося так, як сталося...

Минуло більше року, а віз і нині там. I, навіть, ті регіонали, які голосували за призначення Миргородського першим замом, здається, «прозріли». Для чернігівців останньою ж краплею терпіння стала епопея з підвищенням тарифів на проїзд у консервних банках, які влада називає «громадським транспортом».

З доволі великими труднощами 27 депутатам якось вдалося протягнути до порядку денного питання звіту пана Миргородського. Як відомо, інколи після таких звітів — чиновники летять з посади. Тому, не дивно, що спочатку сесію було заблоковано, а потім й перенесено на іншу дату.

Дуже сильно Микола Миколайович тримався за цю посаду. Неначе, біля Соколoва йому медом намазано. I «люстраторів» Глабу й Поліщука на свій захист покликав, і заповнив зал своїми партійними «бабусями», і заручився підтримкою перевізників...

Крім того, зрозуміло, що ні Соколов, ні його заступник без діла протягом двох вихідних днів не сиділи, а вели активні переговори: як один з одним, так і з своїми прихильниками та опонентами.

Чому ж пан Миргородскький, який сам заявляв, що йому приємніше полуницю ростити, ніж займатися політикою, так сильно тримався за своє крісло? Є в мене одне припущення.

Нагадаю, не так вже й давно, Миргородський розповідав пресі, що Соколов назбирав чемодан доларів та поїхав до Прокуратури вирішувати припинення всіх порушених проти нього кримінальних справ. Може, той чемоданчик тепер знайшовся і наш мер пообіцяв поділитися його вмістом зі своїм першим замом?

Судячи з результатів сесії — так і є.

Питання екологічної Програми на цей рік (де влада може успішно вкрасти у чернігівців не один мільйон гривень) найбільш нещадно критикували партійці «Батьківщини» (з команди Дубіля), але віддали всі свої голоси за прийняття цієї Програми. Потім вони також успішно віддали голоси за виділення землі пану Вереші, який заплатив державі майже п’ять мільйонів гривень за Соколова аби відмазати його в’язниці. Як-то кажуть, за таку позику ох як віддячити треба! Тим більше, що є можливість зробити це не з власної кишені — а за рахунок чернігівців. З миру по нитці — комусь чергову хатинку в Лондоні чи у Відні!

Коли ці два шкурні питання Соколова були вирішені — прийшов час і віддячити своєму заму. Мер міста майже півгодини корчив якісь рожі депутатам, натякаючи, що потрібно потихеньку линяти з сесії. Не всі його зрозуміли й на початок звіту в залі ще було достатньо люду для прийняття рішення щодо діяльного пана Миргородського.

Та коли він з трибуни почав нести якусь ахінею щодо необхідності підвищення вартості проїзду, своєї ролі в зменшенні ціни на газ тільки для свого улюбленого перевізника-монополіста та про те, що мешканці міста оплесками зустріли рішення щодо підвищення проїзду (бо акцій протесту не підтримали) — депутати по одному почали виходити до вбиральні! Ось що слово животворяще робить! Навіть, на понос пробиває!

А тих з депутатів, що ледь не "охрініли" від такого звіту та намагалися все-таки якихось конкретних обґрунтованих цифр — зразу ж заплювали з криками «ганьба» вірні бабусі Миргородського. Щоб не були такими розумними! Та ще назвали критику політичним замовленням!

Власне кажучи, не знаю для чого це робилось. Адже завдячуючи старанням Соколова у залі не залишилось необхідної кількості депутатів для прийняття рішення. Не вистачало голосів навіть за взяття звіту Миргородського до відома (хоча мер Соколов був одним із тих, хто голосував «за» його прийняття).

Буде чи не буде чергове видовище наступної сесії — побачимо за місяць. Мене одне цікавить: як поділили зміст чемодану з доларами Миргородський та Соколов? У якій пропорції?

Василь ЛЮТИЙ

PR

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини