Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:25:51

Валерій Куліч: Ми не маємо права економити на здоров’ї наших дітей

29.04.2015   09:31Агенцiя

Незважаючи на складнощі, які переживає сьогодні країна, збереження здоров’я дітей є і має залишатися одним із найважливіших пріоритетів. Про це заявив на нараді з керівниками районів і міст голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч.

За його словами, припинення часткового фінансування оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та стрімкий ріст цін суттєво ускладнюють проведення цьогорічної оздоровчої кампанії. Саме тому влада не має права стояти осторонь цих питань.

— Ми можемо давати керівникам районів скільки завгодно доручень та вимагати їх виконання. Проте ви самі маєте усвідомити, що це – ваші діти, яким жити і рости поряд з вами. Ми не маємо права економити на їхньому здоров’ї.

Ваше завдання – віднайти можливість дати їм влітку максимально відпочити та оздоровитися. Ви ж розумієте, що зараз багатьом батькам відпочинок дитини стане великим навантаженням на сімейний бюджет, - звернувся очільник області до присутніх голів районних державних адміністрацій та міських голів.

За прогнозованими показниками на оздоровлення та відпочинок дітей планується використати близько 38,5 мільйонів гривень, що на 24,9 мільйонів менше, ніж торік. Тому одне з основних завдань влади на місцях – активізація пошуку коштів на проведення оздоровчої кампанії з усіх джерел, не заборонених законодавством.

Цього року планується забезпечити оздоровленням та відпочинком 42,3 тисячі дітей, що складає 43,4% від їх загальної кількості. Для порівняння – у 2014 році цей показник становив 65,7 тисяч дітей і 67,4% відповідно.

За словами директора Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Оксани Сердюк, декілька років поспіль наша область стабільно входила до десятки кращих за більшістю показників по оздоровленню. Тому опускати планку ми не маємо права.

Завдання на 2015 рік – максимальне охоплення оздоровленням та відпочинком дітей шкільного віку. В першу чергу, оздоровлені мають бути діти-сироти, позбавлені батьківського піклування, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, інваліди. Обов’язково відпочити та оздоровитися повинні діти військовослужбовців, які загинули на Сході України, діти з сімей мобілізованих та демобілізованих бійців, діти-переселенці.

Влітку планують працювати 24 позаміські дитячі заклади оздоровлення та відпочинку, а також 452 денних закладів відпочинку.

Голова облдержадміністрації назвав неприпустимим формальний підхід до організації безпечного перебування дітей у закладах оздоровлення та відпочинку. Обов’язковим має бути дотримання техніки протипожежної безпеки, санітарно-гігієнічних норм, безпеки перебування на водоймах.

— Оздоровлення дітей має бути безпечним, повноцінним та змістовним. До початку оздоровчого сезону залишився місяць, за який ми маємо якісно підготувати місцеву оздоровчу базу і, по можливості, максимально використати її, - підкреслив Валерій Куліч.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини