Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 21:04:16

В області наполегливо працюють над погашенням боргів із заробітної плати

04.12.2014   11:54

Ситуація з погашення заборгованості із заробітної плати найманим працівникам в області суттєво не змінилась. Так, у жовтні суму боргу вдалося зменшити більш як на 103 тисячі гривень. Але загальна ситуація в країні суттєво впливає на економіку підприємств Чернігівщини, які за складних умов мають шукати нові ринки збуту, випускати нові види продукції, а часом і переорієнтовувати виробництво.

Про шляхи зменшення боргів йшла розмова на черговому засіданні обласної комісії з погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, яке 3 грудня провів в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман.

За інформацією директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Олега Русіна, заробітну плату найманим працівникам не виплачують 67 підприємств-боржників області. Із них більше половини є економічно активними, тобто діючими. Найбільші борги таких підприємств сконцентровані у промисловості та будівельній галузі. Тому і не дивно, що комісія на сьогоднішньому засіданні заслухала інформацію саме таких підприємств-боржників.

Про глибину своїх боргів та перспективи їх погашення доповідали ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів «ЧеЗаРа», «Чернігівнафтогеологія», ПАТ «Хімтекстильмаш», державне підприємство «Чернігівторф», державне підприємство «Чернігівський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою».

Як зазначив представник Державної виконавчої служби в області, за 10 місяців поточного року вдалося погасити заборгованість із заробітної плати на 18 підприємствах-боржниках. При цьому органи виконавчої служби робили все можливе: від блокування рахунків підприємств, до опису майна та його реалізації. Загалом же у виконавчій службі наразі перебуває понад 2 тисячі документів для стягнення боргів, на загальну суму 18 мільйонів гривень.

Проте, не все так погано складається з виплатою заробітної плати на Чернігівщині. Залишається позитивом відсутність заборгованості із заробітної плати у 15 районах області. Вчасно отримують зароблені гроші і працівники сільського господарства регіону.

- Ситуація з погашення боргів із заробітної плати потребує вжиття скоординованих дій на всіх рівнях. Тому, що своєчасне отримання винагороди за працю є конституційним правом працюючого, яке постійно порушують роботодавці, - наголосив Сергій Журман, підсумовуючи. Він звернувся з проханням до керівників відповідних контролюючих служб тримати у полі зору кожного з боржників, адже це, як показує практика, стимулює їх до активних дій у сфері погашення заборгованості.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини