Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:13:54

Вибори на Чернігівщині пройшли прозоро і демократично

27.10.2014   15:57

— Позачергові вибори народних депутатів до Верховної Ради України на території Чернігівської області пройшли прозоро і демократично. Обласна державна адміністрація забезпечила повне технічне оснащення виборчого процесу. Саме тому, кожен виборець в області мав змогу безперешкодно здійснити своє волевиявлення, - наголосив в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман, відкриваючи черговий брифінг для представників ЗМІ, який відбувся 27 жовтня.

Загалом, за його словами, вибори відбулися на всіх 1103-х виборчих дільницях. До списків виборців було включено 861 тисячу громадян, з яких 41,1 тисяча були нездатні самостійно пересуватися і голосували на дому.

Своїм правом волевиявлення на Чернігівщині скористалося 490,5 тисяч виборців, що становить майже 57 %. Проте, під час позачергових виборів Президента України явка громадян до дільниць була дещо вищою і складала 64%.

Голосували в області і по тимчасовій зміні місця волевиявлення. Цим правом скористались понад 5 тисяч громадян, з яких 54 – переселенці з Криму, 7 – з м. Севастополя, 204 – з Донецької, 227 – Луганської областей.

- Протягом виборчого процесу фактів грубого порушення громадського порядку, перешкоджання діяльності міжнародним спостерігачам виявлено не було. Загалом, суспільно-політична ситуація в області є стабільною та керованою, - підкреслив Сергій Журман.

За виборами в день голосування спостерігали іноземні спостерігачі. Причому найбільша їх кількість була сконцентрована на виборчих округах у м. Чернігові.

Наразі окружні виборчі комісії продовжують збір протоколів з мокрими печатками.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.