Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:21:12

Пенсії на Чернігівщині виплачуються вчасно і без затримок

09.09.2014   14:16

— На Чернігівщині забезпечується своєчасне призначення, проведення та виплата пенсій 362,8 тисячам пенсіонерам. З початку року в області установами Пенсійного фонду призначено 10,3 тисяч нових пенсій, проведено 27,7 тис. поточних перерахунків за зверненнями громадян, — так охарактеризував ситуацію з виплатами пенсій на Чернігівщині начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Чернігівській області Петро Кулініч під час чергового брифінгу для представників ЗМІ, якій відбувся 8 вересня в облдержадміністрації.

Продовжуючи тему, він зокрема, зазначив, що кількість пенсіонерів в області з кожним роком зменшується. Так, протягом останніх трьох років кількість пенсіонерів скоротилась майже на 16 тис.

— Співвідношення кількості працюючого населення до кількості пенсіонерів у нас в області одне з найскладніших в державі. Цей показник складає 66,4%. Тобто, виходить, що два працюючих на Чернігівщині утримують 3-х пенсіонерів. За таких умов фінансування Пенсійного фонду завжди буде проблемним. Адже таке співвідношення є стримуючим фактором підвищення пенсій, - підкреслив начальник Головного управління пенсійного фонду України в області.

Лише 57% необхідних коштів для фінансування пенсій збирається в області, решта перераховується з державного бюджету. Проте це не заважає пенсійним органам вчасно перераховувати та виплачувати пенсії. На сьогодні вже профінансовано 28 % вересневих пенсій.

Говорячи про розмір пенсій, Петро Кулініч підтвердив, що середній розмір пенсії в області складає 1425,26 гривень, що на 50,2% перевищує прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність. Але 84 мешканця Чернігівщини отримують пенсію більшу за 10 тисяч гривень. Найбільша ж пенсія в регіоні складає 21 тисячу гривень.

— На сьогодні в області тимчасово перебуває 1508 пенсіонерів з Донецької і Луганської областей та 49 з АР Крим. Майже всі з них отримують пенсійні виплати. Виключення становлять лише громадяни, що звернулися до пенсійних органів минулого тижня або, які прибули з населених пунктів де ведуться бойові дії. Система переводу пенсії для переселенців значно спрощена. Не потрібна навіть реєстрація, - зауважив він.

Не оминув увагою керівник управління Пенсійного фонду і ситуацію з виплатою пенсій через банк «Демарк», що наразі знаходиться у скрутному становищі. Зокрема, він зазначив, що у вересні всі 7,7 тисяч пенсіонерів, що обслуговувалися в цьому банку отримають свої пенсії або в інших банківських установах міста, або на пошті. Проте, щоб запобігти у подальшому таких ситуацій, він порадив громадянам більш зважено відноситися до вибору банківських установ. Адже високі відсотки не завжди гарантують вчасні пенсійні виплати.

Про особливості пенсійного забезпечення військовослужбовців говорила начальник управління пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян управління Пенсійного фонду в області Світлана Симанчук. Вона повідомила, що військовослужбовці-пенсіонери, які були призвані на службу по мобілізації з 1 квітня поточного року окрім грошового забезпечення у військових частинах отримують ще й пенсію. Її рівень напряму залежить від грошового забезпечення військовослужбовця та вислуги років. Наразі в області налічується 18430 військових пенсіонерів.

Прояснила ситуацію Світлана Симанчук із виплатою пенсій сім’ям загиблих, які брали участь в АТО.

— На сьогодні в області призначено 20 пенсій по 11 загиблим. Такі пенсії призначаються з дня смерті військовослужбовця й отримують її непрацездатні члени сім’ї загиблих, пасинки та падчерці. Середній розмір виплат становить 1500-1600 гривень або 40% від грошового забезпечення загиблого військовослужбовця, — конкретизувала вона.

Але з 1 січня 2015 року очікується значне зростання пенсійних виплат сім’ям загиблих. Тому Пенсійні органи запевняють, що вчасно зроблять перерахунки аби громадяни мали змогу отримати підвищені пенсійні виплати.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.