Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:40:14

Жителі Чернігівщини мають отримувати всебічну медичну допомогу

26.06.2014   08:06

Актуальні питання розвитку галузі охорони здоров’я на Чернігівщині обговорили під час чергового брифінгу в облдержадміністрації, який відбувся 25 червня.

Начальник Управління охорони здоров’я облдержадміністрації Петро Гармаш розповів, зокрема, про фінансування медичної галузі, зазначивши, що в поточному році надійшли кошти у розмірі 960 млн грн., з необхідних 1,36 млрд грн. Але медичні працівники докладають максимум зусиль, щоб надати населенню області якісні послуги.

Найбільшою перешкодою для надання медичної допомоги населенню є суттєва розгалуженість населених пунктів, багато з яких мають невелику чисельність жителів.
У центрах екстреної медичної допомоги налічується 111 автомобілів, з них 36% за технічним станом підлягають списанню, 24,6% потребують капітального ремонту.

Цього року Чернігівщина отримала 35 нових автомобілів для центрів екстреної медичної допомоги. Із них 4 автомобілі класу «А» для хворих, які не потребують серйозного медичного втручання, 28 — класу «Б», які оснащено всім необхідним для надання пацієнтам медичної допомоги, 3 — класу «С», де також, встановлено апарати зі штучної вентиляції легенів. Найближчим часом область отримає ще 8 автомобілів.

Торкнувся Петро Гармаш і питання реформування галузі охорони здоров’я, зазначивши, що Законом України «Про введення мораторію на ліквідацію та реорганізацію закладів охорони здоров’я», який набув чинності з 1 березня 2014 року, подальшу реорганізацію медичних закладів заборонено. Але до цього питання будуть повертатися, адже медицина в Україні потребує суттєвих змін.

Наразі в середньому, укомплектованість медичних закладів лікарями є недостатньою і становить близько 80%. Є райони, де цей показник сягає лише 60%. Тому, на думку Петра Гармаша, майбутнє за потужними лікувальними закладами, які будуть надавати і хірургічну, і екстрену медичну допомогу пацієнтам.

На даний час в області працює близько 240-а сімейних лікарів, ще 38 таких лікарів проходять інтернатуру, і очікується приїзд 38-ми інтернів за результатами розподілу у вищих навчальних закладах. Загалом, на Чернігівщині створено 20 центрів первинної медико-санітарної допомоги, яким підпорядковані ФАПи і амбулаторії.

Під час брифінгу журналісти мали змогу отримати змістовні відповіді на запитання, які стосувались сплати благодійних внесків до медичних закладів, встановлення лікарями важких діагнозів, з метою уникнення громадянами призову до війська, функціонування обласного кардіологічного диспансеру, створення перинатального центру, реорганізації Ріпкинської районної лікарні та амбулаторії у с. Вертіївка Ніжинського району, отримання пацієнтами безкоштовних ліків, лікування хворих на хронічні ниркові захворювання, демографічної ситуації та мобілізації лікарів до війська.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини