Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:27:29

І гряне ГРІМ на Чернігівщині

17.06.2014   15:32

Під час Майдану та Революції Гідності в Чернігівській області утворився Штаб національного спротиву. Але не будучи юридичною особою, це об’єднання не могло працювати в повній мірі.

Для того, щоб дії Штабу стали легітимними, а його члени більш захищеними, активісти зареєстрували Чернігівську обласну громадську організацію «Громадські ініціативи Майдану» або ГРІМ.

За словами «гучномовця» чернігівського Майдану Олександра Бондарєва діяльність нової організації буде спрямована на реалізацію другого етапу революції, а також допомагатиме президенту проводити люстраційні та інші потрібні для суспільства реформи та зміни.

Очолив це утворення активіст Йовенко Вадим. Під час презентації громадської організації він зазначив, що причин для офіційної реєстрації було декілька, але серед головних - легітимність та правоздатність, а також захист членів організації. У планах на майбутнє активістів – створення районних осередків та поширення діяльності ГРІМу на території всієї України.

Як зазначив ще один активіст майдану Олексій Корж, чиновників постійно потрібно контролювати. Бо як тільки громадськість десь пропустить, одразу зявляються корупційні схеми та повертаються старі звички. Саме цим і займатиметься ГРІМ.

Тож головними завданнями, які для себе ставить ЧОГО «ГРІМ» є:
-    не допустити контру, яка хоче зайти до влади
-    люстрація на місцях, не залишати тих, хто «замазався»
-    відстоювати народовладдя

«Ми будемо відстоювати інтереси народу. Бо влада – і є народ», - наголосив Олександр Бондарєв.

Організація ГРІМ зареєстрована 11 червня 2014 року. На сьогодні до організації ГРІМ увійшли 17 членів. Серед них студенти, громадські активісти, підприємці. Офіс ЧОГО «ГРІМ» знаходиться за адресою Комсомольська, 12.

Відповідаючи на запитання, організатори зазначили, що обласний штаб національного спротиву вже виконав свої завдання, ті, хто увійшли до ГРІМу, пройшли внутрішню люстрацію. І вони забралися для того, щоб продовжити справу революції.

У нового об’єднання є видання «Люстраційний бюлетень». Видавець і засновник якого Штаб національного спротиву. Головний редактором призначений Володимир Поліщук. До редколегії увійшли Василь Чепурний, Олександр Ясенчук і Володимир Поліщук. Бюлетень має наклад 10 тисяч екземплярів і розповсюджується безкоштовно. За словами головного редактора «Люстраційного бюлетеню» видання є унікальним і поки що єдиним в Україні.

За словами активістів нова організація відкрита до співпраці з громадськими організаціями, засобами масової інформації та громадянами.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини