Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:32:42

В Україні опубліковано антикорупційний закон, необхідний для лібералізації візового режиму з ЄС

06.06.2014   08:01Агенцiя

В Україні 5 червня офіційно опублікований закон № 1261-VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері державної антикорупційної політики у зв'язку з виконанням плану дій щодо лібералізації Європейським союзом візового режиму для України". Відповідний закон опублікований сьогодні у газеті "Урядовий кур'єр".

Цей закон набирає чинності на наступний день після його опублікування, крім підпункту 2 пункту 8 Першого розділу цього закону.

Закон, зокрема, встановлює адміністративну відповідальність за подання у деклараціях про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру недостовірних відомостей. Згідно із законом, органи доходів та зборів, а також органи управління Військової служби правопорядку у Збройних силах України позбавляються повноважень щодо складання протоколів у справах про правопорушення.

Законом чинність закону про кримінальну відповідальність України поширено на іноземців та осіб без громадянства, які вчинили за межами України злочини, передбачені статтями 368, 368-3, 368-4, 369 і 369-2 Кримінального кодексу.

Документом встановлено, що спеціальна конфіскація застосовується судом за відсутності складу злочину, а також у випадках, коли особа звільняється від кримінальної відповідальності або кримінального покарання, або є неосудною.

Згідно із законом, підставою для застосування до юридичних осіб заходів кримінально-правового характеру є готування до злочину; суд може застосувати до юридичної особи штраф у двократному розмірі незаконно одержаного прибутку, але в разі вчинення злочину невеликої або середньої тяжкості та якщо протягом 5 років з дня початку досудового слідства не було застосовано заходів кримінально-правового характеру, суд може не застосовувати штраф.

Законом викладено у новій редакції статті 368, 368-3, 368-4, 369 та 369-2 Кримінального кодексу, зокрема, кримінально-караною визнано "обіцянку" надання неправомірної вигоди службовим особам у "приватному секторі" та особам, які надають публічні послуги, а також "прохання" такої неправомірної вигоди.

Документом також передбачено значне збільшення розміру санкцій за відповідні діяння у статтях 354, 364, 364-1, 365-2, 369-2 Кримінального кодексу.

Виконуючий обов'язки Президента України, спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав цей закон 2 червні 2014 р., а народні депутати підтримали цей документ 13 травня. За відповідне рішення проголосували 289 депутатів.

Останні новини Чернігівщини

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.

24 квітня: цей день в Україні і світі

24 квітня: цей день в Україні і світі 11:21

ДЕНЬ 791 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 791 RUSSIAN AGRESSION

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.