Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:53:40

Сергій Журман: "Хочу, щоб моя діяльність покращила життя людей"

09.04.2014   15:13

Нещодавно призначений на посаду заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Сергій Журман під час неформального спілкування з журналістами повідав про те, над чим працюватиме найближчим часом і якими питаннями перейматиметься насамперед.

На початку розмови Сергій Миколайович розповів про основні етапи своєї біографії, а далі йшлося, переважно, про проблеми освіти, медицини, культури, кадрових призначень, оскільки він опікуватиметься саме цими напрямками.

Нова влада в Україні формується за дуже непростих обставин. Тому, як ніколи, її діяльність має бути чесною і прозорою. Це стосується як розстановки кадрів, так і використання бюджетних та благодійних коштів. «Влада має технічно і чесно виконувати покладені на неї функції, а не піаритись,» — переконаний заступник голови адміністрації.

Кадрові питання, на його думку, мають вирішуватися з точки зору фахової придатності. Тому якщо спеціаліст чесно і високопрофесійно виконує свої обов’язки, змінювати його не потрібно.
Відповідаючи на запитання журналістів, Сергій Журман повідомив, що в області передбачаються певні кадрові зміни, проте називати прізвища й посади ще зарано. Крім того, в структурі обласної держадміністрації відбудеться скорочення кадрів на 10%, що дозволить заощадити значні суми за рахунок зменшення фонду заробітної плати, канцелярських витрат, оплати телефонного зв’язку тощо. Близько 400 тисяч гривень буде зекономлено завдяки відмові від послуг автотранспорту, ще 100 тисяч — на відзначенні ювілейних та пам’ятних дат.

Одним з першочергових своїх завдань Сергій Журман визначив створення цілком прозорого механізму використання благодійних внесків у лікарнях. Головні лікарі повинні докладно звітувати про це, а громадськість — мати вільний доступ до такої інформації.

Говорячи про проблеми медичної галузі, він зазначив, що її реформування не уникнути. Та при цьому варто більше враховувати думки і потреби громадян.

Максимальної прозорості слід домогтися і в роботі освітянських закладів. Запис дитини до дошкільного закладу не має бути проблемою, а тим більше джерелом корупції. На думку Сергія Журмана, система електронної черги до дитячих садків себе не виправдала і потребує суттєвих змін.

З наближенням літа все гостріше постає питання дитячого відпочинку й оздоровлення. Тим більше, що кримські оздоровниці навряд чи цьогоріч прийматимуть українських дітей. Відтак необхідно відродити роботу дитячих таборів відпочинку та санаторіїв в області. Заступник голови облдержадміністрації поінформував, що вже йде ревізія цих закладів на предмет їх спроможності прийняти відпочивальників. За його словами, існує попередня домовленість з Мінсоцполітики про те, що путівки до закладів оздоровлення й відпочинку Чернігівщини будуть викуплені, і їх активна діяльність відновиться.

Набирає обертів передвиборча кампанія, тож і ця тема не була обійдена увагою. Сергій Журман запевнив, що не використовуватиме адміністративний ресурс на підтримку будь-кого з кандидатів у Президенти. Він також відзначив необхідність тих непопулярних заходів, які впроваджує уряд для порятунку української економіки, та закликав журналістів більше уваги в своїх публікаціях приділяти питанням патріотизму.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини