Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:49:55

Мер Щорса Роман Зуб, якого підозрюють у хабарництві, звернувся до жителів міста

20.03.2014   12:46Агенцiя

Шановна громадо! До мене, як до міського голови, надходить дуже багато запитань від жителів стосовно інциденту, що стався на центральній площі міста 17 березня 2014 року, тому і оприлюднюю дану інформацію задля уникнення будь яких чуток.

Роман Зуб

Роман Зуб

Не для кого вже не є секретом ситуація, яка склалася в державі - в тому числі на кордоні з Росією і в нашому місті (чергують загони самооборони, військові з бронетехнікою і танком). Разом з тим місто продовжує жити своїм життям: проводиться саночистка, вивіз сміття, спилювання гілок дерев, ремонтується освітлення. Але певний негатив складає майже повне блокування казначейських рахунків міської ради, що унеможливлює поточні проплати. Через борги та невиплату зарплат майже зупиняється подальша робота комунальних служб, підрядних організацій та підприємців, які надають послуги з благоустрою та інше. Обсяг боргів міської ради з минулого року складають понад 768 тисяч гривень. Тому, враховуючи наявну катастрофічну ситуацію в окремих галузях господарства та складне становище на кордоні міста, біля автомобільного мосту я, як міський голова та житель Щорса, закликав до консолідації, самоорганізації та об’єднання небайдужих громадян, підприємців. Мета була одна: надати фінансову та будь яку іншу підтримку й допомогу військовим, членам народної самооборони, комунальникам для забезпечення життєдіяльності міста та блокпостів. Я щиро дякую всім землякам, які надають фізичну та матеріальну допомогу - за розуміння ситуації.

Стосовно інциденту, який стався в понеділок 17 березня. Того дня в міську раду завітав підприємець з Прилуцького району, який ніби збирався розпочати свою діяльність у Щорсі в сфері прийому і сортування вторсировини (пляшок, пластику тощо). Ця людина вже і раніше пропонувала дозволити їй брати участь у розв’язанні міських проблем благоустрою на добровільній основі. Тобто висловлювала намір стати спонсором для вирішення життєво важливих екологічних питань, що існують у Щорсі. Під час безпосереднього спілкування з цим громадянином він запропонував надати фінансову допомогу для потреб міста Щорс, зокрема його спонсорські гроші були б витрачені для ліквідації існуючих на околицях міста стихійних смітників під час проведення наміченого суботника (адже слід було оплатити багато рейсів техніки для транспортування непотребу на звалище, придбання мішків, рукавичок тощо для добровольців-прибиральників). Також планувалося надати всебічну підтримку дислокованому в Щорсі підрозділу Збройних сил України. (Саме тоді тривало облаштування місце стоянки наших солдатів, проводились роботи по монтажу освітлення блокпостів, стояло питання по придбанню автономного електрогенератора на випадок аварійної ситуації). У момент передачі підприємцем з Прилук грошей до мене підішли співробітники управління боротьби з організованою злочинністю обласної міліції, вони заявили, що на їхню думку ця подія є отриманням мною особистої неправомірної вигоди. Вони провели документування всього, що відбулося, й від’їхали зі Щорса. До речі, поняті, яких було задіяно, не є місцевими мешканцями.

Це викликає певні запитання, як і взагалі – вся ця історія.

Кому знадобилося оголосити мене хабарником? Хто організував провокацію проти мене? Кому це було вигідно? Сподіваюся, найближчим часом на ці та інші питання відповідь з’явиться обов’язково.

Станом на цю хвилину я перебуваю на свободі, повноважень міського голови мене не позбавлено. Триває слідство. Офіційно зі слідчого управління УМВСУ в Чернігівській області до виконкому Щорської міськради надійшов документ, в якому зазначено: у них перебуває кримінальне провадження, внесене до єдиного реєстру досудових розслідувань від 16 січня 2014 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України.

Роман Зуб, Щорський міський голова

http://schors.in.ua/novini/zvernennya-do-gromadi.html


До теми:

Міський голова погорів при отриманні неправомірної вигоди

Ляшко пообіцяв дещо відірвати меру Щорса за хабарі. Тепер той попався…

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини