Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:30:53

Хочете боронити Україну – йдіть до війська. ВІДЕО

18.03.2014   09:23

Начальник Чернігівського гарнізону, обласний військовий комісар полковник Костянтин Нікулін, під час брифінгу в облдержадміністрації повідомив, що чоловіки від 18 до 40 років, які мають бажання, сили і здоров’я захищати Україну, можуть вступати на військову службу за контрактом за спрощеною системою. Для цього їм треба звернутись до військкомату.

 

Також через Управління Північного територіального командування Внутрішніх військ МВС України в Києві можна піти на службу до Національної гвардії України. А от партизанська війна, за словами начальника Чернігівського гарнізону, не на часі. І тільки виважені професійні дії дозволять виконати завдання, що стоять сьогодні перед захисниками Вітчизни.

Як запевнив журналістів начальник регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Вадим Мисник, частковій мобілізації, оголошеній Указом в.о. Президента України Олександра Турчинова, підлягають передовсім військові фахівці. Здійснюється ця мобілізація за чітким планом і зовсім не означає, що в чергу до військкомату мають негайно вишикуватися всі охочі.

За словами Вадима Мисника, два попередні тижні були дуже насиченими для військових області. Здійснювались масові пересування військової техніки, масштабні навчання, марші, бойові стрільби. Дії учасників навчань на Гончарівському полігоні оцінювали Голова Верховної Ради, в.о. Президента України – Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України Олександр Турчинов та в. о. Міністра оборони України Ігор Тенюх. Підсумовуючи тактичне навчання, Олександр Турчинов відзначив високий бойовий дух українських військових та їх готовність захистити свій народ, свою Батьківщину.

Не менш патріотично налаштоване і цивільне населення. Вадим Мисник розповів, що підприємці Чернігівщини готові допомагати військовим як фінансово, так і з ремонтом та оснащенням техніки. А загалом мобілізаційні заходи мають проводитись так, щоб не порушувати повсякденного життя жителів області.

У разі потреби, запевнив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Сергій Болдирев, система оповіщення цивільного населення спрацює оперативно. Наприклад, тільки в обласному центрі встановлено 37 гучномовців. На прохання журналістів він уточнив, що звук сирени, який може лунати з гучномовців, – це привід увімкнути телевізор, радіоприймач чи інтернет для одержання більш докладної інформації про надзвичайну ситуацію.

Для оперативного узгодження дій силових, військових та цивільних структур в області створено штаб територіальної оборони, який очолює голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко.

В цілому ситуація в області та на її кордонах контрольована. Начальник Чернігівського прикордонного загону полковник Олександр Птиця повідомив, що державний кордон України охороняється зараз за посиленим варіантом, щоб не допустити потрапляння в Україну екстремістські налаштованих осіб. Протягом останніх тижнів щодня 5-10 громадян Росії з різних причин не пропускають до нашої держави. У одного з них, наприклад, було виявлено три комплекти камуфляжу, маски, взуття військового зразка, гумову палицю, інші не могли пояснити мету приїзду до України чи не мали потрібної для проживання тут суми коштів.

Попри те, що Збройні Сили України здійснюють перегрупування у відповідності до пересування російських військ, у найближчому прикордонні, запевнив Олександр Птиця, російської військової техніки не виявлено.


ВІДЕО "Чернігівський монітор".

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини