Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:20:59

Кіно дивитися у кінотеатрі ім.Щорса, читати Деснянську правду, ліки купувати у аптеках «Ліки України», ночувати у «Придеснянській»...

17.03.2014   14:14

Такий заклик озвучив голова обласної ради Миколи Звєрєв 17 березня на нараді з керівниками комунальних підприємств області.

Під час виступів кожен із директорів озвучував стан підприємства на даний момент та перспективи на майбутнє.

Найбільш підготовленим виявився директор КП «Ліки України», який майже 15 хвилин захищав бізнес-план по стратегії розвитку підприємства. Кольорова презентація, яку він приніс у 2 екземплярах  (собі і голові), терміни «стратегія», «бренд», «програми лояльності»  та інші напевно викликали заздрість у його колег, але не врятували від критики за те, що у логотип не включено символ «Чернігівщина» та обслуговується підприємство у Приватбанку.

Директор скаржився, що у лікарнях багато приватних аптек (майже 69% у Чернігові), а «Ліків України» лише 31%. Тоді як у районах частка «Ліків» сягає 58%. Тепер напевно лікарні області та міста чекає аудит і перевірка про легітимність розміщення приватних аптек на території державних лікарень, а також перерозподіл ринку фармацевтичних продуктів в області.

Керівник КП «Ліки України» розповів і про плани на майбутнє. Він пообіцяв, що підприємство не буде підвищувати націнку на ліки (залишиться на рівні 20,4%). Також планується запровадження соціальних програм для населення, карток «Мама та малюк», «Пенсійна» і т.д.

І ще один пункт, на якому наголосив керівник КП «Ліки України», звучав так: «Повернутися обличчям до покупця». А означало це – підвищити якість обслуговування покупців.

Інші керівники були більш скромні у своїх доповідях. Всі вони були схожі – збитковість, кредиторська заборгованість, застаріле обладнання, низька конкурентоспроможність. Наприклад, КП «Облсвітло» має збитки 446 тис. грн. Серед боржників підприємства бюджет міської ради, який винен 1 млн. грн. Кінотеатру ім.Щорса для того, щоб осучаснити обладнання потрібно 570 тис. грн., але у нього їх немає.

Голова обласної ради наголосив, що і депутати обласної ради, і керівники комунальних підприємств повинні підтримувати один одного, а, отже, наступна нарада з депутатами обласної ради буде проводитися у кіно. Спочатку депутати подивляться кінофільм, а потім будуть вирішувати як допомогти КП «Чернігівкіно».

«Кіно будемо дивитися у кінотеатрі Щорса, спати у Мащенка (директор КП «Придеснянський»)», - наголосив Микола Звєрєв.

Редактор КП «Деснянська правда» розповів по стан обласного видання. Так у 2014 році тираж видання склав 15 тисяч. Вартість виходу газети становить 1 млн. 200 тис. грн. на рік. «Ми живемо з передплати, дотацій з обласного бюджету», - скаржився редактор. Він поставив два питання голові обласної ради:  перше – чи потрібна газета обласній раді, друге – якою вона має бути? Друге питання стосувалося інформаційної політики, бо як зазначив пан Ісаченко: «Ми робили не ту газету, яку ми хотіли, а ту, яку нас змушували робити».

Микола Звєрєв завірив, що «Деснянська правда» потрібна. Вона цінна через те, що це бренд. Змінювати треба інформаційну політику та піднімати наклад газети. Голова обласної ради наголосив, що раніше не виписував «Деснянську правду», а тепер обов’язково оформить підписку. І всім порадив підписати це видання.

Голова обласної ради часто наголошував на тому, що потрібно писати інвестиційні проекти та шукати прямих інвесторів. Саме для цього обласною радою буде створено комунальне підприємство, яке  буде працювати в цьому напрямку. До нього увійдуть консультанти по написанню проектів, професійні фінансисти та менеджери по залученню інвестицій.

«Це не приватні інтереси голови обласної ради», - наголошував Микола Звєрєв. І закінчив фразою «Комусь треба послужити громаді».

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини