Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 21:37:15

Реформування місцевого самоврядування, децентралізація влади, боротьба з корупцією – головні засади на шляху до європейської України

12.03.2014   17:36

Про це наголосив сьогодні голова обласної ради Микола Звєрєв на нараді з керівниками та відповідальними працівниками управління комунального майна, КП«Чернігівоблагроліс» обласної ради та його дочірніх підприємств, на якій було обговорено питання фінансово-економічної діяльності цих агролісових підрозділів та перспективи їх розвитку.

Відкриваючи захід, голова обласної ради, зокрема зазначив, що в сьогоднішніх умовах оголошена програма реформування місцевого самоврядування та делеговування радам необхідних самодостатніх повноважень з розвитку громад і територій, а це - децентралізація влади, створення виконкомів рад та інші реформні завдання, які повинні оживити економічне і соціальне життя в усіх напрямках розвитку, в тому числі - лісогосподарської галузі.

Ці базові задачі, зазначив керівник, необхідно реалізувати на території області і держави, адже вони прискорюють шлях до Євросоюзу.

Микола Звєрєв також звернув увагу присутніх на необхідності якісного реформування комунальної лісогогосподарської галузі, яке повинно надати їй більш ефективні форми і методи розвитку, сприяти надходженню іноземних та вітчизняних інвестицій. За його словами, обласна рада активно працює над цими питаннями, залучивши до їх вирішення компетентних радників і спеціалістів.

Підприємства повинні напрацьовувати проекти свого розвитку, кращі з яких будуть профінасовані інвесторами. І головне в цьому - подальше удосконалення виробничих потужностей, аби кожне підприємство могло сповна виробляти конкурентноздатну продукцію, а не лише торгувати сировиною… Керівник акцентував увагу також на питаннях боротьби з корупцією в усіх гілках влади та на тих першочергових питаннях, які потрібно вирішити для підвищення рівня економічного та соціального розвитку Чернігівщини.

Про фінансово-економічну діяльність комунального підприємства «Чернігівоблагроліс» обласної ради на нараді звітував його очільник Іван Донець. Проблемами та перспективами роботи своїх трудових колективів поділилися директори дочірних підприємств: "Городнярайагролісгосп" Ігор Надточей, "Козелецьрайагролісгосп" - Сергій Вохмінцев, Новгород-Сіверськрайагролісгосп" - Юрій Охріменко та інші.

На завершення наради голова обласної ради Микола Звєрєв побажав її учасникам успіхів у роботі, а також зазначив, що за її результатами будуть розроблені відповідні розпорядження та рішення обласної ради.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.