Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:26:08

Громадська рада при облдержадміністрації підсумувала результати роботи за 2013 рік

19.12.2013   11:09

18 грудня відбулось шосте у цьому році засідання Громадської ради при облдержадміністрації, у якому взяв участь в. о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика.

Звертаючись до присутніх, Юрій Музика підкреслив, що головним досягненням Громадської ради є, те що громадськість, не чекаючи ініціатив органів влади, сама пропонує шляхи розв’язання питань, які турбують громаду, і повноцінно займається їх рішенням. Прикладами цього, за його словами, є створення регіонально-ландшафного парку «Ялівшина», порушення питання підключення нових споживачів до електричних мереж, ініціатива щодо збереження культурної спадщини, підготовка громадської обласної програми «Зелене намисто Чернігівщини» тощо.

Юрій Музика відзначив, що значно активізували свою роботу і громадські ради в районах, долучаючись до процесу прийняття рішень.

Голова Громадської ради Світлана Пасталиця прозвітувала про результати роботи за рік. Вона, зокрема, відзначила, що в поточному році знайдено шлях налагодження діалогу з органами виконавчої влади та вирішено багато невідкладних питань.

Учасники сьогоднішнього засідання також розглянули питання регуляторної політики та підприємництва, зокрема, роботу компаній-монополістів, податкових органів, високої орендної плати за землю, затримки платежів у держказначействі, необхідності створення робочої групи з обговорення ідеї щодо окремого підрозділу при облдержадміністрації з охорони та збереження культурної спадщини тощо.

На завершення засідання, Громадська рада прийняла план роботи на I квартал 2014 року.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини