Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:51:03

Забезпечення комплексу осінньо-польових робіт – головне завдання влади та аграріїв області

05.10.2013   08:40

4 жовтня голова Чернігівської обласної адміністрації Володимир Хоменко взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді, яку за дорученням Прем’єр-міністра України провів міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк. На селекторі розглянули питання проведення осінньо-польових робіт та ситуацію на продовольчому ринку країни.

За інформацією міністерства аграрної політики в цілому по Україні вже зібрано понад 71% врожаю. Намолочено понад 35 млн тонн зерна, із них 22 млн тонн – пшениці, 665 тис. тонн жита.

З наступного тижня, за прогнозами синоптиків, встановляться сприятливі для збирання погодні умови. Тому регіонам було наголошено використати кожен погожій день та завершити збирання врожаю.

Проводяться також роботи по посіву озимини. Наразі в країні завершено посів на 42% площ від прогнозу.

У зв’язку з несприятливими погодними умовами і неможливістю проведення збиральних робіт виникла загроза ажіотажного зростання цін на овочі. Середні ціни на овочі в 9 областях країни значно зросли, а найвищі на сьогодні є у м. Києві.

Під час селекторної наради Микола Присяжнюк поставив завдання регіонам щодо прискорення прибирання врожаю, недопущення зменшення посівних площ озимих культур, формування регіональних запасів, активізації ярмаркових заходів та втілення соціальних проектів на селі тощо.

Розглядаючи ситуацію в кожному з регіонів окремо, міністр аграрної політики звернув увагу керівництва області на зменшення індексу виробництва харчової продукції на 15%, поголів’я корів на 2% та прискорення збирання і закладки у сховища овочів.

По завершенню селекторної наради Володимир Хоменко окреслив головні завдання, що на сьогодні стоять перед аграріями області та наголосив, що головне це забезпечення комплексу осінньо-польових робіт і максимальна допомога сільгоспвиробникам.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини