Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:23:02

Координацію зусиль всіх відповідних служб - на забезпечення захисту прав дітей

01.10.2013   12:31

Питання якісного супроводження прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу та здійснення контролю за додержанням законодавства про працю неповнолітніх розглянули учасники чергового засідання координаційної ради у справах дітей, яке 30 вересня провів в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика.

Звертаючись до присутніх, Юрій Музика підкреслив: «Глава держави Віктор Янукович наголошує на тому, що кожна дитина має жити у своїй родині, у своєму домі. Це стосується і тих дітей, які з різних життєвих обставин життя втратили піклування рідних батьків».

З цією метою, за його словами, в області відбувається активний процес розвитку форм сімейного виховання посиротілих дітей, результатом якого сьогодні є забезпечення права на виховання в сімейному оточенні більше двом тисячам дітей.

З кожним роком збільшується кількість дітей, які знаходять родинне тепло і затишок у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу. У порівнянні з 2008 роком кількість дітей, які виховуються у цих формах сімейного виховання збільшилась у 3,7 разів, з 108 до 400 осіб.

На даний час в області функціонує 204 прийомні сім’ї та 13 дитячих будинків сімейного типу.

На кожному етапі свого функціонування ці сім’ї переживають ті чи інші труднощі, пов’язані з проблемами адаптації дитини в сім’ї, її негативним життєвим досвідом, спадковістю, віковими особливостями та іншими проблемами. Для цього за кожною такою сім’єю закріплюється соціальний працівник, який надає їй професійну допомогу впродовж усього часу перебування дитини в сім’ї.

Про те, яка робота проводиться в напрямку супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу присутніх поінформувала директор обласного центру соціальних служб для сімей, дітей та молоді Алла Кот.

Представники територіальної державної інспекції з питань праці та обласного центру зайнятості розповіли під час засідання про дотримання вимог законодавства працевлаштування неповнолітніх в області.

За результатами засідання готується відповідне протокольне рішення.

Останні новини Чернігівщини

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини