Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:00:56

Влада Чернігівщини виконує свої обіцянки

14.08.2013   08:21

Перебуваючи з робочою поїздкою у м. Прилуки, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко відвідав ТОВ «Прилуцький завод „Білкозин”», яке внаслідок неефективних дій власників у період фінансової кризи було доведено до стану банкрутства і не працювало кілька років. У свій час цей завод був єдиним з виробництва колагенової оболонки в Україні і одним із 12-ти подібних підприємств у світі.

Питання відновлення виробництва на «Білкозині» турбувало як прилуччан, так і керівництво області. Неодноразово ця проблема порушувалася й у ЗМІ. На одній із прес-конференцій Володимир Хоменко запевнив журналістів, що влада докладе максимум зусиль для вирішення ситуації, яка сталася навколо підприємства.

За сприяння обласної державної адміністрації та Міністерства аграрної політики і продовольства України було досягнуто домовленостей з новими інвесторами про відновлення виробництва. Як результат, у січні поточного року було зареєстроване нове підприємство – ТОВ «Прилуцький завод „Білкозин”», яким у ході ліквідаційної процедури були викуплені активи акціонерного товариства.

Протягом березня-травня 2013 року були профінансовані необхідні відновлювальні роботи, що дозволило підприємству у червні п.р. розпочати виробничу діяльність.

Оглядаючи виробничі потужності заводу, Володимир Хоменко підкреслив, що відновлення виробництва на «Білкозині» – великий крок не лише у розвитку Прилук, а і всієї Чернігівщини.

«Це одне з бюджетоутворюючих підприємств в регіоні. Дає значну кількість робочих місць та забезпечує зростання обсягів промислового виробництва», - акцентував керівник області.

Наразі на заводі працює 520 робітників. До кінця поточного року планується довести чисельність до 700 чоловік, а завантаження потужностей — до 80%.

Вирішення цього проблемного питання в черговий раз довело, що керівництво області здатне вирішувати складні завдання для забезпечення соціально-економічного розвитку Чернігівщини та виконує свої обіцянки.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини