Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:35:44

Ялівщина, Шевченко і "Рідна країна" - мікс брифінгу Томенка і Дубіля

11.07.2013   15:59

11 липня в дискусійному клубі "Експерна думка" проходив брифінг на тему "Загальмувати процес створення РЛП «Ялівщина» владі не вдасться". У ньому взяли участь народні депутати Валерій Дубіль і Микола Томенко.

Тема Ялівщини вже досить стара для Чернігова і активно мусується і владою, і опозицією в ході виборчих перегонів або післявиборчих з’ясувань стосунків. Під час останніх громаду переконували обидві сторони, що все буде вирішено і все буде добре.

Але за словами Миколи Томенка, влада вирішує питання Ялівщини в такий собі "ієзуїтський спосіб: теоретично підтримувати громаду, а практично шукати зачіпки юридичні, правові та інші, щоб не створювати парк як того вимагає громада і закон". Далі народний обранець навів приклади документів, оцінив їх риторику та знову наголосив на тому, що міська влада гальмує процес створення ландшафтного парку в урочищі Ялівщина.

Закінчуючи свій виступ, Микола Володимирович наголосив: "Це непросте питання. Але ми все зробимо аби в Чернігові був парк. Ми не відступимося".

Валерій Дубіль у своєму виступі більше приділив уваги міському голові, звинувачуючи його у бажанні гальмувати всі необхідні процеси по Ялівщині, підмінюючи терміни і цільове призначення. Але вихід із ситуації, що склалалася на думку Валерія Дубіля тільки один: "Ми будемо робити все можливе, щоб замінити цю міську владу і міського голову". Головне, "щоб мер був гарним господарником", - вважає народний депутат.

Потім депутати швиденько перед камерами підписали законопроект про створення РЛП "Ялівщина". І на цьому ніби-то можна було б переходити до запитань. До речі ця частина зайняла 12 з половиною хвилин.

А от далі була велика промова Миколи Томенка майже на пігодини, у якій він розповідав про діяльність благодійного фонду "Рідна країна" і які гарні справи зроблені по виданню щоденників, альбомів Тараса Шевченка, популяризації його спадщини і т.д. Фактично цей великий виступ інформаційно перекрив перші 12 хвилин заявленого брифінгу. І не зрозуміло яким чином це стосувалося ландшафтного парку Ялівщина? Скоріш за все треба називати речі своїми іменами і цей захід присвятити діяльності фонду.

Коли нарешті, перейшли до запитань, то встигли задати тільки два. А потім виступаючі дуже швидко почали збиратися у справах.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.