Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:30:52

У Чернігівській області, як і в Україні в цілому, намітилася позитивна динаміка в питанні погашення боргів із зарплат

06.07.2013   09:47

У країні склалася ситуація, яка дозволяє говорити про позитивні зміни у питанні погашення боргів із заробітної плати на підприємствах усіх форм власності. Про це сказала Міністр соціальної політики України Наталія Королевська на засіданні Комісії з питань заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат з селекторним включенням керівництва областей. Від Чернігівської області у засіданні взяв участь заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко.

Підбиваючи підсумки за півроку, Наталія Королевська зазначила ряд позитивних тенденцій. “Практично на чверть (з 1826 до 1380) зменшилась кількість підприємств, на яких існує заборгованість із заробітної плати. Тобто, 446 підприємств повністю ліквідували борги”, – сказала Наталія Королевська.

Крім того, за останній квартал борг державних підприємств скоротився з 495 млн. грн. до 428,2 млн.грн.

За словами Наталії Королевської, позитивна динаміка зберігається і в погашенні заборгованості із зарплати на підприємствах комунальної форми власності.

Разом з тим, Міністр звернула увагу на те, що в деяких регіонах замість скорочення в порівнянні з початком року загальна заборгованість із заробітної плати на підприємствах усіх форм власності збільшилася, а графіки погашення заробітних виплат до кінця 2013 року, складені та затверджені Мінсоцполітики, за деякими областям не виконуються.

Щодо ситуації на Чернігівщині, то, за оперативними даними моніторингу, в області окреслилася позитивна динаміка погашення заборгованості. Якщо на 01.01.2013 сума боргу склала 19,9 млн грн, то на 01.07.2013 – 14,4 млн грн. У червні загальна сума невиплаченої заробітної плати скоротилася на 4,5 млн грн або на 24%, до початку року – зменшилася на 5,5 млн грн або на 27,8%.

Із кола підприємств-боржників вийшли ПАТ “Прилуцький завод “Білкозин”, ПАТ “Ніжинсільмаш”, ПАТ “Чернігівський завод радіоприладів” “ЧеЗаРа”.

Однак, як наголосив Віктор Геращенко, послаблювати контроль за процесом у цій сфері не можна, оскільки на 01.07.2013 керівниками майже 40 підприємств ще не виконано взятих на себе соціальних зобов’язань перед найманими працівниками щодо своєчасності виплати заробітної плати та не погашено борги.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини