Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:54:06

Як держава допомагає громадянам зекономити на ліках

11.06.2013   16:43

З початку реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою пройшов вже рік.

Про підсумки роботи медичної галузі області, спрямованої на виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, йшла мова на виїзному засіданні прес-клубу «Ділове слово». Цього разу зустріч відбулася на базі міжлікарняної аптеки № 206 КП «Ліки України» Чернігівської обласної ради 11 червня цього року.

Перед журналістами виступили начальник Державної служби з лікарських засобів у Чернігівській області Світлана Соколова, в. о. генерального директора КП «Ліки України» Олександр Матвієнко, а заступник завідувача аптеки № 206 Валентина Тимошенко ознайомила учасників з діяльністю аптеки в цілому та зі специфікою відпуску препаратів, що підпадають під дію пілотного проекту.

Під час виступу Світлана Соколова приділила особливу увагу проміжним результатам реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічної хворобою. Також вона надала детальну інформацію про суб’єкти господарювання та аптечні заклади Чернігівської області, де здійснюється часткова компенсація громадянам вартості ліків від гіпертонічної хвороби за рахунок державного бюджету. Зокрема, зазначено, що у державному бюджеті на 2013 рік для обласних аптечних закладів на відшкодування знижок за ліки передбачено 3,9 млн грн. Зараз на Чернігівщині працює 411 аптек. Половина з них, а саме 192, беруть участь у пілотному проекті. Станом на початок червня близько 45 тис. хворих на гіпертонію отримали ліки за зниженими цінами, та зекономили таким чином 473,5 тис. грн.

Олександр Матвієнко підкреслив, що КП «Ліки України» одним з перших розпочало забезпечення пацієнтів за пілотним проектом. Було відпрацьовано весь технологічний процес: від замовлення ліків до отримання відшкодування. Значна увага приділялася підготовці та навчанню персоналу, були проведені зустрічі з лікарями лікувально-профілактичних закладів, розроблені наочні матеріали для пацієнтів поліклінік та відвідувачів аптек. Всі 120 аптечних закладів підприємства, які здійснюють роздрібну реалізацію лікарських засобів, проводять відпуск за рецептами препаратів, що підпадають під дію пілотного проекту. У 2012 році аптечними установами підприємства було відпущено 10249 рецептів, за якими надані знижки в розмірі референтної ціни 75 тис. грн. За 5 місяців цього року відпущено лікарських засобів за 35695 рецептами, за якими пацієнти отримали знижки на 323 тис. грн.

Підбиваючи підсумки, Олександр Матвієнко сказав, що подальша успішна реалізація пілотного проекту повинна стати важливою складовою реформування медичної системи нашої держави та слугувати більшій доступності медикаментозного забезпечення для населення.

Під час екскурсії аптекою журналісти також мали нагоду поспілкуватися з відвідувачами, серед яких виявилися і ті, хто вже користується перевагами пілотного проекту та заощаджує таким чином власні кошти.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини