Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 13:08:39

Керівництво області зустрілося з журналістами з нагоди професійного свята

06.06.2013   13:35

6 червня в Україні відзначають своє професійне свято журналісти. З цієї нагоди в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика і заступник голови обласної ради Валентин Мельничук зустрілися з редакторами друкованих засобів масової інформації області, щоб обговорити питання співпраці органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з комунальними друкованими ЗМІ.

Розпочинаючи зустріч, Юрій Музика, насамперед, привітав присутніх журналістів з професійним святом, побажав творчої наснаги, подальших успіхів на шляху професійної кар’єри, цікавих та суспільно корисних тем для сюжетів і новин.

За дорученням голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка та з нагоди Дня журналіста він вручив відзнаки Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення України і облдержадміністрації кращим представникам засобів масової інформації області.

Говорячи про важливість професії журналіста у суспільному житті, Юрій Музика підкреслив, що важко переоцінити ту колосальну роль і той величезний вплив, який вони здійснюють на суспільство.

“Президент України Віктор Янукович вважає, що у наш час неможливо дати гідну відповідь на виклики сьогодення без активної і відповідальної участі журналістів у формуванні громадської думки, їх принципової громадянської позиції, без постійної розбудови відносин преси і влади”, – додав він.

За словами Юрія Музики, реформування державних і комунальних засобів масової інформації є одним із найбільш складних питань демократичного розвитку України з часів отримання незалежності. Україна бере на себе низку зобов’язань перед Європейським Союзом та Радою Європи, в тому числі щодо встановлення європейських стандартів у медійному середовищі, якими не передбачається існування державних або комунальних ЗМІ. Процес реформування ЗМІ складний та неоднозначний, однак він має бути обов’язково завершений.

“На переконання Глави держави, процес роздержавлення ЗМІ має проходити за участю Національної спілки журналістів України, фахових об’єднань та трудових колективів редакцій”, – наголосив Юрій Музика.

Заступник голови Чернігівської обласної організації Національної спілки журналістів України Ірина Мельник, звертаючись до присутніх, повідомила, що саме за ініціативою обласної організації найближчим часом буде підписано Меморандум про спільні дії Чернігівської обласної державної адміністрації, Чернігівської обласної ради, Чернігівської обласної організації Національної спілки журналістів України та Асоціації регіональних ЗМІ.

Цей документ, за її словами, дозволить зафіксувати основні позиції сторін, які виступатимуть суб’єктами реформування комунальних друкованих ЗМІ.

Під час діалогу редактори районних та міських комунальних газет досить жваво висловлювали свої думки про підтримку газет під час реформування та співпрацю з владою.

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини