Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:47:20

Костянтин Грищенко ознайомився з роботою закладів охорони здоров’я області

05.06.2013   08:20

Перебуваючи з робочою поїздкою в Чернігові, Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко відвідав ряд закладів охорони здоров’я.

Зокрема, Віце-прем’єр-міністр ознайомився з роботою відділення нефрології та гемодіалізу обласної лікарні, яке надає спеціалізовану медичну допомогу хворим із хронічною хворобою нирок V стадії методом гемодіалізу.

У профільних відділеннях Чернігівської обласної лікарні отримують лікування методом гемодіалізу 77 хворих, методом перитонеального діалізу – 22. Для лікування хворих методом гемодіалізу використовується 3 системи водопідготовки на 12 діалізних місць кожна та 26 систем для гемодіалізу.

Також Костянтин Грищенко оглянув приміщення Діалізного медичного центру “Фрезеніус” ТОВ “Фрезеніус Медікал Кер Україна”, яке є провідною компанією на вітчизняному медичному ринку, що надає комплексні послуги для лікування хронічної хвороби нирок V стадії методом гемодіалізу по світових стандартах якості.

Ознайомившись з його роботою, Віце-прем’єр-міністр зазначив, що заклад гарний і медичні послуги, які надаються тут, відповідають найвищому світовому рівню. Він зауважив, оскільки у місті є два медичні заклади, які надають однакові послуги, потрібно розібратися наскільки один доповнює інший, як надалі розбудовувати таку інфраструктуру і в якій формі.

“Допомагати людям, які потребують гемодіалізу, держава просто зобов’язана. І ми будемо це обов’язково робити у співпраці з місцевою владою”, – резюмував Костянтин Грищенко.

“Чернігівський центр серцево-судинної хірургії – це порятунок тим, хто через хвороби серця потребує термінової допомоги та хірургічного втручання.” Про це зазначив Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко 4 червня під час відвідування обласного Центру серцево-судинної хірургії Чернігівської міської лікарні № 2.

Костянтин Грищенко оглянув приміщення, де проводяться операції зі стентування коронарних судин, артерій, вен нижніх, верхніх кінцівок та ознайомився з унікальним обладнанням – рентгено-васкулярним ангіографом, яке дозволяє проводити оперативні втручання з майже стовідсотковим прогнозом на одужання при гострому інфаркті міокарда.

Віце-прем’єр-міністр України відмітив, що даний медичний заклад має все, для того, щоб надавати ефективну медичну допомогу із застосуванням сучасних методів та техніки.
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини