Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:26:16

На Чернігівщині зростають талановиті та творчі діти

01.06.2013   12:51

1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, в Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка відбулося нагородження переможців обласного конкурсу дитячої творчості «Світ очима дітей», який проводиться серед дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Організатор конкурсу – служба у справах дітей облдержадміністрації.

Цього року захід має особливе значення, тому що 2013 рік проголошений Президентом України Віктором Януковичем Роком дитячої творчості.

Серед близько 400 дитячих робіт, що надійшли на конкурс, були визначені найкращі за трьома номінаціями: «Малюнок», «Рукоділля» та «Декоративне мистецтво», у кожній з яких виділено п’ять вікових категорій ( з 6 до 9 років; з 9 до 12 років; 12 - 13 років; 14 - 15 років та 16 - 18 років).

Від імені голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка привітала дітлахів зі святом та вручила відзнаки переможцям начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Людмила Зеленько.

Вона зазначила, що 1 червня – це не лише свято для дітей, а й особливий день, щоб нагадати суспільству про необхідність дотримання прав дитини як однієї з головних умов формування гармонійної особистості.

„Забезпечення та дотримання прав дитини – пріоритетний напрям політики нашої держави, про що зокрема свідчать нові соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України», реалізація яких – це персональна відповідальність кожного дорослого за створення для дітей умов для всебічного розвитку їх творчих здібностей та сімейного затишку”, - сказала Людмила Зеленько.

„Нехай кожен день буде для вас ясним та сонячним, сповненим новими здобутками. Щоб не лише сьогодні, а щодня ви відчували тепло та турботу своїх близьких, вихователів, педагогів, друзів, щоб у кожного з вас був свій добрий янгол, який би оберігав від усяких негараздів та допомагав здійснювати мрії та твердо йти до досягнення мети”, - побажала вона дітям.

Привітання зі святом та найкращі побажання надійшли також від Міністра соціальної політики України Наталії Королевської.

З нагоди Дня захисту дітей до театру були запрошені діти з обмеженими фізичними можливостями, з малозабезпечених та багатодітних родин, щоб переглянути виставу «Чарівна лампа Аладдіна».

Для переможців конкурсу дитячої творчості свято завершилося веселими іграми та конкурсами у розважальному комплексі «Базис».

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.