Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 00:22:10

Чернігівщина готується до відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі

05.04.2013   08:11

На сьогодні уже розпочато активну підготовку до святкувань в області. Зокрема, головою облдержадміністрації В. М. Хоменком видано відповідне розпорядження та затверджено план заходів. А виставка відомого українського художника Юрія Нагулка «Координати вічності», яка відкрилася 15 березня у Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній», розпочала низку заходів, присвячених 1025-річчю хрещення Русі-України.

На сьогодні уже розпочато активну підготовку до святкувань в області. Зокрема, головою облдержадміністрації В. М. Хоменком видано відповідне розпорядження та затверджено план заходів. А виставка відомого українського художника Юрія Нагулка «Координати вічності», яка відкрилася 15 березня у Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній», розпочала низку заходів, присвячених 1025-річчю хрещення Русі-України.

Про це йшлося на засіданні організаційного комітету з питань підготовки та проведення ювілейного святкування, яке 4 квітня провів в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика. У засіданні взяли участь архієпископ Чернігівський та Новгород-Сіверський Амвросій, архієпископ Чернігівський і Ніжинський УПЦ КП Євстратій (Зоря).

«Відзначення в області цієї знаменної дати - є важливою подією, адже після хрещення князем Володимиром Києва, Чернігів – друге місто Київської Русі, де християнство стало народною релігією», - підкреслив він під час засідання.

На переконання в. о. заступника голови облдержадміністрації, дуже важливо, щоб майбутнє святкування було спрямоване на консолідацію суспільства, утвердження в ньому духовних цінностей.

Як зазначалося, на Чернігівщині заплановано низку заходів, серед яких урочисте зібрання Ради церков, святкові урочисті збори та концерт духовної музики, науково-практична конференція за участю представників конфесій, фестиваль «Київська Русь», історичний квест, випуск ювілейних марок. У музейних установах та бібліотечних закладах області експонуватимуться тематичні виставки, екскурсії. У загальноосвітніх навчальних закладах пройдуть години спілкування, літературні конкурси, екскурсії до соборів Чернігівщини, вечори духовної музики тощо.

З метою залучення молоді до відзначення ювілею, у рамках проведення молодіжного фестивалю «Дружба-2013», тематика якого також присвячена 1025-річчю хрещення Київської Русі, передбачається проведення концертних майданчиків духовної музики, зустрічей з духовними служителями, богослужінь тощо.

На завершення засідання Юрій Музика закликав усіх членів організаційного комітету до тісної співпраці, щоб на високому духовному, організаційному, інформаційному і просвітницько-роз’яснювальному рівні відзначити 1025-річчя хрещення Київської Русі.


 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.