Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:08:32

І. Куровський: "Останні сім років я працюю у парламенті як народний депутат України і не маю ніякого стосунку до бізнесу"

27.03.2013   12:41

"Чернігівський монітор" запропонував своїм читачам сформулювати сім запитань народним депутатам, які представляють Чернігівщину, п'ять питань загальних для всіх депутатів і два індивідуальних.

Куровський Іван

Куровський Іван

Сьогодні наша редакція отримала відповідь від народного депутата України Куровського Івана Івановича.

1. Оцініть, будь ласка, Вашу роботу у Верховній Раді в перші 100 днів. Чи вдається реалізовувати намічене?

За 100 днів роботи парламенту законодавчий орган працював тільки 7 днів. Незважаючи на те, що парламент був недієздатний тривалий час, моя законотворча робота велась і буде продовжуватись. Я - співавтор проекту Закону "Про введення мораторію на ліквідацію та реорганізацію закладів охорони здоров'я", який зареєстровано та найближчим часом буде розглянуто у сесійній залі.
Зараз я працюю над розробкою наступних законопроектів: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про аренду землі" (щодо захисту прав орендодавців), про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" (щодо збільшення держзамовлення для навчальних закладів з підготовки спеціалістів для агропромислового комплексу), про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" (щодо збільшення асигнувань для розвитку аграрного сектору, в тому числі тваринництва), про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" (щодо надання субвенцій на соціально-економічний розвиток Чернігівської області).
Варто зазначити, що наприкінці грудня 2012 року було вирішено питання щодо сплати боргів по зарплатах працівникам бюджетної сфери та погашення боргів за енергоносії у сумі 195 млн. грн Моє звернення до Голови уряду Миколи Азарова щодо вирішення цієї проблеми дало позитивний результат.

2. Що саме Ви особисто пролобіювали для Чернігівщині за цей період?

Громада, а саме понад 700 мешканців сіл Макіївка та Пустотине Носівського району, звернулась до мене як до народного депутата з проханням посприяти забороні закриттю закладів медичної сфери. Ця проблема торкнулась не тільки Носівського, а й Ніжинського районів.  Я відреагував - зустрівся з працівниками медичних закладів та "виніс" цю проблему на всеукраїнський рівень. У Верховній Раді зареєстровано проект Закону "Про введення мораторію на ліквідацію та реорганізацію закладів охорони здоров'я". Я вважаю, що має вибудовуватись системна робота, направлена на створення умов та матеріально-технічного забезпечення діяльності медичних установ. Реформування медичної сфери не повинно зводитись до закриття медзакладів та скорочення їх працівників.
Зараз я працюю над розробкою наступних законопроектів: проект Закону про внесення змін до Закону України "Про аренду землі" (щодо захисту прав орендодавців), про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" (щодо збільшення держзамовлення для навчальних закладів з підготовки спеціалістів для агропромислового комплексу), про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" (щодо збільшення асигнувань для розвитку аграрного сектору, в тому числі тваринництва), про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" (щодо надання субвенцій на соціально-економічний розвиток Чернігівської області).  Я планую, що у квітні-травні мною будуть внесені пропозиції щодо змін у державному бюджеті у сумі 47 млн. грн, які будуть витрачені на соціально-економічний розвиток області.
За мого сприяння наприкінці грудня 2012 року було вирішено питання щодо сплати боргів по зарплатах працівникам бюджетної сфери та погашення боргів за енергоносії у сумі 195 млн. грн              

3. Назвіть головні проблеми Чернігівської області, які потрібно вирішити в першу чергу. Чи є у Вас "рецепти" вирішення цих проблем?

Проблем, як і добрих справ, є багато. У найближчі місяці мною будуть внесені зміни до Закону України "Державного бюджету України на 2013 рік" (щодо надання субвенцій на соціально-економічний розвиток Чернігівської області). Кошти, які будуть виділені для Чернігівщині, підуть на вирішення першочергових проблем.

4. Чи є серед Ваших помічників відомі на Чернігівщині  люди? Хто вони і за що відповідають?

Помічники-консультанти - на постійній основі: Тіга О.О.- відповідальна за зв'язок з органами державної влади, місцевими органами виконавчої влади та з громадськими організаціями, Медведєва Л.М. - відповідальна за опрацювання законодавчих ініціатив народного депутата та підготовку експертних висновків законопроектів які внесені на розгляд ВРУ, Личов І.І.- відповідальний за роботу з громадськими приймальнями та виборцями округу 209, Шкіль З.З. Помічники-консультанти на громадських засадах: Кравченко М.П. - депутат Носівської міської ради; Білецька А.М., Шахматова Т.А., Омельченко П.А, Ленська А.В., Куровський Ф.І., Карапута Л.М., Конопацький К.О.

5. Наведіть, будь ласка, кількісні показники Вашої діяльності за перші сто днів роботи у парламенті: кількість депутатських запитів та звернень, виступів у сесійній залі, участь в роботі парламентських комітетів, зустрічі з виборцями та перерахуйте, які законопроекти подані за Вашої участі.

Кількість депутатських запитів та звернень - 60,
участь в роботі парламентських комітетів - 3,
зустрічі з виборцями  - 9 (м. Ніжин - 3, Носівський р-н с. Макиївка -1, Носівський р-н с.Червоні Партизани - 1, Носівський р-н с. Степові Хутори - 1, с. Мрин - 1,  Срібнянський р-н с. Сокиринці - 1)
Зареєстровано проект Закону "Про введення мораторію на ліквідацію та реорганізацію закладів охорони здоров'я", співавтором якого я є. У найближчий час будуть подані законопроекти для розгляду у парламенті, над створенням яких я працюю.  

6. Чи правда, що Ви залишилися у політиці тільки для того, аби захистити свій бізнес?
    
Останні сім років я працюю у парламенті як народний депутат України і не маю ніякого стосунку до бізнесу.
Компанії "Житло-Буд" та "Агропрогрес", засновником яких я був, працюють на загальних умовах як всі інші вітчизняні підприємства та не мають ніяких преференцій.

7. Багато хто вважає Вас політично безпринципним: то Ви з БЮТом, то з Партією регіонів. Ви увійшли до провладної більшості, а Ваші помічники активно допомагають опозиції. Як Ви прокоментуєте цю ситуацію?

Про мою роботу в окрузі говорять мої справи. Тільки за останній рік Носівська центральна районна лікарня отримала апарат штучної вентиляції легенів, а лікарям було вручено три ордери на квартири. Ніжинській міській лікарні - подаровано реанімобіль. Для дитячого санаторію "Пролісок" в Ніжинському р-н с. М. Кошелівка, де лікуються діти, позбавлені батьківського піклування, та з малозабезпечених сімей з всієї області -  придбано котел для опалення. За моєї допомоги було придбано та подаровано сучасний стоматологічний кабінет для Варвинської центральної районної лікарні, а село Сокиринці - газифіковано. Крім того, я постійно допомогаю школам, дитсадочкам,  церквам і просто людям, які звертаються за допомогою. Я допомогав і буду допомогати всім, хто працює для людей, незалежно від політичного окрасу.  

Проект "Гола правда" від чернігівських депутатів: незручні запитання читачів – відверті відповіді обранців» є власною ініціативою інформ-агенції "Чернігівський монітор", який не фінансується жодним грантом, політичною силою чи народним обранцем.

Читачі надіслали 126 запитань. З них були сформульовані запитання народним депутатам, які вони отримали особисто. Як і було обіцяно, відповіді народних обранців розміщуються на сайті"Чернігівський монітор". 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.