Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:57:21

В. Атрошенко: "Я витримую ту дистанцію, якої достатньо для того, щоби здійснювати в інтересах громади депутатський контроль"

27.03.2013   12:16

"Чернігівський монітор" запропонував своїм читачам сформулювати сім запитань народним депутатам, які представляють Чернігівщину, п'ять питань загальних для всіх депутатів і два індивідуальних.

Атрошенко Владислав

Атрошенко Владислав

Сьогодні наша редакція отримала відповідь від народного депутата України Атрошенко Владислава Анатолійовича.

Загальні запитання:

1. Оцініть, будь ласка, Вашу роботу у Верховній раді в перші 100 днів. Чи вдається реалізовувати намічене?

2. Що саме Ви особисто пролобіювали для Чернігівщини за цей період?

3. Назвіть головні проблеми Чернігівської області, які потрібно вирішити в першу чергу.  Чи є у Вас "рецепти" вирішення цих проблем?

4. Чи є серед Ваших помічників відомі на Чернігівщині люди? Хто вони і за що відповідають?

5. Наведіть, будь ласка, кількісні показники Вашої діяльності за перші сто днів роботи у парламенті: кількість депутатських запитів та звернень, виступів у сесійній залі, участь в роботі парламентських комітетів, зустрічі з виборцями та перерахуйте, які законопроекти подані за Вашої участі.

 1. Про помічників народного депутата (вказавши на штатних чи громадських засадах працюють помічники)
На сьогодні, у мене, як у народного депутата, працюють чотири помічники з поширенням дії Закону України про "Державну службу" та 15 помічників на громадських засадах. Кожний з яких, в межах наданих йому повноважень та обов'язків, виконує доручення депутата.

2. Адреси приймалень народного депутата та графік їх роботи
Мої громадські приймальні працюють за адресами:
місто Чернігів, вул. Магістратська,будинок 4, тел.(0462) 915-277;
 селище Ріпки, вул. Попудренка, будинок 4, тел.(04641)5-01-75;
 місто Київ, вул. Інституцька, будинок 15/15, кв. 30, тел.(044)253-72-36 (37)
З понеділка по п'ятницю, з 9 до 18, перерва - з 13 до14.
У штаті кожної приймальні обов'язково працює досвідчений юрист і кожен, хто звертається, при необхідності отримує кваліфіковану юридичну консультацію та практичну допомогу.

За 100 днів роботи, до приймалень звернулося 685 громадян, зареєстровано та розглянуто 181 письмове звернення.

3. Кількість візитів депутата в округ та кількість зустрічей з виборцями округу
Весь час, коли немає пленарного засідання в Верховній Раді або роботи в Комітетах, я намагаюся бути безпосередньо в окрузі. За 100 днів роботи мною проведено 3 особистих прийоми у громадських приймальнях та 48 зустрічей з виборцями, з виїздом у Чернігівський та Ріпкинський райони.
Я особисто побував на 18 загальних зборах територіальних громад (на сході села) Чернігівського району та 11 - Ріпкинського району, а на 19 зборах громад Чернігівського і на 9 зборах громад Ріпкинського районів були присутні мої помічники.
Кожне питання або проблема, що були озвучені на зборах, узагальнюються моїми помічниками, вивчаються можливі шляхи їх вирішення і знаходяться на постійному контролі народного депутата до моменту вирішення.
За мого сприяння вирішено питання по виплаті заборгованості з заробітної плати працівникам бюджетної сфери та на моєму контролі знаходиться вирішення питання фінансування лікування хворих на ниркову недостатність.
Під час виборчої кампанії дуже гостро стояло питання продовження маршруту громадського транспорту до мікрорайону Астра, яке жителям міста не один рік обіцяли вирішити після будівництва розворотного кола. Цього року, за мого особистого втручання, вдалось закласти до видатків з міського бюджету кошти на виконання даних робіт.
Мені вдалось закласти до державного бюджету 2013 року кошти на фінансування дуже важливих питань виборчого округу: 1,5 мл. грн. на реконструкцію приміщень школи під дитячий садок-яслі на 50 місць в селі Старий Білоус та 250 640 грн. на капітальний ремонт дошкільного навчального закладу Пакульської сільської ради.

Зокрема, в післявиборчий період, за рахунок власних коштів:
- як і обіцяв, я придбав та подарував громадам міста Чернігова, Чернігівського та Ріпкинського районів 5 автомобілів швидкої допомоги;
- для Чернігівської обласної станції переливання крові придбав лінію для виробництва води подвійної дистиляції;
- для ЗОШ №16 м. Чернігова подарував новий, сучасний комп'ютерний клас;
- для геріатричного будинку - новий стоматологічний кабінет;
- для Чернігівського музичного училища ім. Ревуцького - профінансував роботи по реставрації двох роялів "Steinway";
- придбав насос для системи водопостачання селища Любеч;
- придбав УВЧ для Ріпкинської районної лікарні;
- для Чернігівської дитячої поліклініки №2 придбав кисневий коктейлер;
- для учнів школи села Радянська Слобода - 15 бандур;
- крім того, надав допомогу 28 сільським ФАПам, 19 школам, 8 дитячим садкам та 15 клубам, надав адресну допомогу 51-му мешканцю Чернігова, Ріпкинського та Чернігівського районів на лікування, післяопераційну реабілітацію, та ін.

За моєї підтримки проведено наступні благодійні та культурно-масові заходи:
- подарунки дітям до Дня Святого Миколая;
- Новорічна ялинка для дітей з багатодітних родин Чернігівського району;
- турніру з шашок в Ріпкинському районі;
- здійснено передплату дитячих та юнацьких періодичних видань в рамках акції "Подаруй дитині радість читання" для Замглайського будинку-інтернату, центру соціально-психологічної реабілітації дітей с. Хмільниця та Чернігівській школі-інтернату;
- передплачено Всеукраїнську газету "Голос України" для закладів соціальної сфери 206 округу на 2013 рік;
- проведено конкурс "Вчитель року" в Ріпкинському районі, "Вихователь року" та "Творчі діти з багатодітних родин" в Чернігівському районі;
- надано підтримку Чернігівській обласній козацькій раді в організації свята Водохрещі у м. Чернігові;
- свято "Проводи зими" у мікрорайонах Масани і Шерстянка (м. Чернігів);
- фінал 8-го Національного конкурсу краси "Княгиня України 2012".

4. Які пункти передвиборчої програми вдалося виконати депутату за перші 100 днів роботи на посаді. Які пункти передвиборчої програми знаходяться в процесі виконання.
Як неодноразово наголошувалось в період виборчої кампанії, головне для мене це - завжди бути разом з людьми та працювати для людей. Я власним прикладом доводжу, що депутат Верховної Ради повинен активно працювати не тільки під час виборчої кампанії, а й в міжвиборчий період, що підтверджують кількість проведених зустрічей із моїми виборцями та робота в окрузі.

Проекти Законів, зареєстровані у Верховній Раді України народним депутатом Владиславом Атрошенко
№ 1105 17.12.2012 про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо прав населення на доступ до нотаріальних послуг та послуг з реєстрації нерухомого майна)
№ 2136 30.01.2013 про внесення змін до Закону України "Про зерно та ринок зерна в Україні" (щодо сертифікації послуг із зберігання зерна та продуктів переробки)
№ 2157 01.02.2013 про внесення доповнення до статті 28 Закону України "Про благоустрій населених пунктів" щодо порядку видалення зелених насаджень
№ 2229 07.02.2013 про внесення змін до деяких законів України щодо зупинення фінансового та іншого забезпечення народних депутатів України у разі звернення про складення ними депутатських повноважень
№2231 07.02.2013  про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування повернення судового збору
№ 2297 14.02.2013 про внесення змін до Закону України "Про державну підтримку сільського господарства України" щодо встановлення закупівельних цін на молоко та впорядкування механізму державного цінового регулювання на сільськогосподарську продукцію (товари)
№ 2411 27.02.2013 про внесення змін до Закону України "Про оренду землі" щодо порядку поновлення договору оренди землі
№ 2523 12.03.2013 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування обов'язкової державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.


Персональні запитання

6. Багато з тих, хто цікавиться політикою пам'ятають, що на початку 2006 року Олег Обушний Вас зрадив. Чому Ви знову включили його до своєї команди?

Підтверджувати чи спростовувати дане питання я не буду. Вважаю, що воно насправді не цікаве пересічному виборцю.

7. Як складаються Ваші стосунки з обласним та районним керівництвом? Адже, Ви практично не берете участь у офіційних заходах за участі представників обласної адміністрації та обласної ради.

Я, безумовно, маю своє внутрішнє ставлення до кожного з вищевказаних керівників, але, при цьому, я намагаюсь вибудовувати свої службові стосунки з ними в офіційно-діловій площині. Вважаю не припустимим і безвідповідальним по відношенню до своїх виборців побудову будь-яких інших стосунків. Не буду спростовувати, що, дійсно, я витримую ту дистанцію, в наших ділових і особистих стосунках, якої достатньо для того, щоби здійснювати в інтересах громади депутатський контроль за роботою чиновників виконавчої гілки влади.

Проект "Гола правда" від чернігівських депутатів: незручні запитання читачів – відверті відповіді обранців» є власною ініціативою інформ-агенції "Чернігівський монітор", який не фінансується жодним грантом, політичною силою чи народним обранцем.

Читачі надіслали 126 запитань. З них були сформульовані запитання народним депутатам, які вони отримали особисто. Як і було обіцяно, відповіді народних обранців розміщуються на сайті "Чернігівський монітор".

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини